Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Ja po tej informacji już królewskiego nie kupie

Nie zawzinaj się tak ;)

Kolego pamiętając twoje wcześniejsze posty to byłeś tak zachwycony cena a teraz wpadka i dziękujesz firmie pachnie mi to cwaniactwem, ....

Poczekaj zaraz wiadro pomyj na Spomlek wyleje tak jak to z Łowiczem było. Chociaż ja to czekam na wszystkie pochwały dla Sierpca, zobaczymy jak długo, będzie chwalił... do pierwszej wpadki. ;)

Opublikowano

Akurat dziury w seru robia sie przy " nie zaczystym " mlekiem tzn poprzez bakterie ktore dostaja sie do mleka z drobnymi zanieczyszczeniami. Wysoka somatyk pogarsza parametry smakowe ;)

Opublikowano

Ja po tej informacji już królewskiego nie kupie

Kolego jak jestem w biedronce zawsze biorę maślankę z Łowicza bo wiem że Ty kupujesz ser krolewski, także pamiętaj o tym;)
Opublikowano

Fakt jest faktem ze od kilku miesięcy królewski nie smakuje już tak jak jeszcze 2-3lata temu albo kwestia przejedzenia sie .Łowicz miał już zatonac a tu małymi kroczkami do przodu cena porównywalna z mlekowita i wieloma zakładami a była praktycznie najslabsza

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Małymi kroczkami do przodu i wbrew wszystkim opiniom Łowicz się nie poddał.  :)

Opublikowano

Widocznie były prezes potrafił tylko brać kasę a nie zarządzać. Skoro łowicz tak nagle po zmianie prezesa zaczął płacić godziwą cenę to coś musi być na rzeczy

Opublikowano

Mlekpol chyba jednak za lipiec te 5 groszy w dół w porównaniu z majem i czerwcem. Ja tez dostałem info o +5 gr ale od w sierpnjia za pasze no gmo. Powiem szczerze że na tle innych mleczarni  to nie wysilają się zbytnio. No i parametry! Tak słabo to nie było nigdy. I tak się zastanawiam czy to moja wina czy coś kroją. Nie mam krów pod oceną więc nie wiem na pewno.

Opublikowano

Kolego jak jestem w biedronce zawsze biorę maślankę z Łowicza bo wiem że Ty kupujesz ser krolewski, także pamiętaj o tym;)

spoko też jak jest to kupuję swoją ale najczęściej mragowska kupuję jakoś mi podchodzi najlepiej owoce leśne lub truskawka .ja to mówię nieraz żeby każdy kupował tyle nabiału co u mnie w domu idzie to nie wiedzielibysmy co to jest kryzys.A wracając do tematu jeździ best milk i namawia cena może ciut lepsza jak w Łowiczu tylko udziału nie potracaja co to wogole za firma?
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Z Zygmuntowa??? Handlują przerzutem. 

Opublikowano

Pisałem wiosną że Łowicz będzie płacić,ale z d...y się ta kasa nie weźmie,oj nie :D bardziej martwi sytuacja na global dairy,ciągle spadki. Wyciela się te dunki i holenderki z konrada po 10 kapci kupowane i będzie łolaboga łunio ratuj bo mliko za 85 groszy

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie to jest błędne koło. Jest dobra cena zwieksza sie produkcje bo sie opłaca, spada cena jedni likwidują drudzy znow zwiększają aby plynnosc zachowac, jeszcze inni sa w stagnacji.

Edytowane przez tedek2
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Tak ale mają chyba jeszcze jakiś oddział Rzeszów tak cos gadal

Łącznie mają trzy oddziały chyba, wiem, że w naszej okolicy podbierali dostawców z Polmleku. 

Opublikowano

A pro po parametrów mleka w okresie letnim.

Tłuszcz i białko w okresie letnim zawsze spadają. Wraz ze wzrostem temperatury otoczenia i ciała krowa pobiera mniejsze ilości TMR-u, a większe ilości wody. Fizjologii się nie oszuka. Poza tym wysoki tłuszcz w mleku "dobija" bardziej krowę, stąd zalecenia do stosowania tłuszczy chronionych w dawkach w okresie letnim. My przy wydajności 11.000kg nie chcielibyśmy mieć wyższego tłuszczu jak 3,80 aby rozród na odpowiednim poziomie.

A wracając do ceny mleka, to na naszym terenie (kuj-pom) od wiosny byli już przedstawiciele Polmleku, Spomleku, Bestmilku, Lactalisa i Mlekovity. W Sierpcu jednorazowa premia 25gr.

Opublikowano

W Sierpcu jednorazowa premia 25gr.

Mi wiadomo o 10 gr premii za miesiąc lipiec  .

Opublikowano

Hodowca9009 nie wiem jaka ty kartkę dostałeś ale według tej którą ja otrzymałem to w Sierpcu jest 10 gr premii za lipiec. Byli 22 a podnieśli do 32

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v