Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Parę  lat  temu taki dalszy  sąsiad miał  cos  takiego , twierdził że  pośrednik go  w balona  zrobił , obgadywał  go  i klął na  niego  na  czym  świat  stoi .

Znam dobrze   tego pośrednika i nie  wierzę  że  poleciał  ch%ja , więc  zdarzaja  sie  czasem takie przypadki 

Opublikowano

szwagier tez miał,zdał 3 krowy,za dwie zapłacili a za trzecią nie,napisali ze chora

Opublikowano

Co do ogolnej wystarczy ze poduchy dowalala powietrzem. Roznica moze byc od 100 kg nawet do 1 tony zalezy jaki zestaw...
Jak ktos nie wierzy niech kaze wjechac autem spuscic powietrze i dopompowac....

Opublikowano

tona to przesada m3 powietrza to ok 1kg to ile by tego powietrza musialo wchodzic w te poduchy,u mnie ostatnio na 3 sztukach na ogólnej bylo 40kg wiecej niz na ich samochodowej troche mnie to dziwi

Opublikowano

jak ci przyjedzie zestaw co zabiera 50 szt to zobacz jakie ma poduchy.....

a i ten ciezar co podałes to przy cisnieniu atmosferycznym  a przelicz ile sie zmiesci jak dobijesz je do 7-8 bar...

Opublikowano

jak ci przyjedzie zestaw co zabiera 50 szt to zobacz jakie ma poduchy.....

a i ten ciezar co podałes to przy cisnieniu atmosferycznym  a przelicz ile sie zmiesci jak dobijesz je do 7-8 bar...

Stary chyba chodziłeś na co trzecią lekcje fizyki :D. Choćby nie wiem jaka ciężarówka przyjechała to w zbiornikach i w poduszkach powietrze nie będzie ważyć więcej niż 20 kg przy pełnym ciśnieniu czyli 10 bar, więc choćby nie wiem co robyć to nawet tych 100 kg nie zrobisz a co dopiero tone :D

Mógłbym się z toba zgodzić jedynie wówczas gdy będziesz ważył zestaw ciągnik + naczepa, ale ciągnik będzie stał poza wagą wówczas można ciśnieniem dorypać osi naczepi i wówczas waga się zmieni

Opublikowano

Co do ogolnej wystarczy ze poduchy dowalala powietrzem. Roznica moze byc od 100 kg nawet do 1 tony zalezy jaki zestaw...

Kolego  bez przesady, skąd masz takie info?

Opublikowano

Z tym Agrostarem to trochę kombinacja jechać do Włodawy i możliwe że jeszcze czekać nie wiadomo ile, jak zbiera jeszcze po okolicy to waga też spadnie bydła i drogi będzie z 80 km chyba że ceną nadrobią. Ja będę miał 4 sztuki to najlepiej jak by małym samochodem do mnie przyjechał i na wagę prosto. Benio podeślij do nich numer jak możesz zobaczymy co powiedzą z góry dzięki.

Na nowych samochodowych wagach elektronicznych nie ma znaczenia w którym miejscu na wadze się stanie.

Nie wiem dokładnie ile metrów długości ma waga ale na pewno ze 20. Robiliśmy próbę z przyczepą d47 ze zbożem to czy odczepiliśmy przyczepę na środku wagi czy przyczepa stała na końcu i ciągnik był podczepiony ale stał za wagą to tyle samo ważyła.

Opublikowano

Chyba komuś pomyliło się ważenie nacisku osi a nie ważenie ogólne pojazdu.

Opublikowano

z bardzo wysokimi tzn. jakimi dokładnie?

tzn o 50gr lepszymi niż inni w moich stronach?

mnie też naobiecywał dużo ale jak powiedziałem że na mojej wadze też ważymy to go miesiąc nie ma

Opublikowano

Ja od ponad roku sprzedaje tylko i wylacznie poubojowo posrednik bierze 100zl prowizji a pieniadze sa bardzo zadowalajace bez porownania u kogokolwiek innego i bez sciemiania ze bydlo tanieje i lepiej wypychac itd.

A fakture i kasę masz od ubojni czy od pośrednika? Bo ja ten przekręt znam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v