Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@oregano nie będą się zgadzać co do grosza. :) podwyżki zmiany modelowe itd. To co ja pierwotnie wpisałem w biznesplan jest dostępne ale w modelach następczych zmodernizowanych a co za tym idzie droższych. Poza tym ceny miałem z dnia składania wniosku a od tego czasu minęło ponad półtora roku. 

To teraz będę musiał zebrać ceny od dilera i zrobić zmianę z nową cena?

Opublikowano

Czy macie wiedzę odnośnie możliwości pracy na " na umowę zlecenie" w pierwszym roku po otrzymaniu premii? czytałem że jeśli wynagrodzenie nie przekracza 2000zł brutto to nie wykluczają z KRUS. Pytał ktoś może już o to w agencji?

Opublikowano
2 minuty temu, freetaxi napisał:

Nie można przekroczyć połowy minimalnego wynagrodzenia. 

Ale to np bo ja do końca lutego jestem na umowie o pracę i od marca chciałem być bez umowy nawet się dogadalem z kierownikiem bo 12 stycznia skladalem wniosek o 1 ratę i co od marca mogę być na kursie i na umowie zlecenie przez 12 miesięcy od daty wypłaty jak się pytałem w odr to powiedziała że mam się zwolnić i na krusie tylko 

A tak na marginesie zna ktoś kogoś kto zajmuje się biznesplanami  mr w okolicy Gniezna Wrzesni?

Opublikowano
49 minut temu, sumek666 napisał:

@oregano nie będą się zgadzać co do grosza. :) podwyżki zmiany modelowe itd. To co ja pierwotnie wpisałem w biznesplan jest dostępne ale w modelach następczych zmodernizowanych a co za tym idzie droższych. Poza tym ceny miałem z dnia składania wniosku a od tego czasu minęło ponad półtora roku. 

To teraz będę musiał zebrać ceny od dilera i zrobić zmianę z nową cena?

Tak, z tego co mi tłumaczyli w agencji wszystkie ceny na fakturach muszą się zgadzać z biznesplanem co do grosza. Czyli tak jak piszesz, jak dostaniesz kasę to zbierasz nowe oferty, robisz poprawki w biznesplanie, składasz i czekasz do 30 dni na decyzję. Na 99% zmiany zostaną zaakceptowane, ale jeśli zmienisz przy okazji jakieś parametry maszyn to warto poczekać z zakupami do czasu otrzymania decyzji bo czasem agencja może na jakąś zmianę się nie zgodzić.

U siebie od składania ofert do zakupu minęło 2 miesiące i cena już uległa zmianie. Na  szczęście dogadałem się ze sprzedawcą, by wystawił fakturę na kwotę zgodną z biznesplanem a resztę dopłaciłem na drugą fakturę jako "transport".

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, kuba24051 napisał:

teraz juz jest podniesione mozna zarobic do 2000 brutto na zleceniu. pytalem w krus ostatnio

Potwierdzam, sam pracuję od pazdziernika na umowie zlecenie i jestem ubezpieczony w KRUS. Co miesiąc tylko musze dostarczać papier z firmy że nie przekroczyłem minimalnej krajowej ;)

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, oregano napisał:

Tak, z tego co mi tłumaczyli w agencji wszystkie ceny na fakturach muszą się zgadzać z biznesplanem co do grosza. Czyli tak jak piszesz, jak dostaniesz kasę to zbierasz nowe oferty, robisz poprawki w biznesplanie, składasz i czekasz do 30 dni na decyzję. Na 99% zmiany zostaną zaakceptowane, ale jeśli zmienisz przy okazji jakieś parametry maszyn to warto poczekać z zakupami do czasu otrzymania decyzji bo czasem agencja może na jakąś zmianę się nie zgodzić.

U siebie od składania ofert do zakupu minęło 2 miesiące i cena już uległa zmianie. Na  szczęście dogadałem się ze sprzedawcą, by wystawił fakturę na kwotę zgodną z biznesplanem a resztę dopłaciłem na drugą fakturę jako "transport".

No ja bym się z tobą tak nie do końca zgodził bo dzwoniłem do swojego oddziału właśnie w tej sprawie i cena może być inna niż w biznesplanie i powiedzieli że jest  max 10% tolerancji ceny ujętej w biznes planie

Edytowane przez Bolek96
Opublikowano

U was w OR wymagają do wniosku o 2 rate zaświadczenia o "podleganiu rok w krus od dnia dostania pierwszej raty" ?
MI nie chcą przyjąć wniosku o drugą rate bo nie mam właśnie tylko tego.... a nastawiłem się na tą drugą rate już bo w rozporządzeniu nie ma czegoś takiego przynajmniej ja nie widzę. Ktoś podpowie gdzie można dzwonic pytac czy trzeba takie coś ? bo w OR nie ma szans bo twierdzą żę trzeba i że w rozp.  tak jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v