Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 12.10.2018 o 20:35, adam131 napisał:

Od kiedy kat.T wbijają po zdaniu B+E ? Pytam z ciekawości,bo właśnie w 2016r zrobiłem B+E i nie mam T wbitego.

Kolega wprowadza cię w błąd nie wbijają ci kategori T, lecz jeśli zdasz b+e masz możliwość poruszania traktorem z przyczepami, jeśli się nie mylę ograniczenie 12t a jak pisze o kat. AM to tutaj inna bajka że wbijają bo jeśli zdasz jakąś kat. automatycznie dostajesz uprawnienia na AM

Opublikowano
11 minut temu, Bolek96 napisał:

Kolega wprowadza cię w błąd nie wbijają ci kategori T, lecz jeśli zdasz b+e masz możliwość poruszania traktorem z przyczepami, jeśli się nie mylę ograniczenie 12t a jak pisze o kat. AM to tutaj inna bajka że wbijają bo jeśli zdasz jakąś kat. automatycznie dostajesz uprawnienia na AM

Co inna osoba to inne zdanie... A te ograniczenie 12t to gdzie jest określone?

Opublikowano
Dnia 14.10.2018 o 21:22, Bolek96 napisał:

Nikt nikogo nie wprowadza w błąd. Zdając B+e masz wbite w prawko B+e i T. To jest pełnoprawne T możesz na nim śmigać dowolnym zestawem ciągnikiem.

• Like 1
Opublikowano

Koledzy mam pytanie odnośnie zakupu  młody rolnik chodzi mi o to ze chcę kupić ziemię i jest 2 osoby na jednej nieruchomości i chcę zapłacić przy natariuszu wtedy nie mam potwierdzenia przelewu, czy wystarczy ze notariusz poświadczy ze przekazałem tyle i tyle za tą ziemie i wpisze to w akacje notarialnym, Agencja nie bedzie sie czepiała i rozliczy mi ta kwotę z biznesplanu ? pozdrawiam i czekam na odp 

Opublikowano

Dzięki i ponieważ chce zapłacić przy notariuszu jak wspomniałem kupuje działkę 1 a jest 2 właścicieli i musiałbym 2 przelewy rb a tak to  zapłacę u notariusza i będzie spoko jak mówisz ze tak zrb to ja tak samo zrb pozdrawiam 

Opublikowano

Agencja ma w tej chwili weryfikację wniosków o przyznanie pomocy dla małych gospodarstw, modernizację (dwa nabory). Tak szybko tego nie ogarną. Samo się wszystko nie zweryfikuje. Trzeba cierpliwie czekać. 

Opublikowano
3 godziny temu, LTZ55a napisał:
3 godziny temu, pepe96 napisał:

Dzięki i ponieważ chce zapłacić przy notariuszu jak wspomniałem kupuje działkę 1 a jest 2 właścicieli i musiałbym 2 przelewy rb a tak to  zapłacę u notariusza i będzie spoko jak mówisz ze tak zrb to ja tak samo zrb pozdrawiam 

Ja mam tak zrobione, jedynym potwierdzeniem jest wpis w akcie notarialnym, że taką kwotę zapłaciłem sprzedającemu. Póki co nikt się nie czepia.

No to zaoszczędzisz gdzieś 1 zł no chyba ze w tapczanie pieniądze trzymasz albo przyczepę tej ziemi kupujesz

Opublikowano

Jestem z naboru 2017 i takie pytanko kiedy muszę zacząć robić plan nawozowy ? w ODR zleciłem to już jakiś czas temu ale pani powiedzała że na to mam czas i odkłada mi to co chwile jak to jest faktycznie ?

Opublikowano
7 godzin temu, staszek131415 napisał:

No to zaoszczędzisz gdzieś 1 zł no chyba ze w tapczanie pieniądze trzymasz albo przyczepę tej ziemi kupujesz

ja dałem zadatek wcześniej przed dofinansowaniem i teraz chce kupić nie o to mi chodziło ze trzymam po tapczanem tylko logicznie pomyśl dałem zadatku 20 tyś a cena za całość 40 wiec jak musze rb przelew zeby w biznesplanie sie zgazała suma 40  to 40 musze przelać a tak to 20 zostanie jak by zwrucone zadatek a 20 dopłace sprzedającemu. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

w sprawie listy bezie cie miel jak u nas był nabór w kwietniu to lista była w październiku dokładnie 31 a decyzje wysyłali w grudniu o przyznanie dofinansowania. 

Edytowane przez pepe96
Opublikowano
2 minuty temu, maniek20 napisał:

ja nie mowie o nowym naborze tylko o rozliczeniu drugiej raty 

to 90 dni masz na przelew 2 raty a i jeszcze czasem kontrola moze być 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v