Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A ty ,, profesorem  zapatrzonym w Pogarde obywatelską,, xDxDxD

Nie  sprecyzowałeś  pytanie o konkretny dzień

xD  xDxDxD

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie słyszałem dzisiaj  żadnej wypowiedzi  żadnego Ministra czy Vice na temat e wniosek plus :)

Bo dzisiaj to była Dyrektor Departamentu Płatności Bezpośrednich ARiMR. Razem z tym łysym gogusiem z TV Trwam zachwycali się nad e-wnioskiem. Wszystko działa bardzo dobrze, system jest intuicyjny  i prowadzi rolnika za rękę. Złożono już tyle e-wniosków co w analogicznym czasie zeszłego roku papierowych... Dodając do tego oświadczenia Polska jest LIDEREM w europie jeśli chodzi o ilość złożonych wniosków w tej kampanii... 100% problemów z dostępem do e-wniosku mają nieuki które złożyły oświadczenie (<10ha) albo papierowe wnioski i do puki nie zostaną one wprowadzone do systemu przez pracowników ARiMR mają zablokowany dostęp. Dla pozostałych działa bdb!!! 

Edytowane przez lukejro
Opublikowano
7 godzin temu, marekfarmer napisał:

To jakim cudem  zabrali 20 tyś  zł  twojemu pracodawcy  a tobie dali 500+ ????

Muszą zabrać żeby dac to jest całkiem normalne mimo ze ty tak nie uważasz.

Nie kłamała jak tusk  tylko mówiła półprawdę   bo  dała na 2 i kolejne a w biednych i na pierwsze  to co  Kaczyński mówił w 2014  roku

Półprawdę ? Buuuchhhhaaachaaaaa. Tekst miesiąca a może i roku. Ciezko bedzie to przebić:):DxD

Ulman

a to ceną  masła  PiS  steruje    czy  ropy  Nawozów xDxD .  Ropę mam Tańszą jak za tuska  nawozy  także    xDxDxDxD

Ja myślałem ze właśnie steruje i dlatego jest tańsze jak za Tuska xD Widać  zrozumiałeś że pewne ruchy cenowe  są od polityki nie zależne skoro twierdzisz że PIS nie steruje cenami. Tylko co z teoriami że kiedyś było drogo z winy Tuska? O.o

Państwo wpływa na ceny pośrednio nakłądając mniejsze lub wieksze podatki . PIS nakłada coraz większe więc gdyby nie to miałbyś jeszcze taniej. 

Pytałem jakim Cudem  Rząd  Zabiera  700 by dać  500

Podstawy fizyki. Prawo zachowania masy czy energii. Oczywiście sa mityczni aferzyści którzy sa nieuchwytni i to im się zabiera a nie nam. Łatwiej zabrać nieświadomym gamoniom niż myslącym. Tusk zrobił to bardzo głupio bo podniósł VAT w sposób spektakularny a PIS jest dużo cwańszy bo opodatkowuje, banki , galerie, reklamówki w marketach więc w sumie nie społeczeństwo a szczegółem jest że społeczeństwo za to płaci. Jednak tą drugą część pojmują tylko myślący. 

Skoro za 500+ płacą złodzieje to po cholere kolejne podatki?

Może pojmiesz na naszym przykładzie

Wsypujesz do rozsiewacza 500 kg nawozów. Nigdy nie zdarzy się że wsypałeś 500  a na pole wysiałeś 800. Zawsze natomiast  jest tak że masz jakies straty. Coś wysypiesz przy zasypie , coś zostenie w worku, coś poleci do sąsiada na droge , łakę itd. Tak wiec zasypałes 500 a na twoje pole zawsze trafi mniej. Tak samo jest z 500+ Trzeba zabrać więcj niż 500 + x  by dać 500.

7 godzin temu, witejus napisał:

zabiera mafiom vatowskim paliwowym i innym złodziejom

Tak jak za komuny za kryzys odpowiedzialni byli imperialiści i spekulanci z kułakami i bikiniarzami:D

5 godzin temu, Elektryk napisał:

No jak nie widać nadwyżki?  Zamiast 60mld w plecy jest tylko 25mld. Można wydawać dalej. :8_laughing:

To ty nie wiesz jak się to wg PIS liczy? Planowali 60 mld deficytu a maja 25 co w ostatecznym rozrachunku daje  35 mld nadwyżkixD

4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie słyszałem dzisiaj  żadnej wypowiedzi  żadnego Ministra czy Vice na temat e wniosek plus :)

Ty nigdy nie słyszysz rzeczy nie wygodnych

3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Dzisiaj  Pani  Premier  ma  Urodziny  :) 

100 lat z dala od polityki!

Opublikowano

banda czworga zaatakowala malopolske-bankster,brozka[a nawet 3 dzisiaj miala], bredzinski i towarzysz prokurator po calej regionie sie promowali,

zaczelo sie oczywiscie od mszy na wawelu-brozka nawet pismo swiete czytala[wiec chyba nici z imprezy urodzinowej] dzisaj jest drugi narodowy[pewnie niedlugo panstwowy] dzien czytania biblii-ciekawe czy czytaja cala-fajne rzeczy sa w starym testamencie-znalazlem nawet fragment dla prezesa:)

http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=582

Gość marekfarmer
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Podstawy fizyki. Prawo zachowania masy czy energii. Oczywiście sa mityczni aferzyści którzy sa nieuchwytni i to im się zabiera a nie nam. Łatwiej zabrać nieświadomym gamoniom niż myslącym. Tusk zrobił to bardzo głupio bo podniósł VAT w sposób spektakularny a PIS jest dużo cwańszy bo opodatkowuje, banki , galerie, reklamówki w marketach więc w sumie nie społeczeństwo a szczegółem jest że społeczeństwo za to płaci. Jednak tą drugą część pojmują tylko myślący. 

Skoro  zabierają  700 by dać  500 

To te rodziny  powinny być  biedniejsze  jak za tuska  a  jest odwrotnie   jak to wytłumaczysz.  Nawet ,, Propagandowi  dziennikarze  Pogardy Obywatelskiej,,  zauważyli że    odkąd jest 500+   to zrobił  się tłok  na plażach itd.

Skąd ci ludzie nagle  mają kase  na wyjazdy nad morze  w góry  czy za granicę  ???

Dlaczego  teraz  ich stać  by  Matka  z pracy  zrezygnowała  skoro  dostają  500 a muszą  oddać  700 ????

Dlaczego  ludzie  jedzą  o 75%   więcej mięsa  wołowego  skąd  biorą  nagle na  to kasę  jak muszę  oddawać coraz  więcej kasy bo PiS  wprowadza nowe podatki  ???? A jak wszyscy wiedzą  mięso wołowe  do taniego nie należy. ( Daruj sobie  aluzje  do PRL)

Opublikowano

Bo najwięcej zyskuja nieroby które nic nie robia a najwięcej traca ci co są najzaradniejsi. Matka zrezygnowała z pracy i zyje z socjalu. To jest najnormalniejsza patologia wytworzona przez socjal. Opłaca sie nie pracować.

Proletariat zamiast zagonić do roboty to dali  kasę do reki jak kiedyś dawali przydziały na wczasy w Bułgarii. (porównanie do PRL nie zamierzone:D)

Gość marekfarmer
Opublikowano

To  dali  czy  zabrali  zdecyduj się w końcu 

Zabrali  im te 700 by dać  500  czy nie  ???

Opublikowano

Czytać nie potrfisz ?Napisał że zabrali zaradnym , a dali nierobom .

Gość marekfarmer
Opublikowano

a którzy  to  zaradni  a którzy to nie  zaradni  ????

Opublikowano

Jak popatrzycie na to o ile przez ostatnie dwa lata zdrożała żywność. O ile zdrożały rożnego rodzaju podatki i opłaty to ludzie zaczynają dostrzegać, że coraz mniej z tego 500 zostaje. Może nie zabrali 700 ale i zostaje z tego coraz mniej. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Dobre pytanie . xD Bo bardziej zaradni , to chyba te nieroby .o.O

Nieroby  czyli kto ??? 

Fryzjerka  posiadająca 3 dzieci  która dostaje  1000-1500zł co miesiąc  ???

Czy może  Dyrektor ( prywatnej firmy)  który  utrzymuje  żonę  i 3 dzieci  bo stać go na to by żona zajmowała się dziećmi i nie pracowała   i dostaje  1000zł  co miesiąc ???

Rolnik  posiadający  30 krów mlecznych  który  ma 3 dzieci  i dostaje  1000zł  co miesiąc ???

Opublikowano

Nieroby to ci którym się robić nie chce , a ciągle wyciągają łapę po socjal . Czy taka definicja Cię zadowala ?

Opublikowano

Kuźwa, przestańcie używać zwrotu "posiadać dzieci". Szlag mnie trafia jak to coś widzę.  Posiadać znaczy , zrobić z tym czymś co mi się żywnie podoba. 

Opublikowano
23 godziny temu, zetorki12 napisał:

A weź przetłumacz na jakiś ludzki język o.O

ze ulman tak spamuje wszystkie fora jednym i tym samym jak płatny hejter 

8 minut temu, zetorki12 napisał:

Nieroby to ci którym się robić nie chce , a ciągle wyciągają łapę po socjal . Czy taka definicja Cię zadowala ?

masz na myśli ulmana ???

• Like 1
Opublikowano

Aj ty to masz obsesje przesladowczą na moim punkcie. Gdzie nie spojrzysz tam UlmanO.o

Jak nie pisałeś to była Pani Premier znowu pokazała biedne dzieci i rozmiekczyła lewaków obietnicą kolejnego socjalu.

Marek , jak zabrać komuś kto nic nie ma? . Jak dali 500 to pewnie od razu ok 1/4 zabiorą w vat i akcyzie. W opłatach wprowadzonych jeszcze trochę ale tu właśnie chodzi o zmobilizowanie ludzi pokroju Ferdynanda Kiepskigo do głosowania na PIS. Nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem i tacy jak on bedzie będą najwiekszymi zwolennikami PIS. 

Po wprowadzeniu 500+ ok 100 tys kobiet wycofało sie z rynku pracy, czyli nie opłaca im sie pracować i zyja na koszt pracujących.

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Bo najwięcej zyskuja nieroby które nic nie robia a najwięcej traca ci co są najzaradniejsi. Matka zrezygnowała z pracy i zyje z socjalu. To jest najnormalniejsza patologia wytworzona przez socjal. Opłaca sie nie pracować.

a jak ciebie nazwiemy nierobie od rana do wieczora siedzisz na forum pier**lisz głupotami ty jesteś przykładowym definicją nieroba socjalisty co ty wo gule robisz żniwa forum i to do saMEJ NOCY a rano kto za ciebie robi ???  morze twoja stara na ciebie pracuje ???

• Like 2
Opublikowano

Możesz mnie nazywać jak ci się podoba Stara ma firmę w której sporo robię a gospodarstwo idzie swoim torem. Jak jest robota to sie robi tak jak w ubiegłym tygodniu a jak jest zrobione to jest wolne. Na areale do 100 ha bez hodowli, kur i innego draństwa jest od metra wolnego czasu.

Co do głupot - nie rozumiesz podstawowych realiów tak jak wiekszość elektoratu socjalnego wiec sa to dla ciebie głupoty. Nigdy nie potrafisz ich sensownie obalić i pewnie juz zauwazyłeś ze jesteś lewicowcem i to wywołuje zdenerwowanie i używanie "łaciny" 

Znowu wkleiłeś cos czego nie rozumiesz więc poprosze o źródło i opis tego wykresu. Może to obrazuje spadek inwestycji ? albo zmniejszenie checi do roboty po wprowadzeniu socjalu?

Gość marekfarmer
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

.

Marek , jak zabrać komuś kto nic nie ma? . Jak dali 500 to pewnie od razu ok 1/4 zabiorą w vat i akcyzie. W opłatach wprowadzonych jeszcze trochę ale tu właśnie chodzi o zmobilizowanie ludzi pokroju Ferdynanda Kiepskigo do głosowania na PIS. Nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem i tacy jak on bedzie będą najwiekszymi zwolennikami PIS. 

Po wprowadzeniu 500+ ok 100 tys kobiet wycofało sie z rynku pracy, czyli nie opłaca im sie pracować i zyja na koszt pracujących.

Za czasów PiS   liczba tych  ,, Ferdynadów Kiepskich,,  spada

Z tego co kojarzę  to  Ferdynand Kiepski popiera  ,,Pogardę  Obywatelską,,  nie  PiS 

xDxDxDxD

Opublikowano

Niemożliwe . Ferdkowi z serialu PiS by z pewnością pasował . Tylko że Jego Dżesika i Brajanek za duże na 500+ .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v