Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzegorz197 napisał:

To agrotab może rzeczywiście wyrównać piszą oni o podwyżce a nie o premii jak pozostali

Ja dzwoniłem to jest premia a nie podwyżka i wyrównań nie będzie 

Opublikowano

W  SMS  jest że podwyżka a nie premia ludzie nie dawajcie im tytoniu za takie oszustwo bo będą jeszcze bardziej nas oszukiwać ta decyzja powinna im się odbić czkawką na wiele lat 

Opublikowano

Też zaglądam i cisza sprzedałem już wszystki tytoń do LT i do agrotabu bo oni zapewniali o równani podwyżek. W agrotabie oszukali minie na 15 tyś

Opublikowano
10 minut temu, tofik420 napisał:

Zauważyliście że na FB jest totalna cisza w sprawie ostatnich podwyżek? Był jeden post o JBT ale i tego chyba już nie ma nawet.

No nic firmy postąpiły tak a nie inaczej. Sam jestem zły. Trzeba to zapamiętać na przyszły sezon jak może sprawa wyglądać z wyrównaniami i trzymać tytoń jak najdłużej się da. Szkoda tylko że firmy dawały aneksy do podpisania że będą wyrównywać cenę za tytoń a teraz tłumaczą się jakąś durną premią dla wybranych. Wystarczyłoby że nie pisaliby o wyrównaniu wtedy nikt nie miałby pretensji do nich

Opublikowano
54 minuty temu, zroz napisał:

Też zaglądam i cisza sprzedałem już wszystki tytoń do LT i do agrotabu bo oni zapewniali o równani podwyżek. W agrotabie oszukali minie na 15 tyś

LT wyrównali podwyżki ??? bo po tych SMS ach już nic nie wiadomo.

Opublikowano

To jeżeli ktoś zdał w firmie która ludzi robi w balona naglosnijcie to bardziej dzwoncie gdzie tylko znacie kogoś kto jest znajomym/ sąsiadem /kimś z rodziny i niech nie sprzedaje teraz tam tytoniu.doprowadzić do tego żeby było pusto pod wykupem.czasy minęły ze było tylko dwie firmy które golily wszystkich jak leci.napewno żadna z firm do tej pory nie wykupiła zakładane ilości towaru.jeżeli ktoś zdał tyton to jest bez drogi sądowej po ptakach a raczej wątpię żeby każdy plantator z osobna szedł na starcie z dużą firmą.

Opublikowano
20 minut temu, Grzegorz197 napisał:

Trzeba chodzić pytać niech się tłumaczą co i dlaczego albo dzwonić nawet. Niech to im da do myślenia.

A jak zboże sprzedasz a jutro będzie droższe to tez będziesz taki nachalny na skupie ?? . Wykupy tytoniu to nie Święty Mikołaj ludzie ogarnijcie się !!

Opublikowano (edytowane)

Na skupie zboża nikt nie daje ci aneksu do podpisania że w razie podwyżki to wyrówna. Człowieku to ty się ogarnij. Orżneli plantatorów ładnie a Ty jeszcze ich stronę trzymasz?? No chyba że ty z tej drugiej strony....

Edytowane przez tofik420
Opublikowano

Po prostu nie rozumiem po co ten stres i zdenerwowanie skoro firmy dały premie coś w stylu Uniwersalu i nikt nie wyrównał. Gdyby połowa firm wyrównała a druga nie to ok niesprawiedliwe .A wy przeliczacie na ile was okradziono ok ci co teraz sprzedają skorzystali i to sporo bo np na 10 tonach są do przodu 25 tys (27 bo jeszcze dojdzie 20 groszy vatu) ale to jest życie. Kiedyś było tak ze po nowym roku nie brali jedynki ruletka. 

Opublikowano

Uniwersal i PM bo nic nie wiadomo od nich. W czasach kiedy liczy się każda złotówka gdy wszystko drożeje z dnia na dzień rzeczywiście te 10-15 tysięcy to jest nic niema co się denerwować rolnik zawsze da sobie radę. W następnym roku w umowie powinien być zapis że w razie podwyżki firma zobowiązuje się do wyrównania.

Opublikowano

A po drugie to trochę taka kara dla tych plantatorów co wiecznie krzyczą ze tytoń się nie opłaca bo cena słaba a sami w wakacje prosto z suszarek sprzedają na bierząco aby wyprzedzić sąsiada . U nas w Łukowej są plantatorzy którzy jeszcze nie myślą o sortowaniu tytoniu. Co by było gdyby wszyscy sprzedali tytoń we wrześniu ?????? Byłyby podwyżki , premie ?????? Trzeba wywierać presję na firmy a nie sra.c się z tytoniem i wywozić towar jeszcze w wakacje . Nie jestem żadnej firmy tytoniowej ….

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejTyton napisał:

A po drugie to trochę taka kara dla tych plantatorów co wiecznie krzyczą ze tytoń się nie opłaca bo cena słaba a sami w wakacje prosto z suszarek sprzedają na bierząco aby wyprzedzić sąsiada . U nas w Łukowej są plantatorzy którzy jeszcze nie myślą o sortowaniu tytoniu. Co by było gdyby wszyscy sprzedali tytoń we wrześniu ?????? Byłyby podwyżki , premie ?????? Trzeba wywierać presję na firmy a nie sra.c się z tytoniem i wywozić towar jeszcze w wakacje . Nie jestem żadnej firmy tytoniowej ….

Szczerze to brzmisz jak z firmy ....albo jak zawistny somsiad który jeszcze nic nie sprzedawał.

Pomyśl co będzie za rok w sierpniu czy we wrześniu....kto powiezie tytoń? Teraz jeśli by było wyrównanie to każdy wozi w swoim czasie. Jeden wywozi w sierpniu bo jedzie za granicę inny w październiku bo wraca z zagranicy inny jeszcze grudniu bo kopał zioła albo jeździł do lasu.... Firmy mają stale tytoń o odpowiednim tonażu.... Ja też mało sprzedałem ale solidaryzuję się z tymi którzy upchnięte mają wszystko bo gdybym do lasu nie jeździł to też pewnie bym już pozamiatał w sortowni. 

Opublikowano

Konto założone 2 dni temu i wspierasz firmy tytoniowe. Nadal sądzę że jesteś jedna z nich. Każdy sprzedaje jak chce. Tylko po co te zapewnienia o wyrownaniach. Jak by tak nie zapewniali to nikt by nie miał żalu. Jeszcze dzień przed zapewniali ze wyrównają.

Opublikowano

Czy ktoś dzwonił do grupy żeby nam pomogli z molochami , my oddajemy im należne procenty z naszych pieniędzy a czy oni staną za nami .Nikt niemiał by żalu gdyby nie zapewnienia o wyrównywaniu cen za każdą odstawą tytoniu  .