Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nadal ciągnika nie zakupiłem, mam teraz na oku zetora 4911, fakt stary to on jest 79r, ale zetor dobra firma, wszyscy chwalą i powiedzcie mi, jak z częściami do tego modelu i co sądzicie o tym modelu, warto go kupować, czy nie, wypowiedzcie się, z góry dzięki za wszystkie sugestie.

Opublikowano

może coś innego niż ten zetor ? na 10 ha poleciłbym farmtraca 80 4WD z przednim napędem , super ciągnik silnik perkins .

lub coś podobne do ogrodnika landini rex 75 - też ok , napęd przedni ! jest ok !

albo 5714 też z przednim napędem !

POLECAM

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Co będzie lepsze na 13 ha, Zetor 5211/6211 a może jakiś MF? Do max 26 tyś pln?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Z kupnem to jeszcze nic pewnego. :)

MF to może jakiś 565 czy coś podobnego.

Powiedzcie czy Zetorek 5211 będzie miał lżej niż C-360 w tych samych maszynach? Bo mam pewne obawy. :)

Opublikowano

Nie powiedziałbym czy będzie miał lżej. W zależności od roku produkcji to 5211 jest słabszy o 7 lub 5 lub 1 km od C-360. Moc wiele nie będzie dużo mniejsza, uciąg podobny a komfort to bez porównania.

Opublikowano

zetor więcej uciągnie niż c 360

oczywiście zetor 5211

ponieważ jest cięższy

w orce idzie dużo lepiej jak c 360

klega ma 2 c 360 i zetora 5211

i żadna w cięższej robocie nie idzie tak jak zetorajec

dodam ciągniki zadbane

Opublikowano

Jak stać Ciebie na 4512 to czemu nie kupić czegoś z przednim napędem? W styczniu kupiłem deutza prawie 70km z przednim napedem i z turem na mniejszy areał nił Twój i po pierwszych pracach w polu moge śmiało powiedzieć ze spala dużo mniej niż c360 a i komfort lepszy i robota sprawniej idzie na moich górkach. Miałem dobre porównanie, ponieważ pojechałem pomóc znajomemu przy kultywatorowaniu pola i widać było jak 60 miała cieżko. Przy pasie pola około 150m długości mogłem go wyprzedzić za kazdym razem o pól długości pola na jednym przejeździe a dodam ze jestem raczej niedoświadczonym w uprawie roli.

Opublikowano

Zaden ciagnik który podałes nie ma szerokiego ogumienia. Za ciezkie jak na swoja moc te ciagniki tez nie sa no i bez 4x4 nie ma szans obrobic takim 25ha bo to nie robota tylko meczarnia on z pługami 3x30 na ciezkiej ziemi moze miec problemy.

Opublikowano

Za takie pieniądze kup sobie jakiś starszy ciągnik w dobrym stanie z przednim napędem, a bedziesz zadowolony. Mój deutz ma dosyć szerokie opony tył 16.9 r34 a przód chyba 12.4 r24 i radzi sobie znakomicie.

Opublikowano

w porównaniu z mf 255 i 3512 to on ma szerokie ogumienie z tego co wiem to ma takie jak c 360 a wiec do tura i do ciezejszych prac bedzie dobry. ja podalem do 35 tys ale za niewielka doplata ma z napedem ja na jego miejscu wziąłbym 4512 turbo

Opublikowano

jeśli zostawiasz ciapka to bież większego zetora np. 7011 lub 7211 masz mały traktor to do bron lub zgrabiaka ci wystarczy a zetora będxziesz miał do cięższych prac jak oranie itd nie zastanawiaj się

Opublikowano

Mój wujek posiada Ursuska nie 4512, tylko 4514. Powiem szczerze że jest to dobra maszyna. Posiada także do niego tura. Najczęsciej chodzi przy prasie, beczkowozie i czasami przy rozrzutniku, bo do orki, siewu i grubera ma DF DX110. Ale gdy jeszcze nie miał DF to Ursus wykonywał te prace. Ma go od nowości i nie narzeka na niego. Tylko ze te biegi między nogami ;)... Ale jednak polecam go!!

Opublikowano

Tylko że za 35 tyś. nie kupisz dobrego ursusa 4514 ich ceny kształtują sie od ok. 45tyś. A co pwiesz o zetorze 7245,w miare komfortowa kabina B) tylko ponoć lubią wypić z baku .Ale to chyba legendy

B)

Opublikowano

Aż mnie coś strzela jak ludzie mówią że zetor to smok a ursus na powietrzu chodzi. Mi zetor 7211 w orce pługiem 4x30 spalił 5l na mtg dużo? I podczepcie 7211 pod takie maszyny jakie ciagam 7211 to mu się głupio zrobi i zgaśnie B)