Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, kopermaciek napisał:

Mialem dwie poprawki jedna byla w sierpniu druga e wrzesniu. Przy drugiej jeszcze walnalem wtope bo wyslalem na zly adres i po dwoch tygodniach dzwonila kobitka ze nie doszlo. Heh ale jakos to poszlo

Ja miałem poprawke koniec września, też lubelskie może i do mnie niedługo listonosz zapuka do drzwi  :D

Opublikowano

a u mnie 40 dni od złożenia o drugą ratę i przy okazji zmiany do  i nadal cisza 

Opublikowano
23 godziny temu, Sylwekokon napisał:

U kuzyna dzisiaj decyzja. 

Chodzi Ci o decyzje do wniosku z lipca tego roku czy do 2 raty z poprzednich lat?

Opublikowano
13 godzin temu, Farmer345 napisał:

Mazowieckie,  ja jeszcze nawet żadnych poprawek nie dostałem 

No to znaczy, ze masz wszystko ok teraz tylko na decyzje czekac

Opublikowano

właśnie jestem na etapie powiatowej weryfikacji wniosku. podpowiedzcie proszę w poniższych kwestiach, bo wydaje mi się że zrobiłem dobrze, a ktoś jest nadgorliwy, mianowicie:

1. przejmowane są wszystkie grunty od ojca, ale bez zwierząt - planuje je sprzedać -wyrejestrować przed przepisaniem ziemi.  czy aby otrzymać punkty za przejęcie w całości konieczne przejęcie tych zwierząt? zgodnie z par. 16 ust. 2a wydaje mi się że nie.  "Przez przejmowanie gospodarstwa w całości rozumie się przejęcie wszystkich użytków rolnych wchodzących w skład gospodarstwa, z tym że własnością przekazującego lub w jego posiadaniu mogą pozostać użytki rolne o powierzchni nie większej niż 0,5 ha"  

2. w tabeli nawożenie na 1 ha w czystym składniku mam wpisane 80 kg. Pani sprawdzająca twierdzi, że w tab. zestawienie saldo musi być min. 30, ale żeby tyle osiągnąć to trzeba zwiększyć nawożenie do min. 180 kg/ha w czystym składniku, czy to nie za dużo?

Opublikowano

W 1 przypadku jeśli Twój ojciec po przejęciu przez Ciebie gospodarstwa nie będzie prowadził już żadnej działalności rolniczej i przepisze na ciebie wszystkie użytki rolne to myślę, że powinni te punkty za przejęcie całości przyznać w 2 przypadku to jest niemożliwe żeby Ci saldo wyszło poniżej 30kg/ha musiałeś coś źle uzupełnić w tej tabeli nawożenia, tam w tej tabeli 24 jest ostatnia kolumna "Dawka" i jak tam masz te 80kg/ha "czystego składnika" o których pisałeś to w zestawieniu pod koniec nie powinno być mniej.

Opublikowano

Jakie województwo u mnie też dziś telefon woj lubelskie odnośnie tego salda azotu tyle ze u mnie jest na minusie a powinno być około 70kg/ha wydaje mi ze w tabeli nawożenie dość spore nawożenie pisałem jak wrócę do domu zobaczę biznesplan.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v