Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj poszedł jęczmień po 480 z kontraktu zeszłotygodniowego, a wczoraj zamówiłem 2 tira już po 490. Po pszenżyto mają przyjechać po 510, a inne ceny to żyto 450, pszenica pasz. 570, a kons. 620. Wszystkie ceny są cenami netto.

Opublikowano

witam ja dziś sprzedałem[mazowieckie pow płocki] pszenżyto 430 netto pszenica paszowa 560 netto, ceny rosną ale pewnie spadną bo u nas to zboża ozime plonują dobrze a nieliczni koszą więc jak się żniwa zaczną na dobre to pewnie cena w dół obym się mylił

Opublikowano

Panowie to co się obecnie dzieje na giełdach to czysta spekulacja. Giełdy dostaly sygnał o nieurodzaju w Rosji i wschodnich krajach (Ukraina, Kazachstan) i tak zareagowały a na takich giełdach jak MATIF producentów rolnych i przetwórców jest jak na lekarstwo. Po drugie producenci podniosą ceny na swoje wyroby i larum ucichnie a ceny wrócą na normalne poziomy (czytaj - mało opłacalne dla rolnika).

Opublikowano

Pszenica konsumpcyjna 620-640 netto, co do urodzju u naszych sąsiadów to u nich też nie bardzo różowo jest, inf. z pierwszej ręki - w Niemczech mniej plonu o 30%, wschód wysuszony, a Czechy, Słowacja nie w lepszej sytuacji niż my, bo u nas również spadek plonu o 30%, inf. z telewizji. Już straszą podwyżkami chleba itp. U nas biorą pszenicę na konsumpcyjną taką, że rok temu nie chcieli nawet na nią patrzeć - wniosek - mało towaru. Efekt, kto może ten magazynuje, tyle, że nawozy już idą w górę.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

pszenica na matif z wczoraj 830zł, oj bedzie sie działo z cenami.Po wykoszeniu 80ha na podlasiu musze stwierdzić że takiego nieurodzaju to od 10 lat niepamientam.

Chodzi Ci o zboża czy rzepak? My wczoraj ukosiliśmy 92t pszenzyta z 18 Ha = 5,1t/ha Plon pszenicy liczę na 6-8t/ha

Farmer rejon Hajnówki jeśli chodzi o zboża wygląda obiecująco...

Opublikowano

Po wykoszeniu kilku gorszych kawałków średni plon mi spadł do 7,7t/ha przy wilgotności 12-13% pszenica sypie od 7,2 do 8t/ha, majowe deszcze sporo obniżyły paramerty: 12,8% białka i 29,4% glutenu.

Ceny na wczoraj w gospodarstwie: pszenica paszowa 600zł, kukurydza 590zł.

Opublikowano

pszenica konsumpcyjna jak narazie po 560 netto :D , widać każdy się tak napala na tą cenę i karze trzymać...... tylko co będzie jak większość z magazynuje?? ;) , i tak liczycie już te złotówki a bynajmniej u mnie 95% pszenicy jeszcze na polu z czego znaczna większość jest polegnięta ..... a pogody brak jak narazie :D

Opublikowano

U mnie dają za pszenżyto paszowe 475 brutto, o pszenicę nie pytałem.

W Agrobiznesie były dziś Wasze cytaty, między innymi @marekgizo i @Trevorfarm ;)

Opublikowano

Chodzi Ci o zboża czy rzepak? My wczoraj ukosiliśmy 92t pszenzyta z 18 Ha = 5,1t/ha Plon pszenicy liczę na 6-8t/ha

Farmer rejon Hajnówki jeśli chodzi o zboża wygląda obiecująco...

Hubert ja wiem że wyglondają (25km do hajnówki) ale niestety wtym roku wyglond nie odzwierciedla plonów.

I radze co niektórym nie pisać o 8t bo to wcale niepomaga w handlu a już nie daj boże jak to w agrobiznesie pokażą.Myślcie troche.

Opublikowano

Pszenica konsumpcyjna od 610 do 660 netto.

Młyny w Szczepankach koło Łasina.

Po rozmowie z rolnikami, którzy wstępnie zaczęli wymłacać pszenicę, nie rokuję na wysokie plony oraz parametry ziarna.

Wilgotność od 13,5 do 18%, z glutenem oraz gęstością w tym roku masakra. Plon w granicach 4,0-5,5 t/ha.

Przedplon rzepak ozimy, 3 dawki N, ochrona fungi min. jeden zabieg.

Ciągłe opady deszczu pogarszają i tak już nieciekawą sytuację.

Opublikowano

Pszenica konsumpcyjna 650 netto Elewar Malbork Osadkowski Pasłek 600

netto Co do jakosci pszeniczki nie za ciekawie plon 7 ton gestosc 74-75 białko 14,8 opad 281 odmiana Ostka strzelecka i Luciusz reszta odmian zapowiada sie troche lepiej

Opublikowano

Przyłączam się do głosu kolegi "farmerafm "- pokażcie mi ktora firma na forum internetowym prezentuje swoje aktywa i pasywa ! żadna ! a my rolnicy opisujemy jakto świtenie wygladają uprawy lub ile to to ton zebrano z hektara, apeluję o rozsądek, na forum Agrofoto bywają osoby z firm skupowych i starają się wyczuć jakie plony będą czy jest dużo zboża u rolników a którego brakuje. Rzeczywiste plony wymieniamy poza forum w e-mailach prywatnych i to do osób które znamy. Co do cen na terenie lubelszczyzny, pszenica 570 zł/t paszówka, pszenica jakościowa 600 zł/t. pozdrawiam jerzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v