Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzedałem przez lokolnego organizatora do ubojni. zapłacili gotowka waga na moje tez ok. posrednik z którym handlowałem do tej pory chciał dac 6.00 a ja dostałem 6.20 zawsze na 6 szt jakies 800zł przody wiec pasuje :)

Opublikowano (edytowane)

ja dzisiaj wioze swojego cena podana przez tel to w granicach 7zł ale jak bedzie to napisze wieczorem ,gomez pewnie że masakra a panowie pod krawatem z instytutu ekonomiki rolnictwa zapowiadali stabilne ceny na wysokim poziomie nawet pośrednik powiedział ze nie skupują narazie bydła bo są obniżki tylko po znajomosci kazał mi przywieźć

Edytowane przez agrouki
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jak ceny spadna do 5zl ,to "Panowie pod krawatem"wtedy oglasza stabilne ceny! :o

Opublikowano (edytowane)

macko44 , własnie sprzedałem za 6,90 +vat byk czarno biały waga brutto 571kg, ania jak ceny spadną do 5zł to w panów pod krawatem jajkami bedą zucali a nie słuchali co oni mówią mądrego

Edytowane przez agrouki
Opublikowano

Szkoda jajek będzie bo ceny rosną :D. Teraz myślę (może się myle) że zakłady chcą wywołać panikę, żeby wszyscy wysprzedali a na euro nie będą mieli bydła a ceny będą po 8 zł znowu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wiesz chyba nawet jajkami nie beda ich zucali bo ich szkoda bo cena wysoka,a na nich szkoda! :D :D haha

Opublikowano

sprzedałem przez lokolnego organizatora do ubojni. zapłacili gotowka waga na moje tez ok. posrednik z którym handlowałem do tej pory chciał dac 6.00 a ja dostałem 6.20 zawsze na 6 szt jakies 800zł przody wiec pasuje :)

możesz powiedzieć z jakich okolic jesteś że płacą u was taką śmieszną cene?

Witam...moze macie jakies namiary na kupcow na podlaskim woj.?

kolego a konkretnie jakie okolice bo podlaskie jest spore

Opublikowano

możesz powiedzieć z jakich okolic jesteś że płacą u was taką śmieszną cene?

kolego a konkretnie jakie okolice bo podlaskie jest spore

własnie napisz skad jestes postaram sie pomóc

Opublikowano

Dziś poszły dwa hf-y i jałówka simentalka, za byki 658 kg - 6.60 zł, 687 kg - 6.80 zł oczywiście plus vat, jałóweczka 560 kg po 6.20 zł plus vat. Widze że dziś euro odrobilo troche strat więc może jak dalej będzie pnąć się w góre to ceny sie poprawią. Znów ci co brali odemnie bydło mówili że w najbliższym czasie bydło jeszcze ma potanieć ale nie wiem na ile im w to wierzyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomas318
      Witam potrzebuje podpowiedzi od chodowcow bydla opasowego . Planuje chow oki 50 sztuk opasow i jaka ilsc gruntow byla by potrzebna , jaka mieszanka pasz je karmicie z góry dzieki 
    • Przez xxpawlusxx
      Witam Was tu wszystkich zgromadzonych
        Jestem z województwa Podlaskiego i nie wiem kompletnie gdzie można zakupić dobre krowy, mleczne. Mam na myśli pierwiastki, które można kupić albo od rolnika który wyprzedaje bydło, bądź od firmy ktora sie tym zajmuje. Może ktoś kupuje i chce zrobić reklamę z cenami.
       Z góry dziękuje za wszelką pomoc, pozdrawiam.
    • Przez MacRolMF
      Witam ile potrzebuje hektarów i czego na 18 krów plus młodzież

Z góry dzięki
    • Przez CeZaRy29269
      Co zamiast zboża dla byków ? 
    • Przez Dominik0
      Witam ile ha traw potrzebuje żeby wyżywić 15-20 opasów? Ile bel siana i sianokiszonki (tak mniej więcej  ) musiałbym zrobić ? . 
  • Dodaj nową pozycję...
v