Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Cena dobra,tylko że sprzedaż to 25 kg/dziennie.Dobre wyjście ale na 20 ar.

Opublikowano

ja sprzedaje po 60 gr. Nie zszedłem ponizej tej ceny w tym roku. Ziemniaki sprzedaje od 1 czerwca do chwili obecnej, oraz przez całą zime. Zaopatruje odbiorcow - sklepy, warzywniaki z lublina, okolo 5ton tygodniowo. Głownie vineta, ale takze owacja i jelly. Plon zadowalający :)

pozdro

Opublikowano

cena tragiczna 2 dni temu handlarz zaoferował cene 5-6 zl za 30 kg :) , więc mu podziękowałem , a w hurcie tez szału nie ma średnio 4 zl za 15 kg :) więc mamy w tym roku klęske urodzaju i kasy z ziemniaków nie ma :)

Opublikowano

teraz cena 11zł za 15kg z dostawą plon handlowy po odebraniu odpadów i sadzeniaka na poziomie 310kg z ara.a jak u was z plonem ale handlowym nie z pola bo zawsze każdy o takim mówi.???? na miejscu płacą 8zł.

Opublikowano

ja sprzedaję 70-80 groszy.poniżej 70 nie zejdę.wydzwaniają handlarze i chcieliby najlepiej za darmo.dopiero hektar lorda wykopałem.jeszcze hektar denara i 5 winety.a na wszystkich giełdach trochę podskoczyły

Opublikowano

U nas w łukowie na targu to po 1 zł,detal.Niewiecie jak na broniszach cena

irgi.Ja jak narazie nic nie ruszone,nieda rady wjechać anką+330,to sie utopią.

A pyry ładne ,szkoda że leżą w błocie,ale codziennie pada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Darozioom
      Witam uprawiał ktoś z was odmiany Red Anna albo Red Sonia? Co sądzicie o tych odmianach? Warto w nie zainwestować?
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Dominik1987
      Jaka odmianę ziemniaków polecicie na uprawę woj świętokrzyskie? 
    • Przez Pawek21
      Witam chciał bym się dowiedzieć jak wygląda opłacalność produkcji ziemniaka skrobiowego wiedząc że w skupie płacą 1zl za kg skrobi
    • Przez MICH4Ł
      Witam. 
      Interesuje się rolnictwem i pracą na roli. Mam okazje uprawiać 3 ha i za bardzo nie wiem jak się za to zabrać a bardzo bym chciał to robić. Mam do wyboru uprawę ziemniaków albo zboża czy mógłby mi ktoś napisać co by było lepsze (opłacalniejsze) wiem ,że w dzisiejszych czasach trudno jest gospodarzyć ale bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v