Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamiast 500 plus ulga z dopłatą do 6000 zł. Wtedy trzebaby pracować żeby mieć profit albo wykazywać prawdziwy dochód dla profitu. To jednak już tak nie rozpędzi żadnej kampanii.
Opublikowano

Chcę jutro zobaczyć przedstawienie przed pałacem odcinek 96

DTaras, najlepiej jakby w ogóle żadnego 500+ nie było ale jeśli już to tak jak piszesz w formie ulgi podatkowej. Najprostsze do wykonania technicznie bo w PIT trzeba dołozyć jedna pozycje i nikt w żadnych gminach nie musiał by co miesiąc wypłacać.  Kto by pracował ten by miał ale zaraz koledzy napiszą że np rolnicy PIT nie składaja i nie da sie tego zorganizować. Jednak tu dochodzimy do refleksji że skoro to ma być dla pracujących w formie ulgi to moze  lepiej w ogóle obnizyć podatki i ludzie sami sobie zarobią na dzieci Jednak elektorat jest leniwy i chce dostawać za darmo bo im sie należy bez żadnych warunków.

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

1. Wszyscy za komuny i przed wejscem do UE mieli gaz i paliwa za grosze a potem musiało się to równać. Podnosili u nas podnosili w Bułgarii. Na chwile obecną i my i oni jesteśmy w jednym obszarze ekonomicznym. U nas jest monopol i mamy o 50% drożej jak oni.  a u nich konkurencja i najtaniej w UE:D

no i zarobki jak nasze w latach 2000xD

Opublikowano

Zarobki nie maja tu żadnego znaczenia. Pisząc obrazowo - oni za srednią pensje kupią wiecej pradu od nas bo jest on tańszy w relacji do ich zarobków.Tłumacze ci czym jest siła nabywcza ale widze opór wobec rzeczywistości  lub problemy ze zrozumieniem. 

Przypomniałem sobie że 2 miesiące temu TVP opublikowało sondaż w którym uznano Jarosława za  najbardziej atrakcyjnego kawalera do wziecia. Niestety na ich stronie już tego nie maxD

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Zarobki nie maja tu żadnego znaczenia. Pisząc obrazowo - oni za srednią pensje kupią wiecej pradu od nas bo jest on tańszy w relacji do ich zarobków.Tłumacze ci czym jest siła nabywcza ale widze opór wobec rzeczywistości  lub problemy ze zrozumieniem. 

szkoda ze w wszystkich rankingach zawsze są ostatni albo przed ostatni no ale ty wiesz lepiej 

Opublikowano

Oczywiście że są bardziej zacofani gospodarczo ale maja wszelkie dane by sie dobrze rozwijać i zdrowsze podstawy gospodarcze . Nie jest też tak że my jesteśmy jakimś cudem na tle Europy a wszedzie wokól to psy d... szczekają. 

No ale na poczatek zinterpretuj mi te wykresy. Co one niby obrazują, do czego sie odnoszą i w jakich jednostkach są wyrazone.

Opublikowano

Punkty Indeksowe

21 minut temu, Ulman napisał:

No ale na poczatek zinterpretuj mi te wykresy

ze w ciągu roku drożeje ponad 200%  wiec jak to jest ulmanku podobno państwowe bee bo najdroższe a jest zupełnie na odwrót 

Opublikowano (edytowane)

gdzie .... chyba tobie  

ulman a jak wytłumaczysz mi ze teraz skoczyli z prywatyzacją premier gadał ze zrobili największy błąd ze prywatyzowali i wygrała partia anty prywatyzacyjna

i dlatego się im bardzo dobrze żyje szkoda ze tylko według ciebie  .......... 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Samobója strzela się sobie.:D

Po prostu po raz kolejny nie masz pojęcia o czym piszesz i nie potrafisz zrozumieć co czytasz. Próbujesz udowodnić swoje wymysły ale jak przychodzi do konkretów to albo czegoś nie mozesz znaleźć a jak już znalazłeś to nie wiesz co to jest,

Słabo Roman, po prostu słabo:(

Czy jak vox populi stwierdzi że podatki powinny być niższe to prezes też nakaże obniżyć?

Opublikowano

tak tak polityka ulmana 

Według ministra finansów Władysława Goranowa prywatyzacja w znacznym stopniu odegrała swoją rolę, obecnie należy położyć kres spekulacjom, związanym z odsprzedaniem własności państwowej i dążyć do jej lepszego zarządzania.

ulman whay ?? 

ty też tak byś chciał zeby inni żyli 

Bułgaria: Rząd wstrzymuje prywatyzację · Nowy bułgarski rząd centroprawicowego premiera Bojko Borysowa postanowił wstrzymać prywatyzację. Decyzję ... Decyzje prywatyzacyjne poprzednich rządów w energetyce były w dłuższej perspektywie szkodliwe dla państwa 

przecież ulman tłumaczy wszystkim ze jest okej ??  

zawołajcie go jak nowaka na Ukrainie albo Balcerowicza  sprzedadzą wam nawet czarno ziem i to ruskom 

Opublikowano

Oj musiało cie to dotknąć xD W sumie to się nie dziwie . Zrobić z siebie gamonia 2 razy w ciągu kilku godzin to jest już niezły wynik. 

To powyższe  jaki ma związek z wykresami które wklejasz a potem nie wiesz co one przedstawiają  i w jakich są jednostkach. 

Znowu wlepiasz jakieś skrawki tekstu bez kontekstu źródła i cholera wie czy prawdziwe bo już kiedyś wklejałeś dane stworzone przez siebieO.o Mają najtańszy prąd w UE jak byś nie liczył i co byś nie mówił więc co jest nie Ok?  

Opublikowano

głupa robisz z siebie jak nie umiesz czytać wykresów to twoja wina przypomni sobie czym są notowane wzrosty wykresy itp  no ale jak się  mijało szkolę szerokim łukiem 

głupimi pytaniami odp na pytania morze ci mam jeszcze przeliczyć na Lew wzrosty ??

odp mi na jedno pytanie czemu państwowe bardzo zdrożało od państwowego 

czemu skoczyli z prywatyzacją bo była zła dla pastwa 

a nie pisz żałosnymi słowami co i jak albo cie zagoiłem bo ty nie masz pojęcia o'czym piszesz...

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

głupa robisz z siebie jak nie umiesz czytać wykresów to twoja wina przypomni sobie czym są notowane wzrosty wykresy itp  no ale jak się  mijało szkolę szerokim łukiem 

głupimi pytaniami odp na pytania morze ci mam jeszcze przeliczyć na Lew wzrosty ??

odp mi na jedno pytanie czemu państwowe bardzo zdrożało od państwowego 

czemu skoczyli z prywatyzacją bo była zła dla pastwa 

a nie pisz żałosnymi słowami co i jak albo cie zagoiłem bo ty nie masz pojęcia o'czym piszesz...

Jak bym robił głupa z siebie to byś się tak nie denerwował i umiał to wykazać.  

To ty pisałeś że na wykresach są wzrosty o 200% (bo pewnie jedna kreseczka jest 3x dłuższa od innej):D i są w punktach indeksowycyhO.o Na jednym wykresie masz wskaźnik płac w przemyśle które wzrosły w obrębie wykresu o 13% a na drugim wskaźnik cen który pokazuje wzrost o 5%. Płace rosną dużo  szybciej niż ceny więc społeczeństwo się bogaci i wzrasta ich siła nabywcza. Najbardziej prawidłowa tendencja jaka może być. Co ci się w tych wykresach nie podoba i czemu one niby źle świadczą o gospodarce Bułgarii? Gdzie tam jest wzrost 200% ?:/

Państwowe zdrożało bo zapewne urealniali ceny gdy państwo nie potrafiło tego zrobić.  A czemu ich prywatne jest najtańsze w europie? Moze to przez tych wyimaginowanych niemców o których kiedyś pisałeś ?.:D

Skończyli z prywayzacją bo albo sprzedali co było do sprzedania albo do władzy doszli jacyś popaprani socjaliści  twojego pokroju co myślą że państwowe jest lepsze bo państwo im da,  i ochroni , i nakarmi , i wyleczy.  Jakby tak było to komuna w Korei Płn byłaby światowym potentatemxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v