Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

czyli jak komuś zależy na towarze to zapłaci odpowiednią cenę jak za taka wagę cena względna nie sprzedawać poniżej 8 zł i już niech oni się martwią, że nie maja towaru

Opublikowano

Gość je bierze bez pośredników (sam je ubija i mięso gdzieś dalej wywozi, bo przerobem mięsa już się nie zajmuje). Sprawa jest taka że gdyby nie on to handlarze dalej robili by co chcieli. Dwa lata temu przejął budynki po byłej masarni i wszedł z ceną od razu o złotówkę wyższą niż handlarze. Także konkurencja robi swoje. Co do sprzedawania to ja też bym się wstrzymał tylko niestety kasy trzeba i jednego sprzedaliśmy- drugi jeszcze został (który lepiej je, i budowa mu pozwala by złapał więcej kg).

Opublikowano

grzepo u mnie tak samo było lokalny skup płacił ile chciał dopóki konkurencja nie przyszła nagle cena u niego lepsza też sprzedałem teraz jednego bo spadały z ceny a kolejnego mam bbb wiec niech łapie te kg kilka miesiecy jeszcze

Opublikowano

No właśnie mam krowy mieszańce hf-pimątes i miałbym ochotę pokryć BBB tylko że mam obawy co do wycielenia

inseminator twierdzi że lepiej nie ryzykować w różnych artykułach piszą że wycielenie to podobnie jak u HF i sam nie wiem co zrobić

Napisz jakie masz doświadczenia w tym temacie

Opublikowano

u mnie poród bez problemu tylko ze zacielałem dużą krowe byczek ma łep mały a z tyłu jest szeroki teraz bede zacielał kolejną krowe co waży 700kg tą rasą bbb , łepek wychodził jak sie cieliła bez problemu troche gorzej jak tył bo tam jest cielak najszerszy ale nie było na tyle problemu żeby sie nie wycieliła

Opublikowano (edytowane)

krowa to HO czarno biała Polska krasula tylko zacielam dopiero drugi raz i teraz inna krowe jak ta sie bedzie cieliła to dopiero za 9 miesiecy bede wiedział jutro wstawie zdięcie tego byczka BBB wiek to 16miesiecy waga tak 600kg

Edytowane przez agrouki
Opublikowano (edytowane)

No właśnie mam krowy mieszańce hf-pimątes i miałbym ochotę pokryć BBB tylko że mam obawy co do wycielenia

inseminator twierdzi że lepiej nie ryzykować w różnych artykułach piszą że wycielenie to podobnie jak u HF i sam nie wiem co zrobić

Napisz jakie masz doświadczenia w tym temacie

Ja kryłem krowę ho o wadze max 500 kg właśnie bbb i wycielenie bez problemu

Cena byków w wadze 600netto 7zł oczywiście mieszaniec

Edytowane przez SKORPION1
Opublikowano

Sprzedałem jednego byczka w środe waga prawie 700kg po 7.50zł a drugiego w czwartek waga 590kg po 7.0zł bo ten mniejszy miał gorszą budowe....ale odydwa czarno-białe Woj.Mazowieckie

Gość Profil usunięty
Opublikowano

czy może wie ktoś jak płacą krowy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v