Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciebie to w naczepę z tą pszenicą by wsadził i tak byś nie uwierzył bo nie ogarniasz rzeczywistości, tak się dzieje jak człowiek podświadomie przeczuwa klęskę.... Sam się lepiej wytłumacz z wielomiesięcznego bredzenia o taniejącej pszenicy tłuku 

Opublikowano
Pszenica konsumpcja młyn Ostrów Wielkopolski propozycja po 850 z odbiorem chyba się skuszę na 2 autka i kupię rsm i saletry puki jeszcze mocno nie poszły w górę bo jak dobra zmiana PiS zacznie zaliczki dopłat wypłacać to nawozy dopiero poszubuja w góre
Opublikowano
2 godziny temu, KrystianBieniek napisał:

Pszenica konsumpcja młyn Ostrów Wielkopolski propozycja po 850 z odbiorem chyba się skuszę na 2 autka i kupię rsm i saletry puki jeszcze mocno nie poszły w górę bo jak dobra zmiana PiS zacznie zaliczki dopłat wypłacać to nawozy dopiero poszubuja w góre

No ale jak po 850 niemcy po 1200 kupują toż to16 tysi w plecy będziesz 🤔

Opublikowano

Jak ty to policzyłeś? To pszenica sama sobie dojdzie do Niemiec? Spławisz ją rzeką ? Wożą firmy co mają własne auta i im się opłaca a nie tobie passatem z przyczepką, cupną cię , zobaczą że nawet euro1 nie spełniasz i dowalą taki mandat że hektarów zabraknie....

• Haha 1
Opublikowano

No zarobi się zarobi niezłą kasę tyle że jeszcze trzeba poczekć jeszcze nie pora 🤔

Opublikowano

Gdzieś było napisane że to forum to największa grono rolników , a z tego co tu widzę to gromadka gówniarzy !!!! 

Opublikowano

co niektórzy maja problemy że inni na tym forum przerastają ich intelektem i myśla że czarne to czarne  a białe to białe ale są jeszcze kolory pośrednie

36 minut temu, ordynator napisał:

Gdzieś było napisane że to forum to największa grono rolników , a z tego co tu widzę to gromadka gówniarzy !!!! 

Opublikowano
2 godziny temu, ordynator napisał:

Gdzieś było napisane że to forum to największa grono rolników

Bo tak jest, a że handlarzyki cebulaki są tu traktowani jak łajno to się nie dziw.... Pisałeś ze swoim stasiem od maja buhahahaha pszenica po żniwach ponad 700zł buhahaha kto tyle da itd i co? A to że jest ponad 800 

Opublikowano

O cenie 700 to nic nie słyszałem , a co dopiero o 800 😀😀

co innego tutejsza gimbaza !! im to albo handlarz powiedział , albo wuja albo ..uja hahaha

o tym że na niemieckich blachach jeżdza za ziarnem  albo że niemiec kupuje po 1200 za tone nie wspomnę  bo to już pewnie  problem z deklem !!

Opublikowano
57 minut temu, pawel885 napisał:

Bo tak jest, a że handlarzyki cebulaki są tu traktowani jak łajno to się nie dziw.... Pisałeś ze swoim stasiem od maja buhahahaha pszenica po żniwach ponad 700zł buhahaha kto tyle da itd i co? A to że jest ponad 800 

No czekam na te faktury i jakoś się nie doczekałem ,komornik Ci przechowuje tę pszenicę czy jak 🧐?

44 minuty temu, ordynator napisał:

O cenie 700 to nic nie słyszałem , a co dopiero o 800 😀😀

co innego tutejsza gimbaza !! im to albo handlarz powiedział , albo wuja albo ..uja hahaha

o tym że na niemieckich blachach jeżdza za ziarnem  albo że niemiec kupuje po 1200 za tone nie wspomnę  bo to już pewnie  problem z deklem !!

Jak niemiec kupi po 1200 za tonę to 7 zł za kilo żywca będzie mało może tam było 120 euro a jemu się zera pomyliły 🤔

Opublikowano
51 minut temu, pawel885 napisał:

No to jak nie słyszałeś o cenie 700 to tylko w łeb sobie strzelić albo kilo wazeliny kupić ci pozostało 

Żle napisałem , słyszeć to słyszałem nawet czytałem że 1200 u niemca tylko u mnie nikt 700 nie płaci netto

Opublikowano

staszek131415 napisał:

2 godziny temu, KrystianBieniek napisał:

No ale jak po 850 niemcy po 1200 kupują toż to16 tysi w plecy będziesz 🤔

Na 1200 nie licze i takiej oferty nie mialem a mysle ze po zniwach kukurydzianych bedzie 900 netto a jak saletra pójdzie o 200 w górę to wyjdę na swoje

Opublikowano

Jakie faktury jakie co w zeszłym tygodniu osadkowski dzwonił do mnie żeby mu sprzedać z 250 ton paszy po 850 netto to jak ty Staś możesz mówić że nie jest po tyle oczywiście ich odbiór! 

Opublikowano

Staś widać zapłacił zaległą pensję ordynatorowi lub przypomniał sobie hasło do swojego 2 lub trzeciego konta. Paweł oni mówili wówczas o cenie brutto :D. 

Stachu odpalaj auto i dawaj po zmiotki do mnie. 300 kg do bagażnika ci wejdzie. Będziesz i tak 100 zeta do przodu, bo oferta specjalna dla ciebie wynosi 750 netto :D

Opublikowano
8 godzin temu, 20CBR12 napisał:

Jakie faktury jakie co w zeszłym tygodniu osadkowski dzwonił do mnie żeby mu sprzedać z 250 ton paszy po 850 netto to jak ty Staś możesz mówić że nie jest po tyle oczywiście ich odbiór! 

Zobacz pewnie klęczy od rana pod bramą i będzie Cię błagał byś mu te 300 kg odCBR załatwił 😛🤩

Znaczy od Józka

Opublikowano
11 godzin temu, KrystianBieniek napisał:

Na 1200 nie licze i takiej oferty nie mialem a mysle ze po zniwach kukurydzianych bedzie 900 netto a jak saletra pójdzie o 200 w górę to wyjdę na swoje

Wiosna rok 2012, pszenica paszowa firma Golpasz cena 1200 brutto. Historia lubi zataczać koło.

Opublikowano (edytowane)

1. cena na giełdach lekko spadła

2. kontrakty sierpniowe pewnie już zakupione, więc po co przepłacać ? pod koniec września znów trzeba kontrakty wypełnić

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v