Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

pasuje od forszaja323 na alegro widziałem.To chociaż jest kabina a nie klatka dla ptaków. :) hmmmm. :) Ja mam kabine własnej konstrukcji no i jest za***ista.Tez ci radze,weż spawarke kup profile,plekse,no i działaj.a mam 2 białoruski.p :)

Opublikowano

hmmmm? :) hyba druciakiem dawałeś,że się porysowała. A co do 323 to powinna pasować,sam nawet chciałem kupić i wstawic do drugiego ruska.Kabina jest duża,troche zajdzie ci na maske,ale,jest duża i komfortowa.Widziałem też te ciapciorki z kabinami od c360 wglądają fajnie,ale cena kabiny 3000zł-odstrasza.hmm. Ja robiąc kabine wzorowałem się na ciągnikach Renault,teraz mam komfort podczas orki,no i więcej widać.

Opublikowano

od niczego musisz pomierzyć i szukać tak by było malo przeróbek ,swego czasu było na allegro duża kabina za 3 tyś używana ,a teraz są nowe polskie za 4 tyś ,a z tą co mocno zgniła czy co ?

Opublikowano

no to niestety wydatek więc albo 4 tyś wykładasz albo kolo 1-2 tyś + przeróbki ,swego czsu był mtz na allegro z kabiną od 360 ale to chyba przyciasno oraz od 380 ,przy używanej zwróć uwagwę na stan i czy dużo przeróbek by nie wyszła taniej nowa lub zrób sam

Właśnie kto robił sam kabinę jaki koszt części tzn profili ,szyb ,roboty

Albo jeszcze poszukaj dilera białorusów może maja dostęp do oryginalnej kabiny z Bialorusi albo w pronarze zapytaj

Opublikowano

hmmm?? :) TOkabina od 360,nawet fajnie rusek w niej wygląda-polecam. :) ALle gdzieś widziałem kabine do białorusi tej budowlanej,niedrogo,co myślisz?

Opublikowano
pasuje od forszaja323 na alegro widziałem.To chociaż jest kabina a nie klatka dla ptaków. ;) hmmmm. :D Ja mam kabine własnej konstrukcji no i jest za***ista.Tez ci radze,weż spawarke kup profile,plekse,no i działaj.a mam 2 białoruski.p ;)

@sasza powiedz mi czy w tych profilach wycinałeś kątówką szczelinę na tą pleksi i lą by ją wsunąć , czy może na nity ją łapałeś , a może w jakiś inny sposób ?Pytam bo się przymierzam do zamontowanie takiej przedniej szyby w swojej białoruśce.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez dobromir377
      Czy ktoś ma na zbyciu takie klosze?

• Przez Majster333
      Witam, pisze z zapytaniem odnośnie nowego typu walka WOM, który mam, na wstępie otóż oczywiście walek zaczął się ślizgać wiec wymiana taśm niby wszystko ładnie pięknie, z tym że u mnie te taśmy na pierwszy rzut oka wyglądają jeszcze w miarę w porządku (chyba że się mylę) a brakło już mi możliwości podciągnięcia tych taśm tymi lizakami (dźwignia już nie chciała się zakleszczyć tylko już odbijla z powrotem) i teraz się zastanawiam, czy w tym nowym typie jeden z tych walków osiowych ma coś wspólnego z naciągiem (ten, na którego nadziewa się te taśmy), bo u mnie jest taka blaszka na frezy, przez co mogę obracać ta jedna oska (ta druga oska jest stala), ona ogólnie tak wygląda jakby do tego służyła ma po prostu, z tym że na tych ruskich filmach o naprawie tych walków są zazwyczaj bez tej blaszki, a naprawiam to pierwszy raz stad moje zapytanie, z drugiej strony tez trochę lipa, że niema zbytnio jak podejrzeć, ile właściwie one się wytarły, a tak to trza rozbierać i się babrać :). Jeszcze jedno takie pytanie, bo miałem problem nawet z samym ściągnięciem tych taśm, one przy ściąganiu zapierają się o te małe kola satelitów dosłownie same końcówki tych trybów dotykają okładzin gdzieś tak ok po 1mm, teraz się zastanawiam jak to złożyć :D?

• Przez dobromir377
      Jakie ciężarki polecacie?

• Przez dobromir377
      Jakie ciężarki polecacie?

• Przez apkus
      Cześć! potrzebuję pomocy: Nie mogę przełączyć biegów na polowe - szosowe. Nie chodzi mi o te żółw - zając pod kierownicą tylko o tą główną wajchę zmiany biegów. Chodzi o to że tam trzeba ją przesunąć mocno w lewo i do przodu żeby włączyć szosowe, lub do tyłu żeby włączyć polowe. U mnie daje się to przesunąć do pewnego momentu do przodu lub do tyłu, ale jeszcze za mało żeby je włączyć. Coś ewidentnie blokuje dalszy ruch. W konsekwencji jeśli się tego nie pchnie do końca to skrzynia jest odłączona, nieważne jaki bieg potem wrzucam, a biegi na pewno wszystkie wchodzą bo to "czuć". Jedzie tylko na dziewiątce, bo ona jest niezależna od tego przełącznika polowe - szosowe. Czy ktoś tak miał? da się to jakoś na szybko zrobić? Bo pole nie zasiane... Proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v