Skocz do zawartości

Połączenie dwóch kultywatorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś pomysłu jak spiąć dwa kultywatory po 2.5 metra w jeden 5 metrowy. Najlepiej żeby każdy kultywator pracował oddzielnie na boki co będzie pomagać w uprawie górek i dołków na polach. Zrobienie sztywnego o szerokości 5 metrów może spowodować że w dołku ciężko będzie zakultywatorować jego środek. Jakieś pomysły? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Jak potrzebujesz aby oba pracowały niezależnie musisz dorobić górną ramę. Takie belki i inne wynalazki wg. mojej opinie się nie nadają. Zrobisz niezależny a jeszcze można jakieś sprężyny dać i docisk co by lepiej to pracowało.

Opublikowano

Będziesz to i tak składał więc najlepiej gdybyś na jednym nadbudował składane ramy a siłowniki zabudował na kolumnie mcphersona. Po rozłożeniu siłownika kolumna pozwoli ugiąć się ramionom na tyle, że środkowa rama osiądzie w dołku bo będzie ciężka... Jeszcze można kopiować kołem podłoże i aktywnie regulować zagłębienie hydrauliką ale to już bardziej skomplikowane.

Opublikowano

Panowie dziękuję za podpowiedzi tylko jakoś ciężko mi to wyobrazić. Prosiłbym o jakieś poglądowe fotki tak plus minus.

Belka spinająca pierwsza klasa tylko ma minus- nie będą pracować oddzielnie tylko jako jedność... Ale dziękuję za podpowiedzi Panowie :)

Opublikowano

Tam chyba widzę dwie tuleje,i na moje ślepe oko wygląda[metoda wychyłu],podobnie jak przy przetrząsaczu np. 5.40 szerokości,i to akurat by było dobre,każdy kultywator,trochę niezależny :)