Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ty masz wiedzą  o Rolnictwie na cyferkach    ja Praktykę  

I  życzę  powodzenia  z tym  ,,gamoniem,, do pomocy  na pewno  będzie  to  bardzo  owocna  i produktywna  pomoc.  xDxD 

Już  nie jeden klapę zaliczył  bo sobie na cyferkach w exelu  policzył  a  życie   pokazało  swoje i potem ,,płacz  i zgrzytanie zębów,,  

Opublikowano

On też nie rozumie. Takie hasło propaganda podała więc powiela. Ciekawe czy jak ojciec zginie w wypadku a matka zostaje samotnym rodzicem to jest już patologia czy nie.

Staszek będzie w tym temacie coraz częściej bo w "ceny oszenicy" kazdy drze z niego łacha ile wlezie.

26 minut temu, marekfarmer napisał:

Ty masz wiedzą  o Rolnictwie na cyferkach    ja Praktykę  

I  życzę  powodzenia  z tym  ,,gamoniem,, do pomocy  na pewno  będzie  to  bardzo  owocna  i produktywna  pomoc.  xDxD 

Już  nie jeden klapę zaliczył  bo sobie na cyferkach w exelu  policzył  a  życie   pokazało  swoje i potem ,,płacz  i zgrzytanie zębów,,  

Co z tego że masz praktykę jak ty liczyć nie potrafisz?

Gamoń do roboty jest przydatny do prostych prac na które szkoda mi mojego czasu bo mogę go wykorzystać dużo bardziej efektywnie. Jak się nie szanuje swojego czasu to się go nie ma

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie masz  bladego  pojęcia  o tym co  piszesz   

Gość marekfarmer
Opublikowano

Bo jego wiedza  opiera się na tabelkach  które znajdzie w internecie  

A doświadczenie ma ze  stymulatra farmy  czy jak to tam się zwie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

On też nie rozumie. Takie hasło propaganda podała więc powiela. Ciekawe czy jak ojciec zginie w wypadku a matka zostaje samotnym rodzicem to jest już patologia czy nie.

Staszek będzie w tym temacie coraz częściej bo w "ceny oszenicy" kazdy drze z niego łacha ile wlezie.

Gamoń do roboty jest przydatny do prostych prac na które szkoda mi mojego czasu bo mogę go wykorzystać dużo bardziej efektywnie. Jak się nie szanuje swojego czasu to się go nie ma

No drze bo prawdętam pisałem a większość nie chce znać prawdy podobnie jak w tym temacie i bzdury wypisuje zaklinając rzeczywistość

Opublikowano

Jesli dobierzesz gamonia odpowiednio do zadań to ryzyko jest znikome. W najgorszym razie niech sprząta, kosi trawę, wykasza rowy, czy zaprawia zboże. Do pracy traktorem mam sprawdzonego gamonia małęgo rolnika który się u siebie nudzi a dobrym sprzętem bardzo lubi i nieźle umie pracować. 

10 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie masz  bladego  pojęcia  o tym co  piszesz   

Co , pewnie 20 ha i parę ogonów nie możesz obrobić a jak ktoś twierdzi że przy 100ha jest mnóstwo czasu to się w głowie nie mieści?   Powtarzam i każdy kto większe rzeczy ogarnia przyzna rację - 100ha produkcji rolnej (zboza, kuku, buraki, strączki) to zajęcie na pół etetu jeśli najprymitywniejsze czynności zleci się gamoniowi

Nawet Roman powinien to potwierdzić - obrabia 40 ha, jeździ 100 tys rocznie i codziennie ryje pod ziemią mając czas na forumowe dysputy i dla rodziny. 

Opublikowano

Bo 500 + to nie zapomoga awsparcie dla rodzin jak jedno z rodziców jest samo to dziecko dostaje wsparcie i bajek nie piszcie że jest w gorszej sytuacji

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

A czemu niby samotny rodzic ma dostać 500 + ?

Patologie chcesz twożyć?

To samotni rodzice to w końcu twożenie patologii czy nie. Powinni dawać samotnym czy nie powinni i dlaczego?

Opublikowano

No przecież 500+ tylko patologia bierze i od 7 lat matki jużrodziy by kasę brac tak t piszecie to wasze słowa

Dnia 11.02.2016 o 13:25, Robertkujawy napisał:

co z tego Jesteśmy bogaci A co z dziećmi co rodzeństwo pokończyło 18 i się uczą Młodsi nie dostaną nic Pis dzieli równo Jednemu wszystko drugiemu gówno  :D  :D 

Dnia 8.03.2016 o 20:08, FiltryOlejeMaszyny napisał:

Ciekawa sprawa z tymi 500 PLNami. Ja nic nie dostanę bo mimo iż hektarów na siebie mam tylko tyle żeby krus płacić a żona trochę za dużo zarabia i całe szczęście te 500 zł nie są dla nas być albo nie być ale wiem że niektórzy już mówią że im się nie będzie opłacało robić nadgodzin albo pracować w soboty aby tylko nie przekroczyć magicznych 800zł  na osobę. Oczywiście tylko na papierze.

Opublikowano

No ale to ja ciebie pytam, bo skoro piszesz że 

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

A czemu niby samotny rodzic ma dostać 500 + ?

Patologie chcesz twożyć?

to czyba sa masz jakieś argumenty by swoje zdanie obronić?

Jeśli masz problem z odpowiedzią zapytam dla ułatwienia  - czemu samotny miałby nie dostać?

Opublikowano
Dnia 13.02.2016 o 11:14, melon10641 napisał:

Te 500zł to kolejne wyrzucenie pieniędzy w błoto.. Dadzą 500 a zabiorą 1500. Program ma szczytne idee żeby zwiększyć dzietność ale czy to rozwiąże? Na pewno NIE! Czy ktoś się zastanawiał w czym tkwi problem? 

Skąd się biorą dzieci. 2 ludzi jak ma zapewnione warunki bytowe, jak sie już nie muszą martwić o zapewnienie funduszy od 1 do 1 to planują powiększyć rodzinę. U nas w kraju przeważnie ludzie mają takie warunki dopiero po 30tce więc ciężko żeby w naszych rodzinach było 2-3 dzieci.

A jak jest u nas? Każdy martwi się o pracę i że mało się zarabia. A dla czego? Bo podatki są tak dowalane do pracy, że osoby na etacie oddają grubo ponad połowę swoich dochodów. Przykład:

na rękę ktoś dostaje 1800, brutto ma 2488 natomiast tak naprawdę gość zarabia 3000zł bo tyle musi szef zapłacić za jego pracę. 

To teraz niech się każdy z was zastanowi jakie są perspektywy posiadania dzieci osoby co zarabia 1800 a osoby co ma 3tysie na rękę miesięcznie?
Reasumując niech sobie te 500+ w d*pę wsadzą

Dnia 13.02.2016 o 14:58, Ulman napisał:

Nienormalne jest to że by dostać 500 nie trzeba spełnić żadnych warunków oprócz dzieci. Bogaty i biedny , uczciwy i złodziej,pracujący i bezrobotny -czy się stoi czy się leży 500 sie należy!. To co zrobili Węgrzy ma sens bo by dostać w formie odpisu trzeba pracować , płacić podatki zusy itp. U nas zaleciało komuną z najlepszych lat bo jak nazwać system gdzie wszystkim należy sietyle samo i dostają to za nic. Porównując sytuację do PROWu - by coś dostać najpierw trzeba spełnić warunki , zapłacić, dopiero należy się zwrot. Idąc dalej analogią z 500+ powinno się dać bez niczego na każde gospodarstwo po np. 200 tys Pln i róbta co chceta!. Wydajcie na , maszyny, samochody, dziwki albo przegrajcie w karty - żadnych warunków i zasad.!

Bo program ma służyć zwiększeniu dzietności a nie tworzeniu samotnych rodzin

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Szwecja,Niemcy,Francja,Włochy teraz Hiszpania.Bez wątpienia,swoją kartą wyborczą zrobił byś z Polski importera islamizmu w czwartym roku rządów totalsów.

Gość marekfarmer
Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

Co , pewnie 20 ha i parę ogonów nie możesz obrobić a jak ktoś twierdzi że przy 100ha jest mnóstwo czasu to się w głowie nie mieści?   Powtarzam i każdy kto większe rzeczy ogarnia przyzna rację - 100ha produkcji rolnej (zboza, kuku, buraki, strączki) to zajęcie na pół etetu jeśli najprymitywniejsze czynności zleci się gamoniowi

Nawet Roman powinien to potwierdzić - obrabia 40 ha, jeździ 100 tys rocznie i codziennie ryje pod ziemią mając czas na forumowe dysputy i dla rodziny. 

Nigdzie nie pisałem że nie mogę się  obrobić   więc  nie wmawiaj mi rzeczy których nie pisałem 

Opowiadasz tutuaj bajki  dla małych  dzieci   zrozum  że  Stmulator farmy niema nic wspólnego  z realnym prowadzeniem gospodarstwa  rolnego 

Opublikowano

No ale powiadają że jednak sprowadzono tych islamistów teraz trochę . Prawda to ?

1 minutę temu, marekfarmer napisał:

zrozum  że  Stmulator farmy niema nic wspólnego  z realnym prowadzeniem gospodarstwa  rolnego 

Kiedy się o tym przekonałeś ?

Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

No ale powiadają że jednak sprowadzono tych islamistów teraz trochę . Prawda to ?

Czy wiesz jak wygląda sprowadzanie hurtem?zaprowadzić do Niemiec albo Włoch?

Opublikowano

Znowu zaczynacie? Przerabialiśmy ten problem niedawno. Wnioski zostały wyciągnięte takie że ani my nie tęsknimy za nimi, ani oni nie marzą o pozostaniu u nas. Status gry - jest jak jest.

Opublikowano

zmien prace,wez kredyt-ilez to czasu minelo troche ponad 3 lata, miejsce siedzenia zmienia punkt widzenia ????????

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-09-07/po-zamknieciu-zakladu-230-osob-ma-stracic-prace-prezydent-duda-otworza-nastepny/

coraz czesciej  wydaje mi sie ze adrian jest jak obelix- w dziecinstwie u dziadka w lacku wpadl do beczki ze sliwkowym zacierem i nie potrzebuje cudownego eliksiru tylko krazy mu on we krwi..

ilu tych islamistow sprowadzono za ostatni rok 15 czy 17 tys ???? co to jest. taki orban sprowadza za kase dziesiatki tysiecy i nic sie nie dzieje.....

Opublikowano

Przecież jak mówią że nie sprowadzają to tak jest oni jedynie pozwalają im na przyjazd z okreslonych terenów. Tak samo nie wprowadzają nowych podatków tylko opłaty i daniny😃

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Bo program ma służyć zwiększeniu dzietności a nie tworzeniu samotnych rodzin

Jak to samotnych rodzin??? To dzieci z rozbitych rodzin nie podnosza dzietności? Taka np Kaczyńska jak ma 3 dzieci i bodajże każde z innym a bywa samotna na przemian z byciem zamężną  to też rotacyjnie jest patologią? Powinna dostawać 500+ na dzieciaki czy w jej przypadku jest patologią i nie?

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Nigdzie nie pisałem że nie mogę się  obrobić   więc  nie wmawiaj mi rzeczy których nie pisałem 

Opowiadasz tutuaj bajki  dla małych  dzieci   zrozum  że  Stmulator farmy niema nic wspólnego  z realnym prowadzeniem gospodarstwa  rolnego 

Pewnie że nie pisałeś ale skoro nie miesci ci się to w głowie to wnioskuje że na paru ha takk zarobiony jestes że jest to dla ciebie niemożliwe. Uwierz w siebie zamiast ciągle biadolić i oglądać się na zwrot akcyzy, suszowe i każdy inny socjal. Oczywiście podane przeze mnie cyfry i wyliczenia możesz w kazdej chwili podwazyć pokazując wg ciebie prawidłowe. W razie watpliwości mogę podać parametry sprzętu.  Zakładam jednak że jak zwykle tego nie podważysz tylko na chłopski rozum stwierdzisz że się nie da.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v