Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie o to mi chodzi :) Drażnią mnie posty spekulantów i magików tego tematu.. Gdzieś coś przeczytał coś gdzieś usłyszał, I prawi Ci taki gościu I wali wróżby jak cyganka na żydowskim targu.. ludzie mają swój rozum. 

Edytowane przez Plantator_01
Opublikowano

dobrze prawicie, spokojnie ze sprzedażą kto nie ma kredytów do spłaty na dziś to niech trzyma, sami panikują że tanieje i chcą żeby rolnik sprzedawał koniec czasów że każdy ma "chłopa" za durnia i parobka a zarobić chcą tylko handlarzyki bo im trzeba a rolnik na koncu przewodu pokarmowego

Opublikowano

No faktycznie 800  zł to kasa że ho ho jak podrożeje B| rzepak tez trzymali i jak na razie tańszy jak w zniwa

Opublikowano

staszek, nie wiem, czy jesteś idiotą, czy tylko skutecznie udajesz, ale powiedz to na wsi emerytowi, co ma 900zł emerytury, że to g... nie pieniądze. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a ja dochodze do wniosku że ty siedzisz na garnuszku tatusia na siedzeniu w gimnazjum sądząc po tonie twoich wypowiedzi.

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, hardkor113 napisał:

Tego staszka nie ma co słuchać on tak bredzi.Dla niego to grosze a dla mnie podwyżka nawet 10zł na tonie to zwrot kasy za paliwo gdzie musiałem zawieść.Paszówka 600 netto lubelskie 

No 10 z  ł to 4  pak browara w promocji już ku[isz to warto walczyć o takie pieniądze rolnik to dziad jednak kupuje ziemię po 50 tysi pisząc że okazja a potem 10ł to niezła kasa dla niego:D

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

No 10 z  ł to 4  pak browara w promocji już ku[isz to warto walczyć o takie pieniądze rolnik to dziad jednak kupuje ziemię po 50 tysi pisząc że okazja a potem 10ł to niezła kasa dla niego:D

Idz fistaszku sobie siej ferment do tematu z polityka, no chyba ze juz cie przegonili z tamtego działu:D:D

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

A ha dzierrzawy a ile dziady przeliczacie?

A co cie to ile ktoś za dzierżawę płaci jego sprawa.10zł na tonie załaduje 9 ton to masz 90 zł spale max za 50 zł paliwa nawet i to nie.Widać że nie szanujesz pieniędzy i tyle.Tak samo jak sie śmiałeś jak pisałem o nawozie że do przodu jestem już 1200zł to dla ciebie to grosze ale tu grosz tam grosz i zawsze na cos jest.

• Like 1
Opublikowano

A na zbożu stracis i będiesz się chwalił że tak zyskałeś co to jest 1200 ł dla towarowego gospodarstwa? Ludzie nie bądzcie dziadami

Opublikowano

Dziś w jakiejś gazecie przeczytałem artyku że po obfitych opadach desczu ziemia mocno wypłukana i trzeba zwiększyć o 20 % nawożenie najlepiej przez 5 kolejnych lat i tera naiwne chłopki będą sypać

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Ty taki bogacz że np. 1000zł to dla Ciebie nic ?

Oczywiście że to są pieniądze ale nie ma żadnych powodów do wzrostów zbiory były dobre ceny też wzrosły a jak stanieje który będzie tu płakal ile stracił?

Opublikowano (edytowane)

żeby przerwać choć na chwilę waszą jałową "dyskusję" wypowiem się troszkę poza tematem: Na dziś propozycja rzepak 1520 netto pszenica konsumpcyjna 645 netto lubelskie

Edytowane przez Alio
Opublikowano
1 minutę temu, hardkor113 napisał:

Patrz jakoś gospodarze i się rozwijam to chyba cos zostaje?Jak byś starszej osobie powiedział żę 1200zł to grosz to chyba byś w dziób zarobił

Powiedz jak można gospodarstwo rozwinąć za 1200 zł chętnie skorzystam z rad

Opublikowano
Przed chwilą, Alio napisał:

żeby przerwać choć na chwilę waszą jałową "dyskusję": Na dziś propozycja rzepak 1520 netto pszenica konsumpcyjna 645 netto lubelskie

To jednak w górę rzepak u mnie pszenica 700 zł sprzedający chcą ale chętnych a tą cenę brak

Opublikowano
1 minutę temu, hardkor113 napisał:

Kto ci powiedział że rozwijać wystarczy że te 1200zł przeznaczysz na opłaty to już jest plus.

No ok a jak stanieje to skąd na opłaty będies brał?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v