Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Za luty niby łowicz +10gr.
Także obory budować,jałówki z konrada zamawiać,wydajność zwiększać. Wreszcie się dorobimy ;)
chyba że to kłamstwo żeby zdyskredytować nowe władze i powiedzieć że miało być,a nowi zabrali

Edytowane przez komizmo

Chyba chcesz ludzi rozwścieczyć pytaniem o cenę w lowiczu

Około 1.17 netto

15000 litrów. 3,46 białko ,ponad 4,6 tłuszcz

DRAMAT

no   faktycznie    cena  powala   ,  ale   raczej  w  dół    ja  miałem  w  grudniu  9500  litrów  Mlekpol    Zambrów   i cena   była  1,67zeta   ale  mam   białko 3,10  i  tłuszcz  4,55

Sierpc zdjął premię świąteczne ale za styczeń podwyższył tą premię która byla od września o 9 gr. Dzis kierowca przywiózł kartke

Dzieki za info pewnie jutro ja dostane, wiesz moze ile moze wyjść mleko w przedziale ponad 15 tys litrów?

Dzieki za info pewnie jutro ja dostane, wiesz moze ile moze wyjść mleko w przedziale ponad 15 tys litrów?

Zależy od parametrów, jesli białko i tłuszcz wysoko to mysle ze 1,6 brutto mozesz liczyć.u mnie pewnie coś kolo 1,5 bo tłuszcz tylko 3,8

No rozumiem. Dzieki. Pierwsza (godna :)) wyplata dlatego człowiek taki niecierpliwy:)

Rozumiem, też nie mogłem się doczekać :) Pewnie w poniedziałek a góra we wtorek będziesz miał kasę na koncie więc zobaczysz sam. Poza tym moim zdaniem Sierpc i Piątnica są najlepszymi mleczarniami w Polsce pod względem ceny i tym jak ta cena się utrzymuje. A mam takie pytanie, ile płaciłeś wpisowego? Bo coś mi się kojarzy że mieli podnieść opłatę no i trzeba za jeden udział zapłacić od razu, chyba koło 2,5 tysiąca, już dokładnie nie pamiętam. 

Spomlek chyba podłapał klienta bo cena dobra i widziałem wczoraj w Chojnicach samochód z przyczepą z mlekiem kierujący sie do tutejszego oddziału, z rejestracją PSL albo PLE? wniosek jeden: kupują przerzut. okoliczni pewnie wyjaśnia która z tych rejetracji by pasowała i do jakiej mleczarni.

Edytowane przez bekba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny słomy w sezonie 2020? W jakich cenach jesteście w stanie sprzedać słomę w Waszych regionach Polski? Czy warto sprzedać słomę z pola? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Temat dotyczący cen słomy w roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273040-ceny-slomy-2019/

• Dodaj nową pozycję...