Skocz do zawartości

Jakie są u Was ceny cieląt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Najbardziej aktualne ceny cieląt przeniesione do wątku o 2014 roku http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72467-ceny-cielat-2014/page__view__getlastpost

Wątek o cenach cieląt w 2013 roku http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72468-ceny-cielat-2013/

Po 8,5zł za byczki około 70kg :angry: :angry: :angry: to zgroza!

Po ile u Was płacą za byczki i czy zdrożeją czy już tak marna cena dłużej będzie?

Edytowane przez agrofoto
Opublikowano

No to za byczki mięsne najwięcej płaciłem 600 zł za/szt. były to mieszanki 50% limousine, a takie zwykłe mieszańce to tak 300-350 zł/szt, jałówki raczej nie biore, ale ostatnio z musu wziołem za 300zł/szt

Opublikowano

Ja sprzedaje byczki kilkudniowe HF w cenie za sztuke około 700 zł. i zawsze mam chętnych bez problemu. Tak jest nie tylko u mnie , ale i u okolicznych rolników. :D

Opublikowano

kamieniak89 jakie stare są te byczki po 300-350 zł/szt :D . U mnie jałówki HF stare 2 tygodnie idą po 400zł/szt, raz udało się kupić jałówke 50% HF-50%BBB za 450zł, miała 50kg, była 2 tygodnie stara, brat blizniak poszedł za 600zł

Opublikowano

my sprzedawaliśmy byczki herefordy i angusy takie które miały miesiąc bez żadnego ważenia po 650-700 zł za sztukę, nasza cena to 700 zł a jak koleś jakiś sie targował to upuściliśmy 50 i gitara a tak to przeważnie po 700 szły, myślę ze nie jest źle

Opublikowano

dominik nie ma szans po prostu trzymania jej na krowę.... zostaje tylko opas ponieważ jeżeli była ona z bliźniaków w czym był bysiek... odziedziczyła ona ok. 50% genów męskich czyli mogą wystąpić problemy z zacieleniami, oddawaniem mleka.... Sam na praktykach miałem okazje sprawdzać taką krowę i co się okazało miała macice w strzępach.... A więc uciekaj z nią teraz albo trzymaj na opas

Opublikowano
a nikt nie chce sprzedać byczka kilku dniowego?

chcesz to mogę ci sprzedać szaroleza za 700 zł, ma już 2 tygodnie, ładnie wygląda bo jest z niego taki mały spaślak tylko ze jest mały problem, ja jestem spod koszalina hehe :) :) :) a ty gdzieś z podlaskiego ;):) :)

Opublikowano

Jesli chodzi o byczki mięsne zapraszam www.cieleta.pl www.byczki.pl ale raczej o cenie 500 zł za ciele można powoli zapmniec moze za kilkudniowego HF ale ostatnio spotkłam sie z tym że rolnicy za tygodniowego HF płacili 900 zł wiec teraz już żadna cena mnie nie zdziwi ;)

Opublikowano

Za HF 900zl a w zyciu bym niedal ja kupuje po 400zl a pozatym HF to nie interes bo trzeba sie wychlapac zeby go odchowac potem kiepsko rosnie a na koniec przyjedzie i po 4zl da wiec lipa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Przez ROLNIKwMarynarce
      witam. mam pytanie jezeli jestem rolbikiem a chce kupic cieleta 300 km od domu to potrzebuje do tego samochod przystosowany w 100 % czy moge kupic dostawczaka i zalozyc wode w nim i to wystarczy ? potrzebuje jakies zezwolenia ?

• Dodaj nową pozycję...
v