Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Spomlek 1,65 brutto vat -fundusz 7 gr
kaz 2,89 tł 4,38 >90 tysięcy

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Cienko? Nie sądzę. Fakt porównując z Mlekpolem, Piątnicą czy nawet Sierpcem wypada słabo, ale żadna z tych firm nie przyjedzie do mnie po mleko. A i tak jest lepiej niż miałam u poprzedniego odbiorcy. Tam miałambym brutto tyle co tutaj mam netto.
*miałabym

Opublikowano

Ja czy odstawiam 10czy 15 tyś to cena ta sama i czy daje super trawy czy naj gorsze to tłuszcz i białko tak mamewruja ze zawsze cena wyjdzie 1.36

Opublikowano

polmlek namawia a to ciekawe :ph34r: , do mnie mają 5 km co jest za blisko :o teraz jestem w spomleku i jest wyższa cena bez łaski

W polmleku w czasie hossy jak się nie upomniałeś to zapomnij że podniosą ale wtedy były negocjacje :lol: , ale jak hossa mineła to zapomnij o negocjacjach od razu w dół -_- cena. Biorą wszystko nawet 50 l czy 10 l na odbiór .

No i wracając do ceny to zawsze tu przy zakładzie najniższa a dzięki temu tematowi na AF się dowiedziałem że z "mojego" zakładu jadą 50 czy 100 km dalej to cena odrazu 10-20 gr więcej. Jak dałem ten argument to skąd to ja wiem -tajemnica (tak jak oni mówią) no bo to inna mleczarnia podkupić może

No i w tych zapędach polmlek sobie teraz pojeździ po mleko bo w okolicy masowo teraz :o pouciekali jak mogli: a to do spomleku (czekałem ponad pół roku) a to do mlekpolu (czekali nawet 2 lata) . Tagże najbliżej zostali tylko mniejsi poniżej 20 krów może 30 i parę rodzynków większych co straszą odejściem.

A co do ich cen wyzszych :lol: niektórzy mieli podpisane umowy że cena ma być "grajewska" to teraz polmlek chciał aneksy robić żeby się z tego wycofać ...

Opublikowano

Widzę pojazd po polmleku konkretny, a mój sąsiad mysli ze polmlek to zbawienie i do nich chce koniecznie się dostać, tylko go z rotr nie chca puścić

Opublikowano

U nas tylko jeden do nich oddaje ale na tego mleka z 30 000mc ale jak był kryzys to miał po 80 groszy.....porażka

Opublikowano

Po ile proponują jak mówisz że ładną cene daja jeśli mógłbyś powiedzieć ?:)

u mnie byli i się pytali gdzie oddaje jak usłyszeli że do Wilarego to powiedział że nie zabierają mu dostawców szukają ludzi z brodnicy jabłonowa i mlekovity. Zapytałem ile by mi wyszło za około 15tys litrów przy dobrych parametrach to powiedział że około 1.40brutto. Byli u kolegi co oddaje do brodnicy to za 5tys litrów proponowali 1.35 brutto.
Opublikowano

Co do polmleku to 1,4 zł przy 15000 tyś nie możliwe w okolicy , mam trochę mniej , w okolicy zakładu 1,4 zł to dostają tacy powyżej 25 tyś na miesiąc

Co ciekawe jakąś wojnę miał polmlek z spomlekiem o jakiś zakład

A w mojej okolicy polmlek chciał przejąć mrągowo najpierw podebrał dostawców potem tanio miał kupić zakład ale mlekpol ich wyprzedził czy przechytrzył i ma Mrągowo (polmlek za to wynajął firmę z mleczarkami z Mrągowa)

Polmlek miał chęci na Pasłek sery ICC (jakoś tak) ale onie nie chcieli się sprzedać

A co do cennika polmleku to takie coś co jest a nikt nie widział ale w tamtym roku się takie coś ukazało przez dwa miesiące

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Na AF ktoś dodał rok temu cennik z Polmleku. Spomlek walczył o Ostrowię z Polmlekiem, którą i tak przejął Milkiland. Znam ludzi którzy rzeczywiście chwalą sobie Polmlek, ale znam też takich co ucielki. I naprawdę jest tak, że im dalej od zakładu to płacą więcej.

Opublikowano

Co do polmleku to 1,4 zł przy 15000 tyś nie możliwe w okolicy , mam trochę mniej , w okolicy zakładu 1,4 zł to dostają tacy powyżej 25 tyś na miesiąc

tam co ja oddaje to handlują przerzutami i polmlek kupuje to bo sam ten gość mówił że te mleko do nich trafia i dlatego dostawców nie podbierają. Jak chcą z mlekovitą walczyć to muszą dawać ponad 1.40 bo kto im przejdzie. A potem pewnie na starych dostawcach sobie odbijają.
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Od tych 1.5zł minus 7 gr? To cienko strasznie

Spomlek ilość 17tys.

Cena. 1.47. -7gr fundusz

Tłuszcz 4.37

Kazeina 2.72

Białko 3.47

Pedro, a tu u kolegi jest cienko??? Moim zdaniem nie. A może się mylę ;) co?

Opublikowano

Zawsze niby mają ciężko. ... a My zawsze co mamy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v