JdCinek 60 Napisano Maj 9, 2020 Zaawansowany 60 1043 Cykl otwarty czy zamknięty. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 9, 2020 Zaawansowany 5 508 Niestety na dzień dzisiejszy otwarty Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JdCinek 60 Napisano Maj 9, 2020 Zaawansowany 60 1043 Sztuka powyżej 400 zł za sztukę? Polska czy zagranica ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
saszeta 164 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 164 3928 Tu będzie cały czas pełne koryto? Bo już teraz widać że jest za mało miejsca Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 5 508 7 godzin temu, JdCinek napisał: Sztuka powyżej 400 zł za sztukę? Polska czy zagranica ? Poniżej 300 zł bo to zdjęcie sprzed roku. Dunczyk. Saszeta to jest krótkie koryto na sensorach. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 436 2009 Czym karmisz na mokro i jak to kosztowo wygląda jak można spytać? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 5 508 Pieczywo, młóto browarniane, CCM. Taniej jak na zbożu. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 230 2111 moje dostają pieczywo, serwatka, wywar zbożowy ccm i koncentrat zbożowy, w jakiej cenie masz pieczywo? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 5 508 440 z dostawą Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 230 2111 cena podobna, a probowales karmić surowym ciastem, cena jeszcze niższa ok 350zl ale to już trzeba mieć zbiornik z mieszadłem żeby robić przedmix z wodą albo właśnie z serwatka jak w moim przypadku Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 10, 2020 Zaawansowany 5 508 Nie próbowałem. Tak, do surowego ciasta to musi być przedmikser. Ale weź pod uwagę jakby Ci rury gazowalo z tym surowym ciastem.. musiałbys dużo kwasu dodawać zeby drożdże opanować . A poza tym cena nie aż tak atrakcyjna za te ciasto. Odlicz wodę i nie wiem czy nie wyjdzie podobnie jak suche pieczywo. Kto Ci zywi na płynnym ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 436 2009 Za 700 brutto zrobicie jedną tonę paszy ? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 11, 2020 (edytowany) Zaawansowany 5 508 W przeliczeniu na 88% suchej masy ciężko będzie , pomimo tego że nawet kilograma zboża nie daje w dawkach Edytowano Maj 11, 2020 przez jarekmalina Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 436 2009 jarekmalina napisał: W przeliczeniu na 88% suchej masy ciężko będzie , pomimo tego że nawet kilograma zboża nie daje w dawkach Mógłbyś rozbić dawkę pokarmową na części, tj ile ccm, ile młota, ile chleba, ile soji bądź koncentratow? Sorry ze tyle pytań ale strasznie jestem ciekaw proporcji paszy i kosztów Powiem tak im niższa cena tucznika tym bardziej ciekawy jest to temat, bo przy wysokiej cenie świń nikt nie myśli o zywieniu na mokro. Widziałem dane z gospodarstw, gdzie koszt pasz na mokro przeliczajac na sucha masę wynosił 185 zł na tucznika gdzie jakby zbozem normalnie karmic to by wyszło prawie 250 zł Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 230 2111 sprzedałem miesiąc temu świnie i wyszło mi ok 180zl na tucznika więc jest to bardzo realny wynik Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarekmalina 5 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 5 508 2 godziny temu, turtojs napisał: Mógłbyś rozbić dawkę pokarmową na części, tj ile ccm, ile młota, ile chleba, ile soji bądź koncentratow? Sorry ze tyle pytań ale strasznie jestem ciekaw proporcji paszy i kosztów Powiem tak im niższa cena tucznika tym bardziej ciekawy jest to temat, bo przy wysokiej cenie świń nikt nie myśli o zywieniu na mokro. Widziałem dane z gospodarstw, gdzie koszt pasz na mokro przeliczajac na sucha masę wynosił 185 zł na tucznika gdzie jakby zbozem normalnie karmic to by wyszło prawie 250 zł Receptury to jest każdego indywidualna sprawa i pewnego rodzaju "tajemnica" firm paszowych, więc nie będę pisał konkretow. Na dzień dzisiejszy każdy w cyklu otwartym dokłada, czy zywi na sucho czy na mokro. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 230 2111 dokładnie dokłada każdy ale z żywieniem ma mokro jest ten plus że jak dobrze kombinujesz to koszty na starcie masz mniejsze o 100zl i w dobrym okresie zarabiasz o te 100zl więcej a teraz dokladasz o te 100zl Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 11, 2020 Zaawansowany 230 2111 miało być że dokladasz mniej o te 100zl 😜 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Maj 12, 2020 Zaawansowany 436 2009 Czyli różnice mogą być kolosalne między tuczem na mokro a ma suchoA powiedz od jakiej wagi do jakiej wagi trzymasz świnie, że Ci wyszedł koszt tuczu 180 zł Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
dzikiWschód 230 Napisano Maj 13, 2020 Zaawansowany 230 2111 dzikiWschód napisał:. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
turtojs 436 Napisano Maj 18, 2020 Zaawansowany 436 2009 dzikiWschód napisał:dzikiWschód napisał:.Chciałeś coś napisać? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się