News
-
Podobna zawartość
-
Przez cieniu
Witam. Koledzy mam dylemat jaki kombajn wybrać claas Tucano 420 czy New Holland cx 5.80 wydajności raczej podobne a chodzi jak z awaryjnością itp. cena wiadomo claas droższy lekko 70 tyś czy warto przepłacać. Gospodarstwo 150ha w tym 125 na kose. Na usługę wiadomo nie ma co liczyć.
-
Przez oaxis3333
Panowie pomocy stoję przed trudnym wyborem macie i znacie pewnie część z was te firmy a jest nią rol ex taurus i awemak astra obydwa są na wale oponowojezdnym z hydropakiem
rol ex taurus cena 27 netto
Masa (kg)* 2200 Liczba talerzy 24 Zapotrzebowanie mocy (KM) 90÷110 Średnica talerza (mm) Ø 560 2 rzędy talerzy Ø 560 piasty bezobsługowe ekrany boczne z możliwością regulacji wał oponowy hydropack dyszel malowanie proszkowe
awemak 30 tys brutto z dwoma siłownikami
masa 2300 kg
reszta tak samo jak rol ex
doradzcie co będzie wytrzymalsze
naprawde nikt nie doradzi ? chyba gdybym o malutki pazurowy 2,5 m zapytał to by kazdy sie znał
-
Przez romanewas
Witam
Rozpoczynam w tym roku budowę i potrzebuję kupić ciągnik którego jednym z zadań będzie podawanie na wysokość materiałów budowlanych. Jednorazowe podanie szacuję na nie więcej niż około 100KG na wysokość 3,5m a czasem sporadycznie ponad 5,5m. Z przodu ciągnik chcę zaprzeć na TURze aby się nie gibnął na bok (podnieść przód) i wio do góry:). Kolejne zadanie do wykonania to będzie rozładunek palet z TIRa z materiałami budowlanymi. Dodam, że waga palety może oscylować w granicach 1tony. Myślałem o MF 135 ale na TUZie chyba będzie trochę za mało?? Waga masztu w granicach 500KG a do tego kółko podporowe kolejne 100-150KG czyli udźwig na TUZie ponad 1600KG wskazany (1500 min). Poza tym te małe MFy z tego co czytam mają mały wydatek z pompy (tylko 14litrów bodajże?). Co mi doradzicie? Chcę aby traktor był o mocy rzędu nie więcej niż 50KM oraz o wadze do 2 ton (poza tymi pracami będzie wykonywać później bardzo lekkie prace typu koszenie trawy i odgarnianie śniegu zimą z pługiem więc nie chcę 3 tonowego kolosa :). Co mi Szanowni Koledzy i Koleżanki doradzą? Dodam, że jestem laikiem jeśli idzie o traktory i miałem do tej pory kontakt tylko z T25... Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Roman
ps. przykład masztu tutaj: https://www.olx.pl/oferta/maszt-5-2-m-lub-3-3-m-przystosowany-do-ciagnika-sztaplarka-CID757-IDsMSbx.html tylko nie wiem czy on nie za ciężki? może się jakieś lżejsze znajdą?
-
Przez rafalgggg
Mam dylemat bo mam do wyboru dwa ciągniki zetora 7245 lub Renault 75-34. Chodzi mi głównie o spalanie dostępność części i ma służyć jako główny ciągnik
-
Przez farmerowicz
Witam, chce kupić poidło na dwór do bydła takie aby niezamarzało. Rury u mnie idą od góry.Jakie polecacie poidła i z jakiej firmy? Jak radzicie sobie zimą z zamarzającą wodą?
-
Ważne informacje
Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.