Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

dlaczego nie- ojciec sasiada z kosa gonil a to byla moze nie wojna ale stan wojenny:P:P:P a on potem nam 4 opony w wozie przerznal-wiesz co to bylo w czasach prl ??? nie chodzi o koszty ale o kupno.... ale sprawa byla powazna -komasacja- sasiadowi przyznali nasza ojcowizne i to pod naszym domem. do tego oni nigdy tam nie mieli pola tylko kawalek kolo domu...

a dzisiaj - zyjemy dobrze, ja dzierzawie od sasiada pare ha i juz "nie pamietamy" o starym sporze i tak musi byc w relacjach z ukraina...........

Ukraińcy  skruychy  nie okazali   wychwalają  banderę   nie można   nie pamiętać  tego co  zrobili .

Do puki  nie  zaczną piętnować  bandery i banderyzmu  nie ma  wybaczenia dla Ukrainy

A  pomaganie ukraińcą  to plucie w twarz  tym  tysiącom  pomordowanym  w bestialski sposób.

U mnie w WSI   jest 2 Ukraińców  robią przy gęsiach  są spokojni  ale gdzie już  jest  20  30  próbują  podporządkować  sobie  Polaków    więc  widać  że   ,,banderyzm,   siedzi  w nich po dziś  dzień 

Opublikowano
Człowieku - Ruś Kijowska jest większa niż polska. To co się działo na Polesiu szufladkuje Kozaków i innych Ukraińców? S. Bandera to tylko jeden z działaczy. Kim był D. Klaczikowski.
Nie obejrzałem jeszcze całego.
Opublikowano
Pisałem do marka. Redaktor a właściwie "redaktor" w jednej chwili mówi o historii zerojedynkowej aby zaraz sobie zaprzeczyć podając przykłady ofiar ukraińskich sympatyzujących z Polakami. Tak, to było ludobójstwo i Ukraina nigdy tego nie przyzna. Jest to wspólna historia i bynajmniej nie zerojedynkowa. W Syrii obecnie mamy podobną sytuację. Nawet nie chce mi się sprawdzać co to za czopek udaje redaktora. Czy podtrzymuję zdanie? Owszem dowodem przedstawiona w telewizji obstrukcja. Motyw ciemiężenia Ukraińca to naciągany fakt takie usprawiedliwienie ale widać chwyciło i trzyma do dziś.
Opublikowano
Marek - sprowokował, 3 do 5 cymbałów chciało dać nauczkę i przycisneli mocniej stąd zwichnięty bark, otarcia na tułowiu. Gorset założony profilaktycznie bo ryj nie obity pewnie utrata przytomności była. Norma. Szum medialny zawsze ten sam.
Opublikowano
44 minuty temu, marekfarmer napisał:

Nie popieram dotychczasowej selekcji ale trochę rozumiem obecną władzę, ma z unią sporo kłopotu dzięki Targowicy.
Nie jeden kodomita marzy by go zwyczajnie uderzono,to byłby dobry argument w sporach z Brukselą.
Gdyby policja dotknęła by pałeczką takiego wyperfumowanego biedronka, to donki, szuje muje, różne pancerfaust,i inne von uje, natychmiast by tam w Brukseli dostali szczytowania. 
Ale jak za PO przedników tajniaki tłuki,strzelali do górników,prowokowali na Marszach,podpalali budki to było ciche przyzwolenie całego klanu lewicowo liberalnaj międzynarodówki.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Po ostatnich uzgodnieniach między Putinem i Trumpem co do zgody na Assada w Syrii i wycofaniu do Izraela wolontariuszy (a musiało się koło dupska zapalić że zmusili Izrael do ich przyjęcia) wietrzę przygotowania do czyszczenia terenu. Raczej pokojowo to się nie odbędzie. 
Ciekawe jak to skończy się dla Kurdów, bo chyba już przestali być potrzebni do walki z ISIS.

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Pisałem do marka. Redaktor a właściwie "redaktor" w jednej chwili mówi o historii zerojedynkowej aby zaraz sobie zaprzeczyć podając przykłady ofiar ukraińskich sympatyzujących z Polakami. Tak, to było ludobójstwo i Ukraina nigdy tego nie przyzna. Jest to wspólna historia i bynajmniej nie zerojedynkowa. W Syrii obecnie mamy podobną sytuację. Nawet nie chce mi się sprawdzać co to za czopek udaje redaktora. Czy podtrzymuję zdanie? Owszem dowodem przedstawiona w telewizji obstrukcja. Motyw ciemiężenia Ukraińca to naciągany fakt takie usprawiedliwienie ale widać chwyciło i trzyma do dziś.

Oczywiście że nasi traktowali ukrów z góry ale ztą nacja tak trzeba postepować. Oni nie nadają sie by sami o sobie stanowić co widać po 25 latach samodzielności. Co by nie mówić to za to ze gonili ich do roboty i trzymali krótko zabijanie siekierami, okaleczanie, palenie żywcem i wszelkie inne okrucieństwa nie mogą być usprawiedliwione. To jest na poziomie plemion afrykańskich a nie ludzi wychowanych w kulturze europejskiej. Pomagamy im a oni stawiają pomniki UPA - to tak samo jakby wspierać Rosję podczas gdy oni stawiają pomniki Stalinowi. Niestety tam pomników Stalinowi nie stawiają i nie wypierają się zbrodni a i tak są najgorszym wrogiem. Nasze państwo czy to za PO czy to za PIS nie dba o tak ważną część historii i coś tam półgębkiem bąka o mordowaniu Polaków. Jedynie Kukiz JKM  a nawet Leszek Miller mówią wprost jakie to draństwo było i jest

Opublikowano (edytowane)

Chyba jednak przeceniasz silę przebicia kultury europejskiej w stosunku do ukraińskiego chłopa z lat 30 tych ubiegłego wieku.:D I jej wpływ na kulturę mordowania.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Zanim nastała broń palna wszelkie nieporozumienia wyjaśniane były przez palenie żywcem, siekierami i okaleczenia. Specjaliści w sprawie - inkwizycja. Tyle a propos kultury europejskiej i chrześcijańskich jej korzeni.
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Czy palna , czy palenie na stosie - Mord , to zawsze mord . Czas umierania tylko różny . :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Mi to bez różnicy - ulman woli spalić się w paliwie z rozbitego transportera zamiast w stodole.
Zetor - ponadto gdy oberwiesz teoretycznie niegroźnie a nie zaopatrzysz rany to raczej wolałbyś dostać w garnek siekierą.
Opublikowano

Tak , Tylko że po śmierci to raczej już bez różnicy . Więc Kochajmy się , a nie szukajmy powodów do wojny . Za 100 lat i tak już o większości z nas i tak już nikt nie będzie pamiętał . Szkoda tego krótkiego życia na wojny .

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Zanim nastała broń palna wszelkie nieporozumienia wyjaśniane były przez palenie żywcem, siekierami i okaleczenia. Specjaliści w sprawie - inkwizycja. Tyle a propos kultury europejskiej i chrześcijańskich jej korzeni.

To oni naszych wycieli w obronie wiary i dogmatów? Byliśmy dla nich heretykami?  Wołyń to taka sama zbrodnia jak mord Hutu na Tutsi gdzie sąsiedzi mordowali sąsiadów. 

Opublikowano

Hmm . Czyli tak jak Żydzi dla wielu Polaków nawet obecnie?

Opublikowano

Nie no  poważnie . Wystarczy tylko obserwacja jak jest u wielu Polaków . Dla wielu to wcielenie szatana i to za samą przynależność religijną . Nawet kilka stron wcześnie dyskutowałem z kimś , kto był wdzięczny hitlerowi za "sprawę żydowską " .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v