Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam aktualnie 69mtg, a mierzyłem kilka razy ile czasu trwa mtg i podczas orki około 1700-2100 obr wychodziło jedna godz jedna mtg w transporcie około 1 mtg = 1 godz i 5-10min, ale ja mam zegary z r1 inne jak w agrofarmie i może inaczej liczyc mtg, ale mniej ięcej mtg pokrywa sie z godz zegarową

Opublikowano

Agrofarem na 100% liczy godziny zegarowe dzisiaj ojciec kosił nim łąke ponad 2h i nabiło 2,7 h , ja pózniej pojechałem odkosić sobie na sterte i odczepiłem kosiarke to może z 15 min chodził to jak gasiłem miał 3,1h

Wcześniej gdzieś pisąłem że coś kiepsko zmirzyli promień skretu R3 w teście top agrar i spokojnie jest dużo mniej bo ja swoim z HL 8011 po przekoszeniu 2 hederów bizonem zawracam

Opublikowano

w agrofarmie masz licznik mtg cyfrowy? u mnie jest zwykły wybijane cyferki więc niemozliwe żeby w jakiś sposób wogóle były liczone godziny zegarowe, ale jutro sprawdze to co napisałes

ps. bawił się ktoś w zmniejszenie masy przednich obciążników, bo jak miałem z przodu 100kg miałem wrażenie że ciągnik podczas jazdy w transporcie mniej skakal i jechało się wygodniej tzn dało sięśmigac szybciej niż z 200kg na przodzie, no i gdy wogóle nie miał obciążenia

Opublikowano

Usunołem bo tak chciałem, chciałem się pochwalic i Wam pokazac sprzęta (szkoda że Bartus16 nei widział ) , sorki ze kogoś może zdziwiłem lub uraziłem tym że usunołem fotki, poprostu nie chce żeby tysiące nieznajomych i kilkadziesiąt znajomych ;) ludzi obczajało moje foty w necie

Opublikowano
Usunołem bo tak chciałem, chciałem się pochwalic i Wam pokazac sprzęta (szkoda że Bartus16 nei widział ) , sorki ze kogoś może zdziwiłem lub uraziłem tym że usunołem fotki, poprostu nie chce żeby tysiące nieznajomych i kilkadziesiąt znajomych ;) ludzi obczajało moje foty w necie

wydaje mi sie że to jakaś siła wyższa ( czytaj tatuś ;) ) kazała usunąć fotki ;)

Opublikowano
Ze niby co ktoś zobaczy przyjedzie i ukradnie jak nie zna adresu? ;) Bo wstydzić to sie nie ma czego.

miło słyszec że wstydzić się nie mam czego, ojciec nic nie wie ale byłby napewno przeciwny, ale może jak kiedyś zrobie jakąs fote w akcji to wrzuce, ale już od 2 lat siedze na af i zauważyłem że są użytkownicy którzy nie wrzucają fot swojego sprzętu a są dośc aktywni na af i mają fajne zabawki i są tacy co mają ogromne galerie, więc dlaczego sie czepiacie,m pozatym nie o tym jest temat ;)

zadałem pytanie czy ktoś nie bawił się w zdejmoanie obciążników w agrofarmie i czy wtedy mniej skacze, bo mi najlepiej się jeździ jak mam 100 kg na przodku ;)

Opublikowano

piszcie co chcecie mam agrofarma juz 300 h zrobiłem nim i jestem zadowolony i juz moge cos powiedziec na temat tego ciagnika spalanie jest bardzo małe dla porównania JD 5720 na godzine w prasie zwijajacej potrafi spalic 10 litrów a agrofarm 5 litrów a efektywnosc i komfort pracy był taki sam. sam sprawdzałem z sasiadem który posiada JD

a jesli chodzi o wypas tego ciagnika mysle ze rewers przy kierownicy klima fotel pneumatyczny półbiegi i sprzegło elektrohydrauliczne to juz jest niemało a co do ehr najczesciej ojcowie są przeciwni a ja sam jestem ciekwy ile elektronika wytrzyma .

odnosnie masy ciągnika to fakt mógł wazyc troche wiecej ale 334 kg na przodzie jest wystarczające i jesli ciagnik ma twardo pod kołami to pociągnie tyle ile potrzeba

i jeszce pytanie jaki ciągnik nie skacze ??

a przedni tuz i wom to moim zdaniem za maly ciągnik do tego powinien byc co najmniej 120 PS

a cena moim zdaniem Deutz to orginał a lambo czy same to podróba

Opublikowano

Adam91DF podróbka? tak więc nowy df agrofarm to podrbka lamborghini lampo ;)

Tak taprawde przepłaciłeś 4 tyś za zielony kolor i tyle, ja wolał bym siwego z klimą za tą kase ;) no i mam siwego a w homologacji mam że adres fabryki to niemcy więc agrofarmy r3 ii explorery 3 schodzą z tej samej taśmy i są z tych samych częsci, tylko kabiny są włoskie, sprawdz kolego z tyłu na tabliczce znamionowej ale na bank masz włoską kabine ;)

ps. nie zdejmowałeś częsci obciążników bo mój praktycznie to nie skakał jak miał 100kg z przodu ;) a teraz jak ma 200kg tak samo skacze jak bez obciążników

Opublikowano

@Adam91DF-w rzeczywistości JD 5720 pali nie dwa a trzy razy więcej niż Agrofarm (albo i cztery razy w porywach ;))-skąd wy ludzie wymyślacie takie głupoty że dwa zbliżone mocą ciągniki różnią się tak zużyciem paliwa ?-vide Zetor-odsądzany od czci i wiary (oczywiście przez "nieposiadaczy" w/w)-ewentualnie sugerowanie się w ocenie zużycia paliwa pojemnością zbiornika paliwa-ostatnio zresztą miałem taką rozmowę z posiadaczem Ursusa 5714-stwierdził że jego Ursus pali ponad dwa razy mniej niż Forterrra 8641...bo ma ponad dwa razy mniejszy zbiornik paliwa ;)

Opublikowano

@ jaro swięta prawda co napisałeś ale w tej wielkości zbiornika to też jest jakichś cel w agrofarmie mam 160 l

Sprawdziłem już DF z prasą na wom 540 eco bo jakby to określić MF w dosłownym znaczeniu "rozkraczył się " :angry: :angry: :angry: :angry:

Silnik narazie zadziwia mnie swoją krzepkością mam wrażenie że na obrotach powyżej 1600 jest mocniejszy od MFa ;)

Jutro zazczepiam go do tandema (zobacze ile spali w ciagu dnia) i ojciec będzie woził obornik na rzepak a ja zakładam nową taśme do 2 rozrzutnika i naprawiam MFa

Opublikowano

Piotr u Ciebie też po mocnym wciśnięciu gazu na niskich obrotach podczas jazdy wskazówka od obrotomierza leniwie idzie do 1500 obr a po przekroszeniu 1500 obr idzie jak wystrzelona od razu na 2000 tyś obr? potwierdzam że powyżej 1500 obr ciągnik ma piekielną moc, ale poniżej tych obr pod górkę z jakimś średnim kilkutonowym ładunkiem na 3jce lub 4ce ma co robic i biedie się buja

Opublikowano

czy przeplacil za zielony kolor?

bylem ostatnio u kunerta dokladnie u mateusza kunerta i przekonywal mnie ze za pare lat uzywany same czy lamborghini nie bendzie stojal po takiej cenie jak deutz

Opublikowano
@piootr

co się znowu przytrafiło twojemu MF??

Przyjechałem sobie na podwórko  z przyczepami   po rozładowaniu słomy  po 23  zgasiłem silnik opuściłem tura ( pomyślałem sobie siekne  "Chmielne " i w kime ) , wyłaże z traktora  a tu słyszę  jak  leje się  olej :angry:  zanim obcziłem skąd leci  ,  przyniosłem  klucze do garażu  , nie mogłem lampy znaleźć , spowrotem do domu po latarke  , nalało mi się jakoś oleju gorącego jak diabli do oka :angry:   zanim odkręciłem osłone na przewody łączące zbiorniki paliwa  i dokręciłem śruby  między skrzynią a tylnym mostem to  sporo oleju wyciekło   

Dokładnie  rozkręciły się śruby między skrzynia a tylnym mostem  za wyjściem na przedni napęd lało się nie po śrubach  tylko tak się na uszczelce rozlazło 

Fredek   u mnie  z miejsca DF jest troche mółowaty  , silnik   to bardzo duży + agrofarma ale  siłą potrzebna  do wyciśnięcia sprzęgła jest o wiele większa jak w MF  zresztą nawet w A4  ciężej chodzi sprzegło jak w MF  a po fotce sprzęgła w MF  widać ile go używam  ;)

Opublikowano

@piootr-czyli zapewne nigdy więcej MF-a na podwórku ?;)-jak tak czytam Twoje posty.

Też już możesz potwierdzić że DF pali połowę tego co JD ?:)

Tak się zastanawiam ile mocy może zabierać sprężarka-czasami w belarce urządzam hardcore :) dla jelonka (jakieś takie dziwne chmurki po moim niebie śmigają-no i trzeba szybko coś zebrać) i czasami przydałoby się te parę koni jeszcze-a sprężarki i tak praktycznie nie używam

Opublikowano
Dokładnie  rozkręciły się śruby między skrzynia a tylnym mostem  za wyjściem na przedni napęd lało się nie po śrubach  tylko tak się na uszczelce rozlazło 

O losie, ale Ci sie szrot trafił. Współczuje, ja bym go już dawno pognał. Kup sobie specjalny klej do śrub, np. Loctite, wykręcaj po jednej i powkręcaj na ten specyfik, nie będzie sie rozkręcało. W zasadzie to znam ten ból, U912 też mi sie rozkręcał na skrzyni :)

bendzie stojal

;)