Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wie ktoś o firmie BEEF-MAREK  marek zbigniew zakrzewski ? Oferują jak dla mnie nierealne ceny na bydło między 7 a 10 zł za żywą wagę . Jak u nich z wypłacalnością bo wagę mam swoją .

Opublikowano

Panowie wie ktoś o firmie BEEF-MAREK marek zbigniew zakrzewski ? Oferują jak dla mnie nierealne ceny na bydło między 7 a 10 zł za żywą wagę . Jak u nich z wypłacalnością bo wagę mam swoją .

U mnie byli i przez telefon mowili ze 8 brutto dadza za jalowke a przyjechali i proponowali po 6.5 w koncu z wielkimi zalami weszli na 6,8 i odjechali bez jalowki.

Opublikowano

Po ile ostatnio dostajecie za jałówki ? W jakiej wadze je sprzedajecie ?

Opublikowano

A wiec tak u teścia byli Ci co daja 8.5 jak ma 600 kg na czysto. Teść ma dwa byki mówi że z oka im daje około 600 kg tamci przyjechali zaproponowali mu cenę 7.8 brutto ale mówią że warzą one około 500 kg gdy ten im mówi że jego zdaniem pod 600 padło od razu pytanie a co były ważone ?  Z takim dziwnym spojrzeniem na siebie . On powiedział że nie to oni to możemy zwazyć i kupić jednak teśc nie sprzedał bo stwierdził że z waga chyba cos nie tak skoro oni twierdza że wązą po 500 kg. Szkoda że nie wpuścił nawet jednego na wagę wtedy było by bardziej widoczne czy ich cena idzie z zaniżana wagą czy tylko sami taki skupującyże na wadze z oka sie nie znają (oszacować) Daje to dużo do myślenia . Jeśli by niby miały te 500 kg dostać po 7.8 zł/kg za Hf to cena super ale...

Opublikowano (edytowane)

na poprzedniej stronie pirałem o wczorajszym handlu jałówek. Z jakich stron jesteś?

pow . Lubartów . Pośrednicy z moich stron głównie do Łukowa biorą .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak jak napisałem - z lokalnymi pośrednikami , a ci , z tego co wiem , to do Łukowa odstawiają . Drobny hodowca jestem , w tej chwili jedna jałówkę będę miał i tak się zastanawiam jakie ceny . W bykach jestem w miarę obeznany , a właśnie z jałówkami nie specjalnie , a że lubię wiedzieć to pytam. B)

Opublikowano

Co do agrostaru to u mnie tez mieli co tygodniowe skupy ale nie mieli co kupowac bo namnozylo sie mnustwo handlarzy . Placili niezle nawet waga byla pewna kasa zawsze w terminie nikogo nie robili w chu...ale jakos nikt im teraz nie sprzedaje w okolicy a zaczelo sie jak na emeryture odeszedl glowny klasyfikator zywych bydlakow Marianek. Nikomu nie chcialo sie wozic kazdy wolal jak przyjada na podworko i zabiora niby oni tez zaczeli pozniej jezdzic ale widac za pozno zaczeli udogadniac klientom

Opublikowano

U nas też kiedyś mieli stały skup. Co tydzień przyjmowali nawet po 40 sztuk, trzeba się było zapisywać. I tak jak piszesz kolego robi narobiło się handlarzy i trochę ich wyparli. Do nas przyjeżdża Roman i nigdy nie było problemów z wagą i płatnością. Teraz przyjeżdżają jak jest przynajmniej 5 sztuk w okolicy i zabierają z gospodarstwa. Waga pewna przynajmniej w moim przypadku, ogólnie polecam.

Opublikowano

Może ktoś kto handluje z Agrostarem powie coś więcej o współpracy? Jak z wypłacalnością, do ilu dni płacą, mają samochody z wagami czy tylko ogólna waga?

Opublikowano (edytowane)

u mnie może i małe,ale u znajomych odbierają krowy to co miesiąc auto i zawsze kasa wcześniej

Widzę kolego moje strony wiec zapytam gdzie odstawiasz i jak z ich wiarygodnościa. Mam na sprzedaz 4szt mieszance. Jeden praktycznie klon Tempera (wpisz w google to bedzie pierszy temper Simental)z katalogu waga lekko 750kg na czysto pozostale 3 po 700 kg netto. Ile mozna wiac za takie sztuki i kto najlepiej placi w rejonie północnej wlkp.

Edytowane przez janczar810
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v