Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie czytaj, bo Lem jest dziś niesłuszny ideowo. Tylko warunkowo dopuszczony do egzystowania w przestrzeni literackiej, bo zbyt wiele kwitów na niego nie znalazło się. 

Opublikowano (edytowane)

Prędzej pamięć przeminie o wszystkich ideowcach co poglądami siłowo chcą sterować niż o jednym Lemie.
"Dobrowolny upowszechniacz porządku absolutnego" by chcieli zbudować a zawsze im tylko akronim tego wychodzi.

22 godziny temu, Ulman napisał:

.....

No ale my tu gadu gadu a ponoć Trump sie zbiesił na tyle że PAD z premierem i MSZtem musieli sie pilnie spotkać. Co mówi propaganda o tym kryzysie którego nie ma a w związku z którym odbyło się to spotkanie

coś jest na rzeczy NIESTETY bo Amerykanom na olimpiadzie koreańskiej z Polakami "nie chciało się gadać".
Oficjalne stanowisko PL tylko znane - "nic się nie stało" (naucz gówniarza...), z drugiej strony cisza.
Reszta co wiem to plotki i mają sojusznicy nasi "zza bajora" problem bo bardziej proamerykański rząd w Polsce raczej się nie "zdarzy" w przewidywalnej przyszłości. Co oficjalnie uczynią? Pewnie sami jeszcze nie wiedzą do końca.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tak to jest jak się ustawowo zabrania głupoty. Karanie za słowa nawet karygodne może doprowadzić do skazania idioty który nie wie co mówi lub nie rozumie. Rozum nie powinien bać się kretyńskiej informacji... znaczy rozum się jej nie boi nadal.

....

nie wszystko mogę napisać co myślę bo to może głupota.

Jeszcze jedno. Nie podpisały gdzie czasem USA z W. Jaruzelskim jakiego porozumienia na dostatecznie wysokim szczeblu aby ich wykpić że z szeregowcami paktowali?
Ale im się sojusznik trafił.

...z ostatniej chwili.

Właśnie słucham i amerykańskiego dementi co do kryzysu jakiegokolwiek z wiarą we właściwą reakcję Trybunału Konstytucyjnego.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A sytuacja jest o tyle ciekawa że rodzi się pole do wykonania fajnego ruchu przez Rosję. Ruchu który w ciągu paru miesięcy wymógłby na miłościwie panujących wrócenie do rozmów z Rosją i byłby na rękę rolnikom.  Najciekawsze jest to że rozmowy te musiałyby zakończyć się sukcesem. Inaczej protest z łódzkiego mógłby przyjąć rozmiary dotąd nie widziane. 
Pozbawienie stopnia wojskowego wiąże się z odebraniem nawet stopnia szeregowego. Ta że nie podpisywali z szeregowym Jaruzelskim a z Panem Jaruzelskim.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Przyjmijmy że jutro Putin zapowiada iż od 01.04. 2018 {data symboliczna} na okres 4 miesięcy znosi zakaz wwozu polskiego żarcia na teren Rosji z możliwością wypracowania w tym czasie dłuższego porozumienia. Ale jak nie zdążymy to wracamy do punktu wyjścia.

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

No tak w końcu pozostali z pisu tez muszą przy korycie się nachapać. A koryto wciąż za wąskie. Widać już wyraźnie, że po święte nie było ale pis ich prześcignął.

Bogdan w tvp przecież ci tego nie powiedzą. A rząd nie dementuje. 

ile takich bajek już było ?? 3/4 morze 5 ??

Opublikowano

Idea Sorosa wdrażania w życie..

Niemczech dyskusja o zmianie tekstu hymnu. Propozycja zastąpienia słowa Vaterland słowem Heimat i wyrzucenia słowa braterski. Dlaczego? Bo są męskie i dyskryminują w ten sposób pozostałe dwie płci uznawane w Niemczech. Są gdzieś granice tego szaleństwa..?Tu macie dowód.

Czy warto teraz zmieniać?Za dekadę i tak czeka ich intifada..Niemcy będą śpiewać po arabsku, a słowa będą pochodzić z Koranu

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Przyjmijmy że jutro Putin zapowiada iż od 01.04. 2018 {data symboliczna} na okres 4 miesięcy znosi zakaz wwozu polskiego żarcia na teren Rosji z możliwością wypracowania w tym czasie dłuższego porozumienia. Ale jak nie zdążymy to wracamy do punktu wyjścia.

Trzeba Mu będzie wtedy wysłać koszyk ze "święconką" wszak sam pozwolił. (zważywszy datę) a negocjacje zbędne bo zakaz jest jednostronny.

Gość 30pawel
Opublikowano
czytam i czytam i tylko z mirra postu wyczytalem ze 01.04 to prima aprilis. za duzo tej filozofi ;)
Gość 30pawel
Opublikowano
2lata temu mój kuzyn utonął w Siemianowicach nad jakimś zalewem strzeżonym. to chyba tam tez są nie teges. ;)
Opublikowano

to geje nie rzadza polska ???? niemozliwe:D- sam biedron kiedys mowil ilu ich jest w pewnej parti na 3 litery-kto jesli nie on wiem to najlepiej.

przed chwila w odtylu kurwizji-nadredaktor towarzysz wolski zagotowal jak zapytano go o kariere w pzpr-udzerzenie bylo celne, pewne wiekszosc widzow nie wiedziala lub zapomniala o karieriach ich idoli w prl.......

w polsce rocznie topi sie kilkaset osob, tydzien temu niedaleko mnie starsza kobieta w rzeczce.

a kaprala z wasem tez zdegraduja ???? moze nie wiecie, ale to byl najwyzszy stopien ktory mogl uzyskac zolnierz z poboru-musial dobrze sie starac-jak to mowilo stare wojsko-lepiej robic na wagonach niz miec belki na pagonach,

zmieniono prawo lowieckie-wystarczy paru oszolomow i zwierzyna bedzie miala raj bez odstrzalu.

Gość 30pawel
Opublikowano
PZPR- polski zwiazek piłki recznej ;) a myslal że za prl to się mówiło "nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficjera" :) kazdy ze starej "gwardii" ma cos za uszami. my tylko mozemy wybierac mniejsze zlo.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Kliknąłem sobie tego linka a następnie z tego samego portalu :

https://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/73375-kanal-raduni-jak-smiertelna-pulapka-strazacy-i-straznicy-w-akcji-zdjecia

kto tam już teraz rządzi ? nie wiem ale dziecko (z pierwszego linka) utonęło a do kotka na lodzie strażacy przyjechali (z drugiego).

Współczuję bliskim tego dziecka podwójnie jeśli natrafili na witrynę gdzie te obie informacje zamieszczono obok siebie.

2 godziny temu, 30pawel napisał:

czytam i czytam i tylko z mirra postu wyczytalem ze 01.04 to prima aprilis. za duzo tej filozofi ;)

dzięki za sugestię, bo sam na tym forum promowałem prostotę wypowiedzi. 

No my sie tyko zapomnieli i już nie bedziem. ;)

w tym roku 01.04 to też Wielkanoc.

Edytowane przez dysydent
Gość 30pawel
Opublikowano
a no tez Wielkanoc. :) prostota prostotą aby treść była ciekawa a ze mało zrozumiała to inna sprawa;)
Opublikowano

Nie mogę napisać co myślę o ustawie bo będę z jej mocy ścigany, ot cała ciekawa treść a Amerykanie za świętość traktują wolność słowa, ot i powód wszystkiego bo na razie nie chcą być odebrani jakoby wpływali na wewnętrzne ustawodawstwo sojuszników a - z ich punktu widzenia - już by się przydało.
Żadne polskie media nie podały sugerowanego warunku niezmienności stosunków wzajemnych od właściwej oceny ustaw(y) przez TK do którego przytomnie nasz Prezydent zapytanie wysłał "na wszelki wypadek".
Może to i nieciekawe a nawet ja jestem w błędzie co do oceny tego. Dobrze by jednak było żyć w kraju gdzie nie będę się obawiał własnych sądów wygłaszać z takim tylko ryzykiem że mnie głupkiem okrzykną lub z błędu wyprowadzą jeśli nikomu me słowa nie będą zniewagą.

Gość 30pawel
Opublikowano
konstytucja gwarantuje wolność słowa. jeszcze nikogo nie zamkneli za poglądy które się wyraża w odpowiedni sposób. jeszcze z naszym krajem nie jest tak zle. :)
Opublikowano (edytowane)

JESZCZE NIE i oby tak zostało bo ustawowe robienie z jakiegokolwiek narodu niewiniątka świętego MUSI taką reakcję wywołać jaką wywołało oraz obawy przed udowadnianiem angielskiego przysłowia - "nobody's perfect" w polu rażenia podobnych przepisów.

Edytowane przez dysydent
Gość 30pawel
Opublikowano
będą zamykać jak "czerwoni" wrócą. :) a jak będzie cos nie tak to jeszcze żaden rząd z narodem nie wygrał.
w kupie siła ;)
Opublikowano (edytowane)

z mądrymi rządami i w potęgę przerodzić się może tylko weź tu znajdź taki rząd co na jakie manowce podziałów wewnętrznych lub zbyt silnych wrogów nie sprowadzi zanim jeszcze i siły za wielkiej nie ma.

Ja wolę filozofię - kto nie przeciw nam ten z nami - a tu co?

a z tym zamykaniem - nie tylko "czerwoni" zamykać "innobarwnych" potrafią. Ja późnych "czerwonych" pamiętam i coraz częściej mam deja vu bo ani tamci takimi diabłami nie byli jak i obecni świętymi. 
Niszczenie symboli poprzedników świadczy o niepewności co do własnej wartości i spalenie starożytnego Rzymu dzisiaj nazywamy barbarzyństwem, muzułmańscy fundamentaliści poniszczyli zabytki starożytne miasta Palmyra co też jest potępiane. 
Dlaczego czuję się uprawniony to pisać w kontekście tzw. polityki historycznej? Bo zajadłość jednostronna może przekroczyć granice po których przestaje być polityką. Nie adresuję tego do rządzących co ich wyborców bo przyzwolenie społeczne na rządy wpływa. Populizm ...

Kolejne haracze planują na paliwach wprowadzić - to jest ważne, nie jakieś żonglerki tytułami nieboszczyków. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Zaraz będzie że zawziąłem się na Antoniego, ale coś chyba nie ten teges.
"Jak donosi wpolityce.pl, w ostatnich miesiącach powstawało kilka wersji raportu cząstkowego, jednak w czwartek zapadła decyzja, że żadna z nich nie zostanie opublikowana.
Zamiast tego w czasie konferencji planowanej na 10 kwietnia ma być wyświetlona prezentacja multimedialna podsumowująca dotychczasowe badania i wnioski z nich wypływające – podobnie stało się przed rokiem w auli WAT".
I jak tu żyć, Panie Antonii jak z tym żyć?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v