Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no widziałem:D ale nie zrobiłem:D  pytam się bo robię to 1 raz profesjonalnie :)  to zato zatrzymam walne signum a dalej pomyśle dzięki:) ale nordox nada się po zbiorach?

Opublikowano

zależy co ma zatrzymać bo jak mączniaka to nie ma nic lepszego od topas

Opublikowano (edytowane)

racyl dzięki:) skorzystam w Patisonach przed zbiorem:) i ogólnie w truskawkach nie znam ale jak polecasz to biorę :)  gdybyś znał coś na 1 dzień karencji to byłbym wdzięczny :) o dzięki Cinek możecie jeszcze cos podać jesli jest bo znam tylko cabrioduo

Edytowane przez diegole29
odpowieź Cinek1808
Opublikowano
6 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Świetokrzyskie piękny grad przed chwilka poszedł, nawet i się nie chce iść na pole oglądać czy jeszcze coś zostało... 

Skąd dokładnie jesteś u nas zaczęło ale może z minute i koniec

Opublikowano

Ma ktoś truskawki z powiatu Opatów,  Swiętokrzyskie? Od jutra zbieram truskawki i nie wiem po jakiej cenie sprzedawać w detalu? 16-17 zł za kg?

Opublikowano

Signum czy luna? Który środek lepszy? Może coś innego polecacie? Głowie chodzi mi o mączniaka i szara pleśń. Czytałem wasze wcześniejsze posty i nie mogę się zdecydować teraz. 

Opublikowano

koledzy pisali wcześniej że luna jest przereklamowana ja korzystam i jest ok signum też robię po 2 zabiegi cinek1808- ja korzystam z cabrio na patisonach:)  jak pisałeś odagonis to skorzystam na bank:)

Opublikowano

cabrio duo w ziemniakach, ogórkach, pomidorach super sprawa. to że podałbyś cabrio duo w truskawce nie wiadomo byłoby czy podziała na tego samego grzyba co w innych uprawach

tak samo po zbiorach ludzie ładują środki zbożowe które nie zawsze działają na te grzyby co trzeba i potem kasa idzie w błoto

swoją drogą coś co ma tylko 1 dzień karencji nie należy traktować jako super środek a przerywnik między mocniejszymi środkami

topas w truskawcę ogórku prima sort

Opublikowano

Dzis pierwszy zbior honeya z gruntu bez przykrycia. Truskawka piekna oko cieszy. Dopilnowana i zabezpieczona. Na powierzchni okolo 0.5ha bylo kilkanascie sztuk  zainfekowanej szara. To powiedzcie mi  co jest u innych co olewają pryskanie itd. 🤔🤔🤔

Opublikowano

jasna sprawa, nie każdy ma truskawkę w tej samej fazie, czasem i co 3 dni się zbiera . np w ogórku 3dni karencji między zbiorami jest akurat

Opublikowano
1 godzinę temu, Borczok napisał:

Dzis pierwszy zbior honeya z gruntu bez przykrycia. Truskawka piekna oko cieszy. Dopilnowana i zabezpieczona. Na powierzchni okolo 0.5ha bylo kilkanascie sztuk  zainfekowanej szara. To powiedzcie mi  co jest u innych co olewają pryskanie itd. 🤔🤔🤔

No i w jakiej cenie handlujesz? 

Ja też parę z szarą miałem, ale bardziej mam problem z ptakami, 4 razy tyle miałem podziobanych

Opublikowano

Szpaki atakują , bażanciki znów na innym polu łamią gałązki u nowo posadzonych wiśni , a sarny gryzą całe drzewka.  Tych zwierząt coraz więcej 

Opublikowano (edytowane)

u mnie to późnego florence sobie kiedyś lubiły podgryzać

psiaka trzeba uwiązać na końcu pola 😄

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Signum taniej wychodzi jak luna i to jest jeden pozytyw. W tamtym roku luna robiłem dwa zabiegi i mnie nie przekonała(może faktycznie jest przereklamowana) ale też tamten rok nie był łatwy. Nie chcę mieć sytuacji z poprzedniego roku. 

Opublikowano

to też zależy czym pryskasz jak bez pomocy powietrza to ciężko o dobry środek żeby krzaki dobrze spenetrował

jeżeli normalnym opryskiwaczem to trzeba sięgać po substancje szybko sie przemieszczające

Na co ci luna nie podziałała

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

to też zależy czym pryskasz jak bez pomocy powietrza to ciężko o dobry środek żeby krzaki dobrze spenetrował

jeżeli normalnym opryskiwaczem to trzeba sięgać po substancje szybko sie przemieszczające

Na co ci luna nie podziałała

O dotego woda woda plus adiuwant . Ja daje do kazdego grzyba Flipera. Znam goscia co sie smieje ze mnie ze ja wylewam w grzybówce okolo 750 l na ha, a on 400😆😆😆😆.

Opublikowano

Minimalne stawki kształtują się następująco:

Truskawka – 1,50 zł/kg

Porzeczka czarna – 0,90 zł/kg

Porzeczka kolorowa – 0,50 zł/kg

Aronia – 0,60 zł/kg

Wiśnia – 0,70 zł/kg

Śliwka – 0,50 zł/kg

Malina – 2,80 zł/kg

Rabarbar – 0,50 zł/kg

Agrest – 0,40 zł/k

Ciekawe ceny zaproponowali na skupach a co będzie to się okaże .