Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja widzę same zalety. Wady to tylko te widoczne na fakturze. A jak ktoś sobie wniosku do KOWR nie umie wypełnić to ja nie mam pytań.

Edytowane przez grapen23
Opublikowano

Wszystko jest dobrze do momentu jak kowr nie wpadnie na kontrolę i masz wszystko na cacy do około 2 lat wstecz i wiecej( a jak wiadomo wszyscy mają porządek w papierach na 5 lat wstecz).wystarczy że braknie Ci jednej faktury (u mnie tak było) lub zadeklarowana (sprzedana) ilość tytoniu nie bd Ci się zgadzać na fakturach z tym co przesłałeś do kowru.lub jak był u nas taki przypadek że gość pierd... się przy.wpisywaniu nr działek do wykazu i powiedzmy zamiast 720/1 wpisał 720( dla kowru to już jest zupełnie inne pole )lub po wykonanej modernizacji egib gdzie powierzchnie podaje się do M2 dzialek był przypadek że powierzchnie po modernizacji znacząco się różniły i przy wpisywaniu ich do formularza gość źle to pozaokraglal i były to dla kowru zbyt duże nieścisłości.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, basserman1989p napisał(a):

Wiadomo jak jest, ale to nie jest problem wszystko przypilnować jak trzeba. Ja się nie boje. Wszystko przypilnowane. Porządek w papierach musi być takie czasy.

Edytowane przez grapen23
Opublikowano (edytowane)

Agrotab  przysłał cenniki 50 groszy w górę w zależności od klasy  nie było jeszcze u mnie  zebrania 

Edytowane przez lka1
Opublikowano
13 minut temu, Ventobacco94 napisał(a):

Nikt cen nie komentuje 🤣

Bo szkoda komentować. Średnia sprzedanego surowca spadnie o te 50-80 groszy. Żenada.

Opublikowano

Mówiłem że się ceny nie zmienią;p jak narazie widać szok i nie dowierzanie.z różnych przyczyn wszyscy smutni,a bo to "pieniądzy za las" nie ma,a to że trzeba będzie bęben kupić bo trzepane rękami nie przejdzie.ropa droga,pellet to samo,w polu sucho,nawozy drogie,baba "nie daje":p. Karton typu" kanapka" przekładana,od spodu góry jedynka trójka a w środku 5-6 plus jakieś zawiniontko 

1 minutę temu, basserman1989p napisał(a):

Mówiłem że się ceny nie zmienią;p jak narazie widać szok i nie dowierzanie.z różnych przyczyn wszyscy smutni,a bo to "pieniądzy za las" nie ma,a to że trzeba będzie bęben kupić bo trzepane rękami nie przejdzie.ropa droga,pellet to samo,w polu sucho,nawozy drogie,baba "nie daje":p. Karton typu" kanapka" przekładana,od spodu góry jedynka trójka a w środku 5-6 plus jakieś zawiniontko 

Jednej firmie podobno właśnie tak cofnięto tytoń do ponownego przesortowania.bo to co pod bęben spadło potem w karton zapakowali. Coś jakaś firma z Babic.

Mnie to też wk***ia jak jest naprawdę uczciwie przesortowane to debile ryją w tym jak dziki i szukają ch*ja do d*py.a teraz takie ceny proponuja 

Opublikowano

Praktycznie to samo,ultp Pękala poniżej 3 klasy średnio w dół wszystko.jedynie PM utrzymał cennik na tym samym poziomie ale bd potrącenia za piach rzędu 0.75 zł na klasie za kg gdy bd go za dużo ,tzn piachu.luxtab jbt i inne firmy to groszowe sprawy.

Opublikowano

To zależy jak cenisz swoją pracę. Nie ma co się oszukiwać to jest praca fizyczna często 12 godzinna w brudzie. Przelicz sobie zysk na ilość osób pracujących przy tym i wtedy się zastanów czy cena jest dobra.

Opublikowano

I włóknika przyklei się do palety;p najlepiej żeby namiot był tak zrobiony ze w słoneczny dzień jak otworzysz tunel do wietrzenia te namioty nie blokowały przepływu powietrza.czyli zakładasz je wzdłuż tunelu basenu.na hydroponike musi być dobra wentylacja.

Opublikowano (edytowane)

Ile dni szybciej siejecie tacki na hydroponice? Mogę szybciej posiać i trzymać gdzieś w oborze na paletach? I drugie pytanie ile dni szybciej lejecie wode do skrzyń i ile previcuru do wody dodajecie?

Edytowane przez Tobacco321
Opublikowano

Kilka dni spokojnie możesz trzymać gdzieś pod dachem. A wodę to dzień lub dwa przed puszczeniem leje. Może i wcześniej można. Previcuru 10ml na około 1000l wody, u mnie to 30 tacek 210.

Opublikowano

Doba dwie tak minimum żeby "woda odstała chlor wyparował";p przy większej ilości "d*p" po puszczeniu tacek szybko mogą zacząć się zielenieć,zależy ile słońce oddziałowywuje na zalane baseny,nie warto iść w specyfiki które niwelują ilość glonów bo Tobie to nie pomoże za bardzo ale napewno pomoże panu który Ci to sprzedał.previcur do wody jakaś dawka startowa niska nawozu kristalinu czy jak i ma rosnąć.

Opublikowano

To samo mówią Ci którzy tac nie odkarzali, tytoń posiany w ciepło,przyszło zimno,tunel był zamknięty nie wentylowany i max 70%w tackach było, dużo nie powschodzilo bo glony zadusily z braku wentylacji i odkarzania a potem w krzyżyku wypady.widzialem że co odważni już puszczają tacki a w większości,cisza przed tzw burzą;)