Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie tu nie chodzi o to kto ma a kto nie. Tylko o to by wiedzieć co się sprzedaje ogólna dobra stacjonarna tak samo . Ja mogę powiedzieć że nie muszę jeździć bo pójdę z bykiem czy tam krowa te 15 metrów a ty jedziesz to bez znaczenia . Znaczenie ma tylko to ze wiemy ile waży nasze bydło naprawdę

Opublikowano

W środę ma przyjechać Łukasz M Zobaczymy co z tego będzie mam 7 sztuk krowa i 6 byków . Dziś dzwoniłem do tego budziszewskiego mówi E bydło w dół a do Łukasza przez telefon mówił hf 7.5 ale musi mieć około 600 kg więc nie wiem Co tu jest grane jedne ma cenę a drugi mówi że lipa

Opublikowano

Prosił bym o namiary na jakieś skupy bydła w woj. łódzkim lub bezpośrednio ubojnie które polecacie i do których sprzedajecie. 

w łodzkiem to ciezko na dobrych kupcow i ubojnie...bedon wies teraz dobrze oferuje

Opublikowano

Łmeat Łuków

Byk mieszaniec (Limousine) waga 1060kg wiek 24m-sc waga WBC 626kg cena 13,00 netto

Byk mieszaniec waga (Limousine) 850kg wiek 23m-sc waga WBC 502kg cena 13,00 netto

Byk Simental waga 985kg wiek 21m-sc waga WBC 555kg cena 13,20 netto

Krowa mieszaniec 560kg waga WBC 300kg cena 10,40 netto

Wagi żywe nie moje a z zakładu

Opublikowano

Łmeat Łuków

Byk mieszaniec (Limousine) waga 1060kg wiek 24m-sc waga WBC 626kg cena 13,00 netto

Byk mieszaniec waga (Limousine) 850kg wiek 23m-sc waga WBC 502kg cena 13,00 netto

Odbierali sami od Ciebie?

Ogladal ktos z posrednikow i czy dawal jakies propozycje cenowe? 

Opublikowano (edytowane)

Tak sami odbierali

Nie było pośredników. Miały być sprzedane do Wierzejek ale po telefonie okazało się że maja słabe ceny i tylko dwie klasyfikacje więc nie wiem skąd niektórzy tam sprzedający takie cudowne ceny na forum zamieszczają

Edytowane przez macin87
Opublikowano

W poniedziałek sprzedane:

wiek- waga brutto-waga netto

20 miesięcy SM - 828 - 770

19 miesięcy SM - 765 - 711

19 miesięcy SM - 735 - 683

18 miesięcy SM - 749 - 696

18 miesięcy SM - 732 - 680

18 miesięcy SM - 631 - 586 (jałówka)

16 miesięcy SM - 688 - 639

16 miesięcy SM - 643 - 597

Odebrał P. Budziszewski cena za byki 7,6 brutto jałoszka 7 zł 

Kasa następnego dnia na koncie. 

Przy dwóch ostatnich to sami robiliśmy oczy. na oko to były o 200 kg mniejsze a na wadze tego już nie było widać. 

Opublikowano

A co będzie za 100dni?Pytam bo będę miał kilka sztuk na jesieni na sprzedaż.

na pewno lepiej niż teraz

sprzedane dzień przed świętem Bożego Ciała- 2 szt lm 8,3 brutto  i hf x piemont 8 brutto , minus 5%

łódzkie

w tym tygodniu mówią że ceny o 50 gr w dół

Opublikowano

Łmeat Łuków

O co chodziło że za SM lepsza cena jak za LM

Opublikowano

No mnie tez to zastanawia,ale tam to zawsze cuda,hfy po 60% sie wybijają

Opublikowano

Ja sprzedawałem 2 tyg temu hfxlm 760kg i 722kg - wyszły po 8,5 i 8,4 zł na wagę żywą (sprzedawane na WBC), jałówka pixhf 7,3zł waga zywa 570kg, krowa hfxsm 740kg 6,2zł. Ceny i wagi brutto. Sprzedawałem w ten sposób że ważone u mnie i deklarowana mam cenę na WBC - byki 13,2 brutto reszty juz nie pamiętam.

Opublikowano

nie szkoda ci było takich młodych sprzedawać za 100dni ładną kasę byś wzioł.

...albo i nie. Budynek stary niski, lato, temperatury wysokie, coraz mniej żarły a i ceny zapowiadają się trochę w dół - chociaż podejrzewam że krachu to nie będzie. Tak przynajmniej trochę mniej roboty i już młode siedzą w to miejsce. Dwa najmłodsze miały zostać bo ocenialiśmy je na ok 500 ok. ale waga zaskoczyła i poszły do kompletu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v