Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, LipinyTabaca napisał:

Ma ktoś namiary na kogoś kto ma kruszarkę zrobiona do węgla ?

Na grupie tytoniowej na FB poszukaj. Ktoś się kiedyś ogłaszał że może wynająć. Z ciekawości jak wam się palił ten groszek z grupy? Jest dosyć gruby z tego co widzę i mam wątpliwości czy on zechce iść.

Opublikowano
4 minuty temu, Henio23 napisał:

Dzięki kolego.A teraz z innej beczki.Słyszałem ze w Lukowej powstaje nowa firma tytoniowa .Ciekawe kto zakłada. 

Mówisz o przetwórni co grzyb zbudował czy jeszcze o jakiejś nowej oprócz grzyba, pękali i chłopaków?

Opublikowano
1 godzinę temu, Miran napisał:

Na grupie tytoniowej na FB poszukaj. Ktoś się kiedyś ogłaszał że może wynająć. Z ciekawości jak wam się palił ten groszek z grupy? Jest dosyć gruby z tego co widzę i mam wątpliwości czy on zechce iść.

spalilem na nawilzanie tytoniu ok. 100kg i szlo ale strasznie kruszylo i slychac z daleka jak podajnik podaje. Przy wsypywaniu wylapywalem najwieksze bo trafia sie naprawde brylka za duza i mysle zmielic na drobniejsza granulacje bo po nocach biegac wybierac z kosza sie nie usmiecha

Opublikowano
2 godziny temu, Henio23 napisał:

Dzięki kolego.A teraz z innej beczki.Słyszałem ze w Lukowej powstaje nowa firma tytoniowa .Ciekawe kto zakłada. 

Są takie wiadomości ze firma ma być w łukowie. Zakłada ją Pan Andrzej i Marek. Jak będzie okaże się już niebawem. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, toma188199 napisał:

Są takie wiadomości ze firma ma być w łukowie. Zakłada ją Pan Andrzej i Marek. Jak będzie okaże się już niebawem. 

Firma "kogucik" nakupił,  nie wyrównał i ucik:).  Agrotab dzisiaj brał?? bo odemnie co niektórzy po 2-3 razy dziś wozili. 

Edytowane przez basserman1989p
Opublikowano

Co do tego węgla z grupy to miałem 10t w tamtym sezonie. Granulacja gruba jak na groszek ale o dziwo dobrze idzie przez podajnik. Trzeszczy ale idzie i palił się dobrze. Ciekawe czy w tym roku będą sprowadzać? 

Opublikowano
3 minuty temu, Aroo22 napisał:

Co do tego węgla z grupy to miałem 10t w tamtym sezonie. Granulacja gruba jak na groszek ale o dziwo dobrze idzie przez podajnik. Trzeszczy ale idzie i palił się dobrze. Ciekawe czy w tym roku będą sprowadzać? 

Spieki ci się nie robiły ? Zmieniałeś coś ustawienia w porównaniu do normalnego ekogroszku?

Opublikowano (edytowane)

po co komu groszki  orzechy jak teraz ekogroszek spada do 2000 tysi 

pytalem na skladzie i mowili ze za chwile ekogroszek 29Mj z wesolej bedzie za 2200 -2300 wg mnie nie ma lepszego  w okolicy  !!!

Edytowane przez LipinyTabaca
Opublikowano
42 minuty temu, Miran napisał:

Spieki ci się nie robiły ? Zmieniałeś coś ustawienia w porównaniu do normalnego ekogroszku?

Nie, dobrze się wypalał. Mialem też workowany kupiony w czerwcu niewiadomego pochodzenia to był dużo gorszy od tego z grupy. Ustawienia nic nie zmieniane, najwyżej czas podawania tylko. 

Opublikowano
36 minut temu, tofik420 napisał:

No może Pieczonka ze Słomą....😆😆😆😆

Czyli jednak firma Erdol co skupili to   przepierd..

A są ludzie co próbowali zrebke  drzewną? Czy szło by tym suszyć z podajnikiem z zasypowyższym paleniskiem 

Opublikowano

Hehe a może tak będzie ze firmy które nie wyrównały cen w obawie przed złością plantatorów w następnym sezonie porobią jakieś zmiany np w nazwach aby ludzie się nie połapali kto kim był rok temu. Np Pan Pieczonka będzie kupował w Łukowej a nasze słynne CHŁOPAKI w Obszy pod nazwą X.

Opublikowano
48 minut temu, tofik420 napisał:

No może Pieczonka ze Słomą....😆😆😆😆

Bardzo wątpliwa sprawa moim zdaniem. Macie jakieś informacje u źródła czy to tylko plotki?

Opublikowano
12 godzin temu, Tobacco321 napisał:

Panowie jaką możecie polecić folie tunelową uv10?

Od 150 -200 g na m2 każda bd dobra oby tylko była prawidłowo zgrzana i przy zakładaniu foli pamiętać aby zakładać tak żeby odpowiednią strona położyć .^^^takie rąbki na zgrzewach żeby prostowaly się na konstrukcji żeby nie założyć jej vvv w ten sposób wtedy pod wpływem różnicy temperatur lato -zima jest ryzyko ze strzeli na zgrzewie i nie wytrzyma długo, albo dopytać producenta o  dokładne parametry i jak to zrobić 

Opublikowano

Z informacji które mam to zakłada firme Pawlowski który odszedł od grzyba z jednym z grzyba klientów, u Polańskiego ma być magazyn. 
co do pieczonki to dzwoniłem i wydaje mi się ze ,, system” może mu nie ruszyć jeszcze z tydzień. 
pozdrawiam 

Opublikowano
19 minut temu, tomekk1986 napisał:

Z informacji które mam to zakłada firme Pawlowski który odszedł od grzyba z jednym z grzyba klientów, u Polańskiego ma być magazyn. 
co do pieczonki to dzwoniłem i wydaje mi się ze ,, system” może mu nie ruszyć jeszcze z tydzień. 
pozdrawiam 

Już ponad 2 tygodnie nie kupuje, żeby się nie okazało że już nie ruszy w ogóle ten system

Opublikowano

Topaz ruby sadzimy tak wstępnie.Martina też nam bdb wychodziła.

Za tydzień dwa to już nie bd po co wracać do wykupu bo uniwersal nie nakupił i teraz kupuje jak szalony i możliwe ze koniec szaleństwa bd w tym tygodniu bo premia jest narazie ustalona do 17 możliwe ze przedłuża a pewności nie ma.