Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie!

broszura faktycznie tak podaje,ze PC jest jako opcja do skrzyni DC,dlatego warto tego przypilnować i zabezpieczyć się przed niespodzianką,tym bardziej,że w momencie zamawiania ciągnika dostajemy ogólny zarys pakietowego wyposażenia,a tam nic nie jest napisane o standardowym PC w DC.

Już pisał ktoś na forum,ze bywało tak,gdy odbierał ciągnik i brakowało kilku elementów z wypoosażenia,a dealer w tym momecie umywał ręce.

Ja akurat czekam na ciągnik,który ma wejść na taśmę produkcyjną w sierpniu i mam czas na dopracowanie elementów wyposażenia i nie chciałbym,żeby coś umknęło mojej uwadze,a sam nie wiem jak to zabezpieczyć...da się dopracować szczegółową umowę z dealerem,by wszystko było na piśmie???

Opublikowano

Witam ja od nie tak dawna bo od miesiąca posiadam takie cacko full opcja (oprócz elektrycznie sterowanej hudrauliki) posiadam także prase new holland BR6090 i miejsca na sterownik od prasy nie ma w ciągniku jednak sam zrobiłem zamocowanie i przeciągnięty został przewód pod kabiną. :)

Co do ciągnika to podoba mi się okropnie przepracował ponad 100 h niby nie wiele ale już co nie co mogę powiedzieć, dealer to Warpol-Agro Broszków niedaleko Siedlec a dokładniej zamawiałem w Łukowie, obsługa kapitalna co chciałem otrzymałem mam skrzynie biegów DC z PC, fotel pneumatyczny. (jedyne co mnie wkurza ale pewnie i wszystkich posiadaczy takiej maszyny to dźwignia kierunkowskazów która zawadza często o kolano, ale to drobnostka) Ci co zamówili to nie pożałują wyboru, a ci co nie zamówili to już nie zamówią bo rusza produkcja ciągników serii T5 które zastąpią T5000 tak bynajmniej mówił serwisant. :rolleyes:

Opublikowano

Mnie jeszcze wkurza że jest głośny jak się jedzie na nożnym gazie. Jak da się ręczny to jest cicho w kabinie.

Kierunkowskazy i wycieraczki są w beznadziejnym miejscu i jeszcze kierunkowskazy same się nie wyłączają.

Opublikowano (edytowane)

Witam ja od nie tak dawna bo od miesiąca posiadam takie cacko full opcja (oprócz elektrycznie sterowanej hudrauliki) posiadam także prase new holland BR6090 i miejsca na sterownik od prasy nie ma w ciągniku jednak sam zrobiłem zamocowanie i przeciągnięty został przewód pod kabiną.

Co do ciągnika to podoba mi się okropnie przepracował ponad 100 h niby nie wiele ale już co nie co mogę powiedzieć, dealer to Warpol-Agro Broszków niedaleko Siedlec a dokładniej zamawiałem w Łukowie, obsługa kapitalna co chciałem otrzymałem mam skrzynie biegów DC z PC, fotel pneumatyczny. (jedyne co mnie wkurza ale pewnie i wszystkich posiadaczy takiej maszyny to dźwignia kierunkowskazów która zawadza często o kolano, ale to drobnostka) Ci co zamówili to nie pożałują wyboru, a ci co nie zamówili to już nie zamówią bo rusza produkcja ciągników serii T5 które zastąpią T5000 tak bynajmniej mówił serwisant. :rolleyes:

Sterownik ktoś tak umieścił

http://www.youtube.com/watch?v=HC3h5G7xvQ0&list=UUBuUucb-Nsbls1cbWgpVtqg&index=3&feature=plcp

Edytowane przez Pawel20
Opublikowano (edytowane)

Pali całkiem elegancko tyle że nie obliczałem tego...

Ale w agregacie 4,2 m Agromaszu 5 ha obrobiłem wieczorem na początku Maja pod QQ to było całkiem przyzwoicie ze spalaniem był pełen bak i jak skończyłem to ledwie wskazówka opadła troszkę, ja jestem w przekonaniu że spala tyle co mój stary zetor 7341 albo i mniej xD

W sąsiedztwie jest sporo zielonych i narzekają sobie na spalanie jeleni ja na niebieskiego jak na razie (odpukać) nie narzekam :)

Co do sterownika to ustawiłem go tak żebym nie musiał się rozglądać na boki jest umocowany po prawej stronie blisko przedniej szyby zrobi się kilka zdjęć to powrzucam na AF :)

Edytowane przez Iras229
Opublikowano

Pali całkiem elegancko tyle że nie obliczałem tego...

Ale w agregacie 4,2 m Agromaszu 5 ha obrobiłem wieczorem na początku Maja pod QQ to było całkiem przyzwoicie ze spalaniem był pełen bak i jak skończyłem to ledwie wskazówka opadła troszkę, ja jestem w przekonaniu że spala tyle co mój stary zetor 7341 albo i mniej xD

W sąsiedztwie jest sporo zielonych i narzekają sobie na spalanie jeleni ja na niebieskiego jak na razie (odpukać) nie narzekam :)

Co do sterownika to ustawiłem go tak żebym nie musiał się rozglądać na boki jest umocowany po prawej stronie blisko przedniej szyby zrobi się kilka zdjęć to powrzucam na AF :)

Nie patrz na wskazania ilości paliwa w zbiorniku on nigdy ci prawdy nie powie.

Wója ma 5030 i ze spalaniem jest średnio. Na zaoranie 4ha jakims polskim pługiem o szerokości roboczej 90 centymetrów, głębokośc ok 25-29, gleba klasa 4, orka wiosenna ,prędkości 8.5 - 10 km/h, bieg na początku II 3 bieg na zającu , a pózniej III 1 bieg i połówka to już różnie, obroty max 2 tyś przeważnie 1800 z dojazdem do pola zjadł 75l paliwa. Dodam ze c360 3p tym samym pługiem na 3 biegu przy głębokości ok 18 - 20 cm potrzebował 45l paliwa.W agregacie uprawowo - siewnym 3m jest tak samo, potrzebuje ok 10-12l na godzinę obroty max 2tyś bieg II 3bieg i połówka to zależy od obciązenia. Może mały przebieg tak winduje spalanie? Nie wiem jak ktoś może obliczac spalanie na podstawie wskazówki.

Opublikowano

Nie wiem jak ktoś może obliczac spalanie na podstawie wskazówki.

Pisałem, że nie obliczałem tego chłopie czytaj ze zrozumieniem!

Jestem z okolic Trzebieszowa do Łosic kawałek drogi jest ode mnie :)

Tyle że ja brałem go z Łukowa i tam się dogadywałem z ceną

Opublikowano (edytowane)

Chodzi o to ze wskaźnik poziomu paliwa jest bardzo niedokładny w tym NH , pokazuje jak chce. Poza tym fajnie ze edytowałeś swój post .

Edytowane przez jaskier
Opublikowano

iras 229- a jak ci się ta prasa sprawuje bo dla mnie to ona jest wielką porażką robi kapcie a nie bele ,też czekam na t5060 ale jak on będzie tak chodził jak ta prasa to juz się nie mogie doczekac.Sory że może nie na temat

Opublikowano

czego ja chcę ? a no tego żeby bele były zbite a nie spadały z owijarki i zgniot 70 80 % a tego w sokółce nie było . Serwis ma ją reanimowac bo chiba jest z nią coś nie tak skoro 85 km z 7 nożami tylko pyka do 80% zgniotu.

Opublikowano

no to koles nie patrz na kompa tylko rób na 100% W czym problem. Wyglada na to ze masz zle skalibrowany sterownik i czujniki odchyłki klapy. U mnie na 80% bez nozy to wałek juz puszczał ale juz go podreciłem i teraz juz nie pauszcza a robie ciagnikiem 140km :) Nie jest to wina prasy tylko regulacji :) Jak ci zrobia co trzeba to bedziesz zadowolony.

Opublikowano

Ja z prasy jestem bardzo zadowolony miałem wcześniej (jeszcze mam) też new hollanda prasę 841 i była świetna w tej nowej belki są twarde jak głaz (przy 70% zgniotu i 8 nożach) i symetryczne nie mam żadnych problemów zrobiłem już ponad 200 belek :)