Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
Opublikowano

moze jutro jak wylezie slonce to skosi sie jeszcze 2ha bo dzis jeszcze woda stoi, musze starych namowic na sianokiszonke z tej I trawy jak myslicie lepiej zrobic z pierwszego czy z drugiego pokosu?? :D

Opublikowano

Wczoraj była pogoda piekna na siano, rano przegrabiłem, popołudniu podrzuciłem na cieniutkie wałki, dzisiaj byłoby do brania. Ale późnym wieczorem wczoraj przeszła bardzo potężna burza i mocno dolało.

Opublikowano

Mnie się jakoś udało 2 łąki wysuszyć przed tymi deszczami, ale tak tez na styk :D jeszcze jedna została i juz sie zastanawiałem czy nie kosić, ale dobrze ze wyszło ze jednak nie, bo ci co akurat skosili to im wszystkim teraz lezy siano na łące już mokre jak gnoj i tylko czarne..nic chyba tylko do spalenia :) Już pada ze 2 tygodnie bez przerwy to co sie dziwic..na drugą łąke pewnie też predko nie wjadę, bo tam bylo mokrzej, a teraz to wogóle wole nie myśleć co tam będzie :) Ale też wole jak trawa stoi, chociaż juz przerośnieta, niż by mi to miało zgnić całe :) Mam nadzieję że już przestanie tak padać bo ziemniakom już by do gnicia też duzo nie trzeba było :)

Opublikowano

a mi znowu pogoda pokrzyzowala plany....kopalem z sianie do poludnia a ok godziny 13 zaczela sie burza...nie padolo duzo ale tyle by zaklucic robote i wszytsko trzebabylo przerwac :):D

Opublikowano
Pojechałem dziśaj przewrucić kończyne a tam skoszonej już nie widać a młoda ma 25 cm ale jakość przwruciłem a pużniej deszcz zaczoł padać. :D

To zbierzesz 2 pokosy za jednym zamachem ;-)

Opublikowano

u nas na razie wszystko stoi nikt nikt nie kosi tylko ci co pokosili jak było dwa dni pogody to teraz im to przerasta. ale naprawdę już by trzeba było zacząć kosić bo trawa tak gnije od dołu zgroza z ta pogodą :D

Opublikowano

Ja się zastanawiałem czy przewrócić dziś siano po wczorajszej ulewie. Poszedłem na łąkę na górce na górze suche pod spodem mokre. Już miałem iść po ciągnik ale poszedłem na dołek. A tam wody do polowy łydek. Trochę wyniosłem tej trawy z tej wody ale mnie burza przegoniła. Ale nie padało na szczęście.

Opublikowano

Dzis zajechalem skrecilem pierwsza i jak narazie jedna w tym roku kulke dla mlodziezy, Jade jutro wypozyczac agregat pradotworczy i bede wypompowywal wode z lak bo nawet nie mam jak wjechac i skosic nie mowie juz o zbieraniu. Dzieki Bogu zostalo mi zapasu 70 kulek z tamtego roku, zeby utrzymac stado musze w tym roku zwinac chociaz 100, cienko to widze. Trawy piekne i stare i nie ma jak wjechac:/

Opublikowano

u mnie to dziś dosyć mocno popadało i wczoraj też tak było. a trawa już 2 tygodnie leży. już chyba nic nie bedzie z niej tylko chyba będzie trzeba zebrać bo dość grubo jej jest i dusi świeżą trawe

Opublikowano

jak narazie dwa dni nie padało, Jeszce z tydzień i będzie można na laki wjechać :D o ile nie dopada , jak pogoda się utrzyma to będę miał sianokosy połowa to gdzieś pierwszy pokos połowa druga pokos

Opublikowano

trawa ktora skosilem 2 tyg temu nadaje sie tylko do scielenia pod krowy wczoraj bylem przewracac to siano z woda fruwalo po lace moze jak nie popada znowu to cos sie zbierze i jeszcze cos sie skosi bo dalej 1 pokos nie skonczony :D