Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a jak najlepjej go sprawdzić podczas jazdy ? Czy cos głośno pracuje itp ?

Aaa i czy sugerowac sie jego stanem zewnetrznym co do jego działania i zapracowania ?

Np zardzewiały farba odlatuje itp ?

Opublikowano

odradzam ruska, wolalbym ursusa, nawet jak by było w nim cos do remontu, ciągnik naprawdę udany w porównaniu do T25 miałem jednego i drugiegi, c330 została do dziś, mało awaryjny ciągnik w porównaniu z wladimircem, wladimirca miałem od nowości, c330 25letnia. Chyba ze lubisz grzebać w ciągnikach, znasz się na mechanice to może być i rusek.

Opublikowano

Kolego nie pitol Rusek ma 100razy lepszy uciag od 330 a jak ktoś nie dła to i nawet zajezdzi jd

Hmm sprawdz czy biegi nie wyskakuja czy skrzynia nie wyje przy hamowaniu silnikiem czy nie dymi jakoś strasznie bo dymka wiadomo ze puści no i ogólnie czy nie ulany bardzo potem umyc po zakupie wymienić uszczelki itp i w pole jak bedzie w dobrym stanie to długo nic nie dołozysz.

A pomalowac zawsze można liczy sie stan techniczny niz wizualny pomalowac umie kazdy a np zrobić coś w skrzyni silniku to jednak wiedze trzeba posiadac jakaś i narzedzia

Opublikowano

Bzdury kolego piszesz i tyle. Co prawda do orki to tak się nadaje T25 jak i C330 ale nie pisz że ten pierwszy niby tak więcej uciągnie. Jest słabszy od C330 i ma zupełnie inną charakterystykę silnika. Do orki C330 będzie lepszy i ma na pewno lepszy uciąg.

Opublikowano

Według mnie T25 z rewersem i orginalną kabina będzie dużo lepszy od c 330

Opublikowano

Miałem ruska nie cały rok i ODRADZAM jaki kolwiek kontakt z tym wytworem. Oo sprzedaży kupiłem c-330 i jest o NIEBO LEPSZY. Lepiej kup c-328 albo uzbieraj jeszcze trochę i kup trzydziestkę :)

Opublikowano

rusek jest bardziej wywrotny, siedzisz wyżej i na każdym dolku obawiasz się ze ciągnik się wywroci, jadac max biegiem musisz zwalniac na nierowniej drodze, c330 jest bardziej stabilny na nierównościach, rusek szybciej wchodzi w obroty, do prac polowych jest lepszy, ale do kosiarki rotacynej porazka, c330 bije go na glowe, choć tez jest za slaba, z ruskiem jest większy problem zima, trzeba na rozciąg albo ognisko pod ciągnikiem rozpalić żeby odpalil, w c330 wystarczy zalac goraca woda chlodnice i po problemnie. c330 jest wygodniejsza w odpalaniu, rszeszta ta dyskusja jest nie potrzebna, rusek kosztuje polowe tego co 30 stka, żeby był lepszy to by tak nie było.

Bzdury kolego piszesz i tyle. Co prawda do orki to tak się nadaje T25 jak i C330 ale nie pisz że ten pierwszy niby tak więcej uciągnie. Jest słabszy od C330 i ma zupełnie inną charakterystykę silnika. Do orki C330 będzie lepszy i ma na pewno lepszy uciąg.

do orki c330 nie koniecznie będzie lepszy od ruska, c330 trzeba orac 4 biegiem wiec nie co szybciej jak orka koniem, tyle ze ciapek 2 skiby pociągnie, rusek w plugu pojedzie szybciej i tu plus dla niego. ale więcej jest za c330
Opublikowano

Miałem ruska nie cały rok i ODRADZAM jaki kolwiek kontakt z tym wytworem. Oo sprzedaży kupiłem c-330 i jest o NIEBO LEPSZY. Lepiej kup c-328 albo uzbieraj jeszcze trochę i kup trzydziestkę :)

Kolego podaj przykłady dlaczego c330 jest lepsza.Zgodzę się z kolegą nightmare

Opublikowano

Problemy w zimę z odpalaniem, podczas jazdy np. po łące miałem wrażenie że zraz bd leżał, 2 dni po sprzedaży nowemu właścicielowi rozsypała się skrzynia, ogólnie dużo więcej tego było... mam chyba nawet gdzieś jeszcze zdjęcie tego władka.

Opublikowano

Władka można obniżyć na zwolnicach i problem wzrostu się niweluje choć trochę. Jednostopniowe sprzęgło we władku hmmm może przy prasie egzaminu nie zdaje ale prze kosiarce daje radę. Wystarczy na luzie rozbujać kosiarkę wrzucić szybko bieg i jazda.

Opublikowano

w rusku kierowca siedzi znacznie wyżej i z tad te odczucie ze ciegnik może się wywrocic, im wyżej się siedzi tym bardziej macha na boki, ja miałem wladimirca z 82 r i miał wady fabryczne, np. pekal wal, pierwszy raz pekl już na gwarancji, pracowal na malym gospodarswie,i mało robil, bo po pierwsze nie było jeszcze do czego podczepić, po drugie kon odwalal sporo roboty. ci co kupili 2 razy droższe 30 stki robili długie lata bez awarii, bo ursus w tamtych latach produkowal solidne maszyny, niektóre 30stki wytrzymywaly po 20 pare lat bez poważniejszych remontow, dziś nadal sa to bardzo dobre ciągniki, może bardziej awaryjne, ale tylko dlatego ze jest slaba jakość zamienników.

Opublikowano

U nas w c330 wał do tej pory nie ruszany a 11 marca miała 34 lata, skrzynia też nieruszana, pompa podnośnikia wymieniona dopiero 2-3lata temu. Jedyne co było robione w silniku to góra.

Opublikowano

Za te kasę to często da się znaleźć dobra 4011 przerobiona na 360 tzn układ kierowniczy itd sam swoja za 7,5 tys chciałem sprzedać . 360 tez sie trafiają w tej cenie a to nie duży ciągnik i do wszystkiego sie przyda, szczerze to u nas na taki areał w tej kasie nawet nawet dobrymi 385 czy zetorem 8011 robią do tego jeszcze jakas sześćdziesiątka i cos mniejszego. Mocy nigdy za wiele hehe

Opublikowano

Ruski jest niezły ale ma taką wadę może nie wadę po prostu ma sprzęgło jednostopniowe i jest to kłopotliwe przy niektórych maszynach z WOM,np.prasa czy kosiarka jako drugi towarzyszący bardzo dobry do lekkich prac.

Opublikowano

Proponuje poszukac cos ze starych Zetorów trzy tłokowych,są to maszyny nie do zdarcia ,a chandlarze sciągaja je teraz ze Skandynawiin,naprawde Twarde maszyny .

Opublikowano

w rusku kierowca siedzi znacznie wyżej i z tad te odczucie ze ciegnik może się wywrocic, im wyżej się siedzi tym bardziej macha na boki, ja miałem wladimirca z 82 r i miał wady fabryczne, np. pekal wal, pierwszy raz pekl już na gwarancji, pracowal na malym gospodarswie,i mało robil, bo po pierwsze nie było jeszcze do czego podczepić, po drugie kon odwalal sporo roboty. ci co kupili 2 razy droższe 30 stki robili długie lata bez awarii, bo ursus w tamtych latach produkowal solidne maszyny, niektóre 30stki wytrzymywaly po 20 pare lat bez poważniejszych remontow, dziś nadal sa to bardzo dobre ciągniki, może bardziej awaryjne, ale tylko dlatego ze jest slaba jakość zamienników.

Kolego wady fabryczne zdarzają się w każdym ciągnikunie tylko ruskim.Sam czytałem na forum o podobnych przypadkach w urasuach czy zetorach.

Opublikowano

Kupisz za 8 i to nawet dobrego tylko trzeba szukać kilka miesięcy, okazje się zdarzają. Sam się czaję na taką okazję. Dziś był wystawiony jeden na olx nie pamiętam dokładnej ceny ale lekko ponad 5 tyś do negocjacji, rok 81 zarejestrowany i ubezpieczony, niestety nie było zdj. Miałem po niego dosyć daleko, i dlatego go nie mam. Ciapka w moment nie było, chwila moment i ogłoszenia nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Planujemy z tatą kupić ciągnik do 15 tyś. miałby być główny orka,agregat itp.Mamy T25 i to on wykonywał by lżejsze prace opryski,siew nawozu.Przeszukałem olx i nic sensownego nie znalazłem tylko c 360 i pochodne.Chcielibyśmy jakiś inny czy w tej cenie coś się trafi?Jakieś 30km od nas  jest na sprzedaż fajny zetorek 5718 tylko jak do niego z częściami?

Edytowane przez kris14
Opublikowano

Jeśli chodzi o zetory i ursusy to części do nich jak to się mówi na pęczki. Sam posiadam zetora 6911 konstrukcyjnie bardzo podobny do tego 5718 i jak narazie nic się nie sypie bo i nie ma co prosta wiekowa konstrukcja i z pewnością dużo wygodniejszy w jeździe niż c360