T5 90 2022r
Przez
domanpower, w New Holland L/TL/TL-A/T5000
-
Podobna zawartość
-
Przez Xmonsters2015
Mam taki problem gdy załączę światła z przód to automatycznie pokazuje ze mam długie a wgl się nie palą ani krótkie ani długie i tylko ze długie niby pokazuje na wyświetlaczu ale i tak się nie palą żadne co może być ? ciągnik new holland t 5040 2011r
-
Przez _Mechanic
Po załączeniu wom słychać chrobotanie z okolic womu. Dźwięk jakby koła zębate pracowały na sucho. Jest to model z załączaniem elektrohydraulicznym. Nie mam znaczenia na jaką prędkość ustawię 540 czy 700. Czasami zacznie zgrzytać a wałek się nie kręci, muszę przełączyć między obrotami 540 na 700.
Po wyłączeniu wom hałas ustaje, ale dziś zacząłem się temu przyglądać i gdy zaczynam jechać pojawia się też to chrobotanie. Po zatrzymaniu ustaje. Wciskanie sprzęgła nic nie zmienia.
Może ktoś z was miał podobny problem?
-
Przez MiniMe
Witam
Jest to mój pierwszy post i jeżeli napisałem w niewłaściwym miejscu proszę o przeniesienie.
Problem z ciągnikiem new Holland tl 90 mojego wujka, otóż podczas zapiętego przedniego napędu i wyjazdu pod górę bez obciążenia przednie koła szarpią. Traktor rok temu był na serwisie przedniego zawieszenia/napędu jednak większość czasu stał i dopiero niedawno to zauważyliśmy. Cofając pod wzniesienie nie ma tego problemu.
Dodaje filmik na YT na którym dobrze widać szarpanie kół.
https://youtu.be/xhUln87HBmg?si=ZtpdkLVKfo0AIcL8
Pozdrawiam
Dawid
-
Przez Zet7211MF6140
Witam. Poszukuję katalogu napraw do New Holland L95. Może ktoś posiada lub seri TL. Ponieważ chcę rozebrać przystawkę wom i chciałbym się dowiedzieć jak się zabrać do tego.
-