Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

W telewizji głoszą że maliny zaczęła kupować jakaś państwowa spółka i cena malin mocno wzrosła.🤔

Tak i dzisiaj cena 0,5gr jeb w dół a nawet 1 zł

Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

To ile jest? 3zł?

1 klasa 4.9 jak leci 4,5 

Opublikowano

@Mariusz2903,. kto za ceny malin odpowiada? czy to nie rząd pis? który pozwala na wjazd mrożonego pies wie czego i czymkolwiek pryskanego?

Opublikowano
3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Tak i dzisiaj cena 0,5gr jeb w dół a nawet 1 zł

To znowu łoszukują, i jak tu żyć 😪 był by Denver to by coś tu zaradził🤔

Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

Już @Mariusz2903 pisał że polskie chłopy i szkółki sprzedały sadzonki na ukrainę i to ich wina 😄

Mój skupiarz postawił identyczną diagnozę 😂

U mnie też zjazd z 5 zł na 4,5

Opublikowano
30 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Masz maliny na sprzedaż?

Nie mam ale dużo znajomych ma a ja czasem zrywam u nich . W tym roku nie chciał bym się znaleźć w sytuacji plantatorów malin cena jest nie adekwatna do kosztów produkcji i robocizny . 

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie mam ale dużo znajomych ma a ja czasem zrywam u nich . W tym roku nie chciał bym się znaleźć w sytuacji plantatorów malin cena jest nie adekwatna do kosztów produkcji i robocizny . 

Dopisz dlaczego ta cena.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Dzięki twojemu PiSowi który był ostrzegany o problemie ukraińskiej maliny rok temu, i do tej pory udawali że nie ma problemu ...

Po kryzysie jabłkowym z 2018 zostaje utworzona KGS, mija 5 lat a oni nadal nie mają jakichkolwiek zdolności do działania na rynku ...

Jak w sprawie 1500 Arabów to potrafią drżeć jape w unii, a jak trzeba pomóc polskim rolnikom to siedzą cichutko ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

W ubiegłych sezonach cena na malinę to zasługa PIS ? ten sezon to wina PIS ? 

Czy Ty naprawdę jesteś taki głupi ?.

A czyja to wina cen malin w tym i poprzednim z jesienną jak nie PIS. PIS w poprzednim roku pozwolił wjeżdzać malinie z ukrainy. Malina letnia jeszcze trzymała cenę ale jak już jesienna  nastała to cena zaczeła lecieć bo już jechała malina z ukrainy.

A ze zbożem co było w żniwa i jesień jeszcze wysoka cena ale jak już nawjeżdzało z ukrainy to cena leciała w dół .

Można pomagać ukrainie ale nie można być głupim i niszczyć swoich rolników

2 godziny temu, wcior napisał:

Mój skupiarz postawił identyczną diagnozę 😂

U mnie też zjazd z 5 zł na 4,5

wszystkie liczące sie szkółki oferują sadzonki na rynku ukraińskim i rosyjskim

• Like 1
Opublikowano

W tamtym roku jesienną zacząłem oddawać chyba po 13 by na koniec była po 5 czy 6. Dla letniej sezon jest już stracony. Ciekawe jak będzie z jesienną która ciągnie się do przymrozków. 

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Dopisz dlaczego ta cena.

Duże ilości mrożonej maliny jest , nie ma kupca po 2 euro . Jak magazyny czy mroźnie opustoszeją cena wróci do poziomu 8- 10 zł za świeżą malinę .

2 godziny temu, racyl napisał:

Czy Ty naprawdę jesteś taki głupi ?.

A czyja to wina cen malin w tym i poprzednim z jesienną jak nie PIS. PIS w poprzednim roku pozwolił wjeżdzać malinie z ukrainy. Malina letnia jeszcze trzymała cenę ale jak już jesienna  nastała to cena zaczeła lecieć bo już jechała malina z ukrainy.

A ze zbożem co było w żniwa i jesień jeszcze wysoka cena ale jak już nawjeżdzało z ukrainy to cena leciała w dół .

Można pomagać ukrainie ale nie można być głupim i niszczyć swoich rolników

wszystkie liczące sie szkółki oferują sadzonki na rynku ukraińskim i rosyjskim

Ja już mam dość słuchać o tej Ukrainie , przecież po wyborach jak PIS przegra UA z mapy Europy nie zniknie i inne pro europejskie partie wpuszczą wszystko do woli , zobaczymy co będziesz pisał .

Opublikowano
3 godziny temu, witejus napisał:

I miał rację

A co mnie obchodzą ukraińskie sadzonki? Niech obsadzą i wszystkie czarnoziemy, największy problem jest na granicy i wpuszczanie wszystkiego jak leci. Unii nie obchodzi jaki shit wpuszcza na swoje terytorium, a pisiorow nasz wewnętrzny rynek. To tak jakby o cenę zboża obwiniać Ukraińców że mają za dużo nasion do obsiania pól

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Duże ilości mrożonej maliny jest , nie ma kupca po 2 euro . Jak magazyny czy mroźnie opustoszeją cena wróci do poziomu 8- 10 zł za świeżą malinę .

Ja już mam dość słuchać o tej Ukrainie , przecież po wyborach jak PIS przegra UA z mapy Europy nie zniknie i inne pro europejskie partie wpuszczą wszystko do woli , zobaczymy co będziesz pisał .

Jest i będzie tej maliny ukraińskiej w magazynach bo jedna chrywna ukraińska to 0,11zł . zawsze będzie sie opłacało przywozić z ukrainy dopuki nie będzie zakazu.

Nie zniknie bo PIS ukrainę w unii wypromował, był jej adwokatem a swoich głównych wyborców ze wsi skazał na likwidację produkcji . nawet tusk takiej głupoty nie zrobiłby żeby ukrainię napchać sprzętu pieniędzy i otworzyć swój kraj na import bez ogranieczeń z kraju 2x większego niż polska. Jak można być bez wyobrażni żeby pozwolić wpuszczać towary do Polski z kraju 2x większego niż polska

A dla ofiar wołynia morawiecki zrobił krzyż z dwóch patyków i pojechał się modlić na pustkowie w ukrainie gdzie nadal leżą .

Takich głupot jak PIS zrobił dla polskiej wsi nie da się teraz tak odkręcić bo ukraina rozpanoszyła sie gdzie tylko mogła

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, wcior napisał:

A co mnie obchodzą ukraińskie sadzonki?

A powinny i nie ukraińskie a polskie bo to głównie polscy szkółkarze milionami zaopatrywali Ukrainę, Kazachstan, Rosję, dobrze pamiętam jak chwalili się w telewizorach.W swojej krótkowzroczności i chęci zysku poderżnęli gałąź pod d*pą plantatorów malin i sadowników, bo eksportowano do tych krajów również sadzonki jabłek i wybij sobie z głowy ty i inni zamknięcie granic bo nie ma takich zdolnych w Polsce do zablokowania importu.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nasion zboża, rzepaku, kukurydzy też pewnie ukraina nakupiła z Polski  ?😂

Jak można konkurować z krajem 2x większym w którym wszystko jest 10x tańsze i ogrom taniej siły roboczej?

Z każdego jednego kraju ukraina mogła i może kupić sadzonki. Dla PIS wszystko jest możliwe jak chcą i nawet będą płacić kary ale mają w d*pie polską wieś.

Po części chcą zwalczać inflację kosztem polskiego rolnika

Edytowane przez racyl
  • Like 1