Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co się stanie gdy na płycie którą oddałem razem z wnioskiem do agencji nie będzie materiałów?

Opublikowano

Bo materiały zostały wgrane na płytkę Ale ja nie mogłem tego otworzyć na swoim komputerze. 

A czy ktoś z was już dostał informacje zwrotną po rozpatrzeniu?

Opublikowano

Witam.

A co jeśli nie włożyłem do koperty z wnioskiem Biznes Planu papierowego i płytki???

Ostatnio w swoich dokumentach w domu znalazłem podpisany wydruk Biznas Planu oraz płytkę i teraz nie jestem pewien czy miałem dwa egzemplarze czy nie włożyłem do koperty jak wysyłałem na poczcie?!

Opublikowano

A czy wnioski są rozpatrywane według kolejności składania?

Opublikowano
8 godzin temu, falcon83p napisał:

Witam.

A co jeśli nie włożyłem do koperty z wnioskiem Biznes Planu papierowego i płytki???

Ostatnio w swoich dokumentach w domu znalazłem podpisany wydruk Biznas Planu oraz płytkę i teraz nie jestem pewien czy miałem dwa egzemplarze czy nie włożyłem do koperty jak wysyłałem na poczcie?!

Proszę o info czy będzie z tego problem.

Opublikowano
12 godzin temu, freetaxi napisał:

I tak i nie. Różnie to bywa. Wszystko zależy od ilości złożonych wniosków i ilości pracowników, którzy rozpatrują wnioski. 

Wnioskow chyba w tym roku nie bylo zbyt wiele,okolo 3tys?

Opublikowano

Przy takiej ilości chętnych to pieniędzy może nie wystarczyć dla wszystkich tak jak zapowiadano. 

Opublikowano

Mam taką nadzieję że starczy dla każdego Ale przy 7000 wniosków to robi się ogromna kwota do wypłacenia.

Opublikowano

Jakiś czas temu czytałem,że program 7 letni i przez 5 lat i niecałe 50% kasy wydanej,więc pisanie,że może braknie lub może dadzą po 200k euro jest bez sensu.

Opublikowano

Na stronie ARIMR podaja ze na dzień 1lipca było 3366 wniosków na MR. https://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/artykuly/zakonczyl-sie-nabor-wnioskow-o-przyznanie-premii-mlodym-rolnikom.html

Opublikowano

@freetaxi czy masz dostęp do informacji dotyczących ile zostało pieniędzy w budżecie młodego rolnika?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez thomas015
      Witam, może mi ktoś wyjaśnić jak ARiMR liczy dobór maszyn na gospodarstwo?
      Mam 15 ha pola i np o jaki ciągnik się mogę starać?
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v