Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wolny konkrecyjny rynek  xD jak ty chcesz konkurować z państwowymi niemieckimi spółkami  półprywatnymi itp  O.o hahahaha 

40 minut temu, DTaras napisał:

A mi by wystarczyło żeby finansowanie partii uregulowali sensowniej. To jednak marzenie ściętej głowy.

jak kukiz ?? 

Opublikowano
Kukiz... Brak mojego zaufania do tego człowieka. Romek Orlen buduje sobie wizerunek bo potentat to żaden. Potentat to shell czy exxo. Trzeba zbudować jakiegoś molocha tylko po to żeby go zadłużyć elektrownią atomową czyli następna inwestycja z naszej kieszeni bo rynek paliw jest w tej chwili szczelnie zamykany. Może być tak, że zaczniemy tankować u Niemców...
  • Like 1
Opublikowano

Zbudowanie molocha? A to bardzo proszę, PGZ w ubiegłym roku 36 mln do tyłu bo się konsolidowała.:D Nawet na targi rejonu Morza Czarnego nie chciało im się jechać. Bo po co? Jak państwowe , to przecież państwo kupi co by nie wyprodukowali. A jak nie, to dofinansuje jakimś kontraktem. Żyć nie umierać.

• Like 1
Opublikowano

A to dobre! Cytat z "Farmera" o protestach rolników przed siedzibą PiS.:D
"Ich zdaniem, minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel nie chroni należycie interesów rolników i "nie radzi sobie z ich problemami". - Dzisiejsza pikieta nie jest wymierzona przeciwko rządowi, przeciwko prezesowi PiS, ale jest wymierzona przeciwko konkretnej osobie, jaką jest minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel - podkreślił podczas zgromadzenia szef rolniczego OPZZ Sławomir Izdebski."
A cóż za takt i delikatność ze strony Pana Izdebskiego.:D Zdaje się mówić , zdymisjonujcie Jurgiela  a mnie powołajcie na ministra. Ja wam szybko protesty zakończę.:D

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Romek Orlen buduje sobie wizerunek bo potentat to żaden

to tylko twoje zdanie ?? 

zobacz ranking 

Jako jedyne polskie przedsiębiorstwo notowane w rankingu Fortune 500 (297 pozycja, największym przedsiębiorstwem na świecie został brytyjsko-holenderski Shell)[9].

9 godzin temu, mirro napisał:

Zbudowanie molocha? A to bardzo proszę, PGZ w ubiegłym roku 36 mln do tyłu bo się konsolidowała

pisz fakty kto i kiedy konsolidował podpowiedz w 2012  tej parti to do bankructwa kopalnie złota by doprowadziła 

Wydłużenie procesu budowania PGZ zostało spowodowane podejmowaniem przez Ministra Skarbu Państwa części decyzji w sposób pośpieszny, w warunkach braku pełnej informacji zarządczej. W efekcie, część podjętych decyzji była błędna, co powodowało konieczność podejmowania działań naprawczych, generujących dodatkowe koszty oraz angażujących zasoby ludzkie. Wystąpiła konieczność powtórnej wyceny spółek przemysłowego potencjału obronnego wnoszonych przez akcjonariuszy do PGZ na pokrycie kolejnych podwyższeń kapitału zakładowego. Na ponowne przeprowadzenie wycen konsolidowanych spółek wraz z ich oceną wydatkowano ok. 1,5 mln zł netto5. Wydatki te poniosła nowo zawiązana spółka – PGZ S.A., początkowo praktycznie nieposiadająca środków finansowych. Minister SP, do czasu zakończenia kontroli, nie przedstawił wizji dalszego funkcjonowania nowo utworzonej grupy kapitałowej i  nie doprowadził do  wdrożenia jej strategii, co skutkowało opóźnieniem w podejmowaniu niezbędnych działań restrukturyzacyjnych, a zatem i opóźnieniem w uzyskiwaniu zakładanych efektów synergii. W związku z tym nie są osiągane potencjalne korzyści – z punktu widzenia zaspokajania potrzeb Sił Zbrojnych RP w zakresie dostaw uzbrojenia i sprzętu wojskowego oraz usprawnienia procesu modernizacji polskiej armii. Dotyczy to również budowy mocy wytwórczych spółek ppo, w tym w zakresie ich możliwości eksportowych, gdzie ze względu na specyfikę rynku i profil działalności, proces negocjowania kontraktów trwa nawet do kilku lat. Najwyższa Izba Kontroli negatywnie ocenia brak należytego dokumentowania procesu podejmowania decyzji dotyczących procesu konsolidacji ppo.:$

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Rok ubiegły, tłumaczenie ze strat w roku ubiegłym. Nie wycena spółek, a nawet gdyby wycena to przy olewaniu np zainteresowania Peru zestawami przeciwlotniczymi to tam grosza szkoda wkładać. Fakty są, jakie są. 

Opublikowano

PiS to bezpieczenstwo Polski i obrona przed masowym wpuszczeniem ekonomicznych islamistów. PO i jej Nowoczesny klon to bat na nas i dzieci nasze, gwałty w Sylwestry,oboziki i uliczne getta,otwarcie granic na tysiące islamistów ,na których zgodziła się uległa kopacz i dodatkowe tysiące w ramach polityki łączenia rodzin. To nie jest zwykły wybór, to historyczny wybór między obroną przyszłych pokoleń albo zmianą kraju na taki ktory w kilka lat zostanie ogarnięty chaosem i cyklicznym zabijaniem obywateli Polski. Polska stoi przed historycznym wyborem i chociaz raz bądźmy mądrzejsi od innych.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Alamo napisał:

PiS to bezpieczenstwo Polski i obrona przed masowym wpuszczeniem ekonomicznych islamistów. PO i jej Nowoczesny klon to bat na nas i dzieci nasze, gwałty w Sylwestry,oboziki i uliczne getta,otwarcie granic na tysiące islamistów ,na których zgodziła się uległa kopacz i dodatkowe tysiące w ramach polityki łączenia rodzin. To nie jest zwykły wybór, to historyczny wybór między obroną przyszłych pokoleń albo zmianą kraju na taki ktory w kilka lat zostanie ogarnięty chaosem i cyklicznym zabijaniem obywateli Polski. Polska stoi przed historycznym wyborem i chociaz raz bądźmy mądrzejsi od innych.

Brak bata na PiS, to dopiero zagrożenie dla naszych dzieci i następnych pokoleń. 

Opublikowano

tyle ze tych przyszlych pokolen wiele nie bedzie-chyba jedyna pociecha ze pierwsza wymrze polska wschodnia -podkarpacie, mazowsze wschodnie,,mazury i podlasie za kilkadziesiat lat bedzie ludzka pustynia......za 100 lat ostatni zgasi swiatlo, 1500 lat slowian i wystarczy ,jak wielokrotnie w historii bywalo przyjda nastepni barbarzyncy ze wschodu[jak kiedys im my] i wyrosnie nowa kultura...

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Brak bata na PiS, to dopiero zagrożenie dla naszych dzieci i następnych pokoleń. 

dlaczego ? bo dają bo niema terroru islamskiego w szkołach ?? jak w niemczech bo spółki zarabiają i ludzie mają prace  bo w kocu jakoś rodzą się dzieci  podpinam się do jacusia 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bat mobilizuje do działania. Brak bata to spokój, sielanka, utrata czujności i upadek. System zaczyna zajmować się samym sobą a ponieważ upada inicjatywa, czasem wymuszona ale jednak, to przechodzi do fazy otaczania się coraz nowszymi kwitami, zakazami i nakazami. A potem przychodzi ekipa która albo nie rozumie zakazów i nakazów, albo nie chce jej się czytać tego co naprodukowali poprzednicy, albo zwyczajnie nie umie czytać. Zna za to zaletę zastosowania siły. Ale wtedy modlitwa nic nie daje. Bo przemodliliśmy się wcześniej, tzn cały czas dany nam na przygotowanie i choćby dozbrojenie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał:

Bat mobilizuje do działania. Brak bata to spokój, sielanka, utrata czujności i upadek. System zaczyna zajmować się samym sobą a ponieważ upada inicjatywa, czasem wymuszona ale jednak, to przechodzi do fazy otaczania się coraz nowszymi kwitami, zakazami i nakazami

wytłumacz mi to na normalne myślenie całokształt jak powieść Sienkiewicza...  system zajmuje się samym sobą  w jaki sposób  ?? morze masz na myśli poprzedni układ które media niemieckie w Polsce tak zachwalają a w niemczech to zachowanie było by nie dopuszczalne które wy kupujecie , pis niema batu miruś na tą fale krytyki co jest w Polsce 85% mediów niemieckich tylko czekają na potkniecie masowa krytyka  i tak się dobrze trzymają   bata to mają cały czas na szyi ........

Dnia 7.04.2018 o 13:52, DTaras napisał:

Elektrownia też będzie w większości państwowa...

to dobrze ciesz się bo w Bułgarii po prywatyzacji energia wzrosła o 100% gdy zostało im 3% majątku narodowego to stwierdzili ze to był największy błąd odp powstania Bułgarii 

Dnia 6.04.2018 o 07:35, zetorki12 napisał:

Nadal mam . Bo to że Ktoś im nakazuje oddać , a nie bezczelne brani nienależnych premii w niczym nie usprawiedliwia ich zachłanności . Bo powiedz czy złodziej , któremu każą oddać skradzioną rzecz przestaje być złodziejem ???

a słyszałeś ile bilbordy kosztowały o premiach w pisie co jeździły po całej Polsce ile wzięła firma Pijarowska  ?? to mały pikuś przy premiach no ale brat Niemiec nie napisał o tym 

Opublikowano (edytowane)

Co za różnica co , kto i za co wyciągnął kasę . Ważne by to piętnować . Gadanie o czymś że jest dobre , bo jest trochę mniej szkodliwe i mniej patologiczne jest durne .

No a Twoim zdaniem , takie przyznawanie sobie premii po 60000 - 80000 zł jest w porządku ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

czemu nie piętnujesz po ?? tylko jedną stronę szkoda ze nie widziałeś dobry wieczór Polsko albo dzisiaj kawa na lawę pani z kukiz wyciągnęła sprawozdanie   po ile co kosztowało to byś iną stronę pluł  pis sie przyznaje do bł edu a co po od dało odkupiło ?? nie ??

Opublikowano

Nigdy nadużycia władzy mi się nie podobały . PiS jak na razie nie odkupiło niczego , a jedynie prezes skarcił co niektórych .

Opublikowano

propaganda jest w cenie to czemu nie od dasz głosu na kukiz ? najtańsza partia przepraszam ugrupowanie która nikt nie finansuje  nie kosztuje pół miliarda za kadencje 

za mało opracowań o nich w mediach  

Opublikowano

Sam Paweł Kukiz mi nie odpowiada , ale faktycznie jest tam kilka osób które obdarzył bym zaufaniem . No może w przyszłych wyborach ... . PiS mnie coraz bardziej zawodzi . Coraz bardziej wchodzą na drogę PO . Samo PO to dla mnie już tylko mało ciekawa historia .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v