Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakie są ceny bydła w waszych rejonach?

Dyskusja o najbardziej aktualnych cenach bydła przeniesiona tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72443-ceny-bydla-rzeznego-2014//page__view__getlastpost

Wątek o cenach w 2013 i dyskusja z tym związana dostępna tu: http://www.agrofoto....-rzeznego-2013/

Witam. smile.gif Mam do sprzedania 3 byki i juz po nie przyjechali i oferowali mi 4,60zł za kg. ale mówili zebym sie wstrzymał jeszcze tydzien bo prawdopodobnie troche cena podskoczy. To nie szprzedałem ich i czekam. A u Was jaka jest cena ??. I piszcie o jakim regionie piszecie. Pozdrawiam. smile.gif

Edytowane przez AF_Mirek
Opublikowano

Chciałbym odnowić zapytanie które jest w temacie, ponieważ chce niedługo sprzedać kilka sztuk, a gdzieś usłyszałem, że ceny sie zmieniły na niekorzyść, jeszcze w czwartek proponowano nam 4.40 za kg. Już w niektórych miejscach dawali tyle na WBC. Jak sprawa wygląda u was ?

Opublikowano

ja 3 tygodnie temu sprzedalem po 4,9 + vat, tylko ze bylo to 12 sztuk srednia waga 750 kg, w wieku do 24 miesiecy, prawie wszystkie mieszance i do tego musialem miec dokumenty na eksport

Opublikowano

A u mnie 5 zl ale i tak w innych krajach unijnych placa dwa razy tyle polscy politycy powinni sie wstydzic ze rolnik tak malo dostaje a tyle pracy w to musi wlozyc :angry:

Opublikowano

nie wiem skad masz takie dane,ze dwa razy wiecej...bo np w Anglii za czysto rasowe charolaise ()dorosle na rzez) w klasie ekstra srednia cena wynosi 1,09 funta,czyli na zlotowki to ok 5,9. A jak u was placa 5 zl to i tak dobrze na dzien dzisiejszy.

Opublikowano
Okolice Wrześni(wielkopolska) w tamtym tygodniu płacili 4,30.Strasznie i nie biorą starszych niż 24 miec.

wielki mi interes :P bo uważam że takie 15-18 miesięczne są najlepsze ze względu na jeszcze optymalne przyrosty

Opublikowano

ile średnio ważyły??bo pewnie nie byly starsze jak 24m-ce...u mnie było 7szt wszystkie czarnobiałe,średnio ważyły po 725kg miały od22 do 24m-cy. jak przyjdze faktura to napsze po ile wyszły na żywą wage

Opublikowano

"Ja wczoraj sprzedawalem 10 sztuk. Trzy mieszance i 7 czarno bialych(w tym 4 typowe h-f). Cena za calosc 4,9 + vat. "

Do jakiej firmy sprzedajesz?Na zywa wagę czy poubojowo?

Opublikowano

Byly w wieku od 18 do 22 miesiecy,srednio wyszly po 720 kg. One szly do firmy Salus w Pniewach,ale sprzedawalem przez posrednika ktory im dowozi. I jest taki motyw,ze on mi zaplacil lepiej niz bezposrednio chcieli dac z Salusa. No i ta cena jest za wage zywa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MafiaLolek
      Ile obornika wyprodukują 3 byki ?!
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez Jarosław1981
      Jestem zainteresowany w kupowaniu byczków i jałówek (żerlaki,odsaki,cielaki) z Łotwy i Estonii. Co myślicie o tym?  Ktoś może już ma takie doświadczenie?
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v