Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Macie kryteria już? Jak to jest z ubezpieczeniem upraw? Z tego co mi się obiło o uszy to jest 800 mln a strat już naszacowano na przeszło 3 mld więc każdy nie dostanie...
Gość marekfarmer
Opublikowano

To jest  pomoc   a nie rekompensata  strat   

Budżet  będzie zwiększony do 1,5mld złoty 

Gość marekfarmer
Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

Marek - ok. To poco to całe szacowanie? Gminy z suszą są znane, poziom klęski także. Wystarczy sam wniosek...

Poziom klęski jest znany   jak komisje oszacują straty  

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

w 2010 roku  była powódź  i  stanu klęski  żywiołowej nie   ogłosili  w 2015  susza  tak samo   więc  poco  robić  to teraz.

Najważniejsze  jest  to  że  Rząd  PiS  zaproponował konkretną  pomoc   Rolnikom  jaką  żaden  rząd  do tej pory  nie zaproponował 

,,to nie był protest  Polityczny,,

41393550_1821087161332379_54561379939684

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Rżad dobry bo daje. Socjal najistotniejszy dla prawicowca😷

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

A ty nie zabierzesz  im  ile się  da   w  zwrocie  akcyzy  za Paliwo  :P  

Zabiore im tyle ile zużyje, i za to nie popuszczę im nawet złotówki. Trzeba by być  idiotą by nakupić paliwa po 100l/ha nie mogąc go wykorzystać  a tylko po to by zwrócili cały limit akcyzy. 😂

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wyszło na jaw  jak to był  z tym protestem w sejmie  :)  ,,to nie był protest  POlityczny,,

xD  xD  xD 

41344635_1820867718020990_83341066946698

Gość marekfarmer
Opublikowano

Chyba po to aby  dostać  się  do korytka   na   Radnych  startują   że na tą  konwencje przyszli 

Opublikowano

Ci rolnicy co przyjadą protestowac to też będzie protest polityczny. Kto nie zgadza się lub krytykuje władzę ten jest zdradziecką mordą i wywrotowcem.  NO a nawet jak protest był upolityczniony to dokładnie tak jak upolitycznione jest publiczne TVPis i jakoś to ci Marku nie doskwiera. Oczywiscie by analogia była pełna w TVPis też nikt nie przyznaje się do  jej  upolitycznienia 😃

Opublikowano

Jak startują na radnych to jeszcze ktoś musi ich wybrać. Jak wybierze to znaczy że i korytko się należy. No chyba że Prezes powie iż owszem, korytko ma być ino puste.

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Ci rolnicy co przyjadą protestowac to też będzie protest polityczny. Kto nie zgadza się lub krytykuje władzę ten jest zdradziecką mordą i wywrotowcem.  NO a nawet jak protest był upolityczniony to dokładnie tak jak upolitycznione jest publiczne TVPis i jakoś to ci Marku nie doskwiera. Oczywiscie by analogia była pełna w TVPis też nikt nie przyznaje się do  jej  upolitycznienia 😃

41393550_1821087161332379_54561379939684

Gość marekfarmer
Opublikowano

Związku z tym że  mówili

,,To nie jest protest  POlityczny,,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v