Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 22.01.2019 o 17:30, Suzaku95 napisał:

Teraz na dniach dopiero wysyłam wniosek o pierwszą ratę, także jeszcze nie wiem jak to będzie :)

chociaż z tego jak szybko im to idzie i zapewnień, że agencja będzie starała się to jak najszybciej załatwiać wnioskuję że powinni się wyrobić

jak coś dam znać ile u mnie to im zajęło ;) 

I jak? Ile im to zajęło ? Zlozylam wniosek o pierwsza ratę przed świetami i zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać przelewu 😆

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.05.2019 o 13:27, piotrek538 napisał:
  • przed dniem, w którym stała się właścicielem lub weszła w posiadanie gospodarstwa o powierzchni użytków rolnych wynoszącej co najmniej 1 ha, nie była posiadaczem zwierząt gospodarskich objętych obowiązkiem zgłoszenia do rejestru zwierząt gospodarskich oznakowanych i siedzib stad tych zwierząt, nie wystąpiła o płatności bezpośrednie, nie wystąpiła o pomoc finansową dla rolników w ramach programów UE lub pomocy krajowej, nie prowadziła działu specjalnego produkcji rolnej;

To jak to rozumieć ??

No wlasnie jak? Chce pierwszy raz skadac doplaty, chociaz nie mam w ogole ziemi na wlasnosc (dopiero zakladam nr producenta), oraz zamierzamz arejestrowac na siebie hodowle kur. Bedzie to przeszkadzalo w dofinasowaniu do mlodego rolnika?

Hodowle mozna posiadac przed skladaniem wniosku na MR?

Edytowane przez ahten
Opublikowano

witam 2 tygodnie temu składałem wniosek o zmianę kupowanych maszyn( maszyna która miałem wcześniej została wycofana z produkcji dlatego nie miałem wyjścia trzeba było zmienić na inna)... ktoś wie ile maja czasu na odpowiedz??

decyzje pozytywna dostałem 3 tyg temu... wielkopolska

Opublikowano
3 minuty temu, Mohyl napisał:

W Wlkp mają zawsze czas możesz nawet z 4 miesiące poczekać

ale to chore jest żebym nie mógł kopic co chce tylko jakiś urzędnik co w biurze siedzi decyduje co za maszynę mogę kupić... bo on niby lepiej wie co przyda się do mojego gospodarstwa niż ja..

Opublikowano

Rozporządzenia rozporządzeniami a Poznań sobie sąsiad czeka już 3 miesiace na zatwierdzenie a moje poprawki 4 miechy leżą jak zadzwonisz to ci powiedzą że jeszcze wielu poprawek nie dostało a ty tu wydzwaniasz 

Opublikowano
12 minut temu, Mohyl napisał:

Rozporządzenia rozporządzeniami a Poznań sobie sąsiad czeka już 3 miesiace na zatwierdzenie a moje poprawki 4 miechy leżą jak zadzwonisz to ci powiedzą że jeszcze wielu poprawek nie dostało a ty tu wydzwaniasz 

co zmieniałes??

Opublikowano
14 minut temu, Padykilos napisał:

W jaki sposób sprawdzić czy wniosek jest już w Warszawie czy jeszcze nie ?

Zadzwoń tam gdzie skladales wniosek o wyplate czy wogole otwarli twoja koperte bo moja otwarli po 5tyg 

• Thanks 1
Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/articles/prow-2014-2020/mlody-rolnik-co-z-premiami-z-2018-roku/ tu podaje link do topagrar gdzie opisuja ile gdzie wniosków jest rozpatrzonych na młodego 

Opublikowano

Czy można złożyć wniosek o pierwszą ratę przed wejściem w posiadanie gruntów, które sie ma wpisane w biznesplanie? (Sprawa sądowa jest w toku i jeszcze to troche potrwa)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v