Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Czyli  przyznajesz  że  nie Zabiera  700 by  dać  500

xD  xDxDxD

Bo  skoro wcześniej płacił tyle  samo  co teraz 

To więc  jakim cudem  płacisz 700 by  dostać  500

Jak przedtem płacąc tyle samo nie dostałeś  ani  1zł  za teraz 500zł na dziecko co miesiąc ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Zabiera znacznie więcej niż 700 a co z tym dokładnie zrobi tego już nie wiem. Może na jednym przyciąć wydatki a wpchać w socjal. Jedno jest pewne, że żeby cośwydać to trzeba to mieć, nawet biorąc kredyt, a chcąc kogoś zatrudnić do wypłacania to trzeba jeszcze mu zapłacić. Teraz poszukaj ile państwo ma swojej kasy z NBP czy spółek a ile wydaje. Ta różnica to albo zebrane podatki, albo deficyt. Innej opcji nie ma.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Zabiera  ale nie wiesz   dokładnie  dobre  xDxDxDxD

To po *uj   odpowiadałeś  na moje pytanie  ???? Bredniami  ???

Teraz poszukaj  ile  Vat i Akcyzy  uciekało za czasów  ,,Pogardy  obwyatelskiej,, a  ile za PiS  to będziesz wiedział skąd  ma 

Opublikowano

Tak w ogóle to widzę że vat traktuje się jako niewyczerpane źródło. Ciekawe co by się stało gdyby jednocześnie wszyscy chcieli odzyskać vat, a wypłata nastąpiłaby bez przeciągania i odwlekania.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widać  to obniżają  a nie podwyższają

Od podwyższania to  specjalistami była  ,,POgarda obywatelska,,

4 minuty temu, mirro napisał:

Tak w ogóle to widzę że vat traktuje się jako niewyczerpane źródło. Ciekawe co by się stało gdyby jednocześnie wszyscy chcieli odzyskać vat, a wypłata nastąpiłaby bez przeciągania i odwlekania.:D

Bo ucieka  tyego tyle  że  jest  to  źródło  bardzo duże.

Nie myl  zwrotów  Vat z  wyłudzeniami VAT

Bo komu się należy  i tak muszą  oddać  a  komu  nie  NIE  i z tymi złodziejami Vat  walczą  i jak widać  z dobrym skótkiem

Opublikowano

Cała niesprawiedliwość według wyznawców PO polega na  tych programach o których minister finansów PEŁO  mówił że zwyczajnie  PININDZY NIE MA !!!  Jak więc można posłom i samorządowcom i  innym sytym  ująć z pensji a dawać choćby wyprawki dla dzieci szkolnych , bądź matką które urodziły czworo dzieci ???????  To  zwyczajnie wobec POwców i ich wyznawców NIE LUDZKIE .

• Like 1
Opublikowano

I mieli rację, bo nadwyżki budżetowej jakoś nie widać a dziura jak była tak jest. Pytanie tylko co robi się łatwiej dla doraźnych korzyści wyborczych? Rozdaje kasę po trosze wszystkim, czy zapewnia rozwiązania systemowe zapewniające stabilność tych programów w przyszłości? 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie słyszałem dzisiaj  żadnej wypowiedzi  żadnego Ministra czy Vice na temat e wniosek plus :)

Opublikowano
4 godziny temu, gienio007 napisał:

Wczoraj  były dwie  różne  konwencje (wizje na przyszłość )  

PO  i PIS po góralsku 

widzisz agencie 08 ta kapela jest tak samo prawdziwie goralska, jak prawdziwe sa obietnice mateusza krzywoustego i jego wojow:D, moze dla kogos wychowanego na disco-glupolo tak wygladaja prawdziwe goralskie nuty-ale to jest pseudo-goralsczyzna, cos a'la janosik, tak samo pseudo-realny jest program gospodarczy i polityczny dojnej zmiany. nawet nazwa zespolu soul group idealnie pasuje do nazwy prawo i sprawiedliwosc- tak samo oddaje rozdzwiek miedzy idea a realiami....

obawiam sie ze wszystko potoczy sie wzorem poprzedniego namiestnika prl -edwarda wspanialego-po pieknych 6 latach[71-76] nastanie grudzien 81...tyle ze wtedy ochroniarze w nocy na pewno obudza prezesa gdy przyjda po niego smutni panowie-pamietajcie ze  13 nie tylko literata kornhausera zamkneli ale i edwarda I...

dla marusia juz specjalnie przesuneli termin skladania wnioskow:26_nerd:

Opublikowano

marus-jesli w temacie o doplatach niezrozumiales prostego zdania napisanego przeez lukejro -to jak zrozumiales jego wystapienie ?????????

ten byl lepszy.....nawet marus by go zrozumial:D

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Zdanie pisane  przez  zwolenników ,,Pogardy Obywatelskiej,, są tyle warte  co  obietnice  ,,Pogardy Obywatelskiej,, :) 

Czyli  Nic nie warte :) 

Njk5MjAyJwNEemJcdU02Xl0MYg5vDj4DBlJjGi1W

Opublikowano (edytowane)

A Ty co ? Czyżby uczucie ?:P

Czyli tyle samo warte co i jej obietnice .o.O

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

milfa na miare marusia:P:26_nerd::D,ciekawe czy ma takie zdjecia jak merkel z mlodosci-az trudno uwierzyc ze angela bylo no,no.ale to bylo dawno temu i w nrd:x

przeciez ona studiowala i pracowala w mlodosci w krakowie a w kryspinowie byla i jest plaza naturystow, kuzyn mieszka kilkaset metrow dalej ,ale twierdzi ze nic szczegolnego..

Edytowane przez jacus
Gość marekfarmer
Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

A Ty co ? Czyżby uczucie ?:P

Dzisiaj  Pani  Premier  ma  Urodziny  :) 

Opublikowano
7 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nie słyszałem dzisiaj  żadnej wypowiedzi  żadnego Ministra czy Vice na temat e wniosek plus :)

Po raz kolejny pokazujesz, że jesteś ***** zapatrzonym w pis, który nie rozumie co czyta. Gdzie tam widzisz słowo "dzisiaj"?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v