Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kiedyś na ich pytanie jak wyobrażam sobie koniec świata odpowiedziałem - jak w filmie, pojawią się napisy.

Śmiech tylko usłyszałem czyli rzeczywiście poważnie tego nie traktują.

Niestety upadek Polski jest zawsze możliwy jak każdego kraju o ile granice poczucia wspólnoty zostaną przekroczone. 
Niekoniecznie to tak optymistycznie widzę jak nikejanek . Brak umiaru w przepychankach wewnętrznych może cały autobus wywrócić.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, nikejanek napisał:

Nie jeden juź wrózył upadek naszego państwa! Tak jak jechwe juz od wielu lat wieszcza koniec swiata! NISTETY! JAK NARAZIE WIDOKÓW NIE MA! ! Problem w naszym spoleczeństwie tkwi w tym ze nie szanujemy swoich wyborów i pogladów!  A jezeli nam sie nie podoba , uciekamy sie do drastycznych dzialań, nie patrzac na to ze wiekszośc sie opowiedziala za, ale nam to nie odpowiada wiedz cóź nam zostaje!--odpowiedz sobie sam! 

OGOLNIE NASZA POLITYKA ZAGRANICZNA WE SWERACH UE  TO JEDEN WIELKI WSTYD, GDY EUROPOSLOWIE Z TEGO KRAJU GLOSUJA PRZECIW SOBIE, NIE POTEAFIA SIE DOGADAĆ!   I TO JEST NAJWIEKSZY WSTYD NA CALA EUROPĘ ! 

U nas względem Ukrainy to jest eldorado. Tam nie wiadomo kto rządzi i kto za co odpowiada.  Kazdy chce łapówki i nie zawsze bedzie tak że dostaniesz za nia co chcesz. Zawsze może się przytrafić że zmieni się strefa wpływów albo "wyższa instancja" uzna że nie dostała działki z biznesu i płacic trzeba ponownie. W porównaniu do nich to nasz kraj jest wyższą cywilizacją która ma jakąś poukładaną historie i tożsamość. 

Opublikowano (edytowane)

co to za akcent ma ten lektor bo przyznaję dobrze polski opanował.

Już sobie Bóg wie co myślałem po napisie - "Tusk wpadł" - w tym wieku?

zgadzam się - z takiej propagandy tylko śmiech. 

Sprawdziłem na YT materiał zamieścił(a) jakiś(aś) "Pepa Pig", = "Pietrek świnka" na polski niedosł. :DxD:217_pig_nose:...:|

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Czyli jak zwykle uciekasz od odpowiedzi.

Nie uciekam tylko nie będę odpowiadał na brednie  które  wypisujesz  a nie chce mi się  każdej twojej wypowiedzi  weryfikować

Opublikowano (edytowane)

Dla tych co czerpią wiedzę z memów, choć dla pozostałych też. A ten cytat polecam i dedykuję miłościwie panującym, wszelakiej urody.

" – Dzisiaj z pewnym zaskoczeniem analizujemy pierwsze decyzje Sejmu Czteroletniego, które z punktu widzenia rozsądku politycznego nie były bardzo roztropne. Należało się raczej skupiać na budowie potencjału obronnego państwa, a nie na aktach symbolicznych, co do niektórych z nich nie mamy dzisiaj wątpliwości, że najbardziej były na rękę Katarzynie II i Rosji. Wkładały jej do ręki takie efektowne preteksty, jak likwidacja Departamentu Wojskowego, a potem Rady Nieustającej. To zrzucanie rosyjskiego nadzoru nad niesuwerennym jeszcze od dłuższego czasu państwem mogło być robione lepiej – podkreślił historyk z Warszawy."

http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/24874?t=Debata-historyczna-w-Krakowie

Edytowane przez mirro
Gość marekfarmer
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co się Maxowi Kolonko stało? Stanął tam gdzie stało ZOMO?

A od kiedy to ty  oglądasz Maxa  kolonko.

Ja nie   oglądam go odkąd  zrobił jakąś swoją stronę i  każe  sobie  płacić  abonament :) 

Opublikowano

nie no żeby chwalił to byś oglądał a i wkleił co raz ...tak wiec odpadł sojusznik i propagator dobrej zmiany bo okazało  sie ze ;

“Elektorat PiSu to jest kompletne szambo. To są ludzie którzy są tak przepełnieni zawiścią i nienawiścią. Dlaczego do mnie i do nas, naszych rewolucjonistów? Ponieważ poszliśmy w cholerę od nich. Ponieważ otrzymujemy od nich lawinę hejtu”.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak wklejałeś co tydzień to się naoglądałem.  TVPis każe płacić abonament i płacisz by oglądać a Maxowi nie?  A może ideowo już nie odpowiada ?

Tu masz  jeden z ostatnich wystepów. Wiesz co się Maxowi stało? Pobłądził czy na oczy przejrzał i mówi jak jest , jak to zwykle on:D

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Wklejałem jak publikował na YT  teraz tego nie robi poza tym filmem który wkleił na prośbę  swoich  widzów  z tej platformy niby.

Widać  Brak  Monetyzacji  uderzył go w łeb. 

ciekawe czy na tej jego  platformie ma te  ponad 1mlion ludzi  xDxDxD

Bo na YT ma ok 500 tyś  a nie 1,1mln  :D  :D 

Poczytaj  komentarze  pod tym  filmem co wkleiłeś 

Opublikowano

Konformizm elektoratu PiS, pogłębiająca się jedność z grupą kosztem resztek własnych poglądów.  Na tym tle Kolonko to nonkonformista, albo coś go dotknęło osobiście. W tym drugim przypadku PiS uzyskał właśnie zajadłego przeciwnika, mówiąc po murzyńsku "punisher". Gratulacje i za razem wyrazy współczucia.:D

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Max kolonko nigdy nie był  pro  PiSoski

Straci  większość   oglądających  i tyle  widac  za mało ludzi  przeszło na tą  nowa  platforme  i ma ból  d*py

Idzie droga  Stonogii    szkoda :( 

Opublikowano (edytowane)

Czyli już jest be ? A taki ładny był, amerykański :D

Ja to myślę że ma pewnie tylko 50 osób a  nie 500 tys bo przecież proletariat się nie myli a kto myśli inaczej wrogiem ludu jest i zaplutym karłem reakcji. Komentarze pod filmem to właśnie PISowski hejt o którym mówi. Ciekawe co powiesz jak Cejrowskiemu się bieguny zmienią? Chociaż jak mu TVPis płaci to może bedzie miał stałe poglądyxD

Na płatnej platformie na pewno mu ubędzie widzów szczególnie spośród PISowców bo to towarzystwo socjalne co by wszystko za darmo chciało mieć:D

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Czyli już jest be ? A taki ładny był, amerykański :D

Ja to myślę że ma pewnie tylko 50 osób a  nie 500 tys bo przecież proletariat się nie myli a kto myśli inaczej wrogiem ludu jest i zaplutym karłem reakcji. Komentarze pod filmem to właśnie PISowski hejt o którym mówi. Ciekawe co powiesz jak Cejrowskiemu się bieguny zmienią? Chociaż jak mu TVPis płaci to może bedzie miał stałe poglądyxD

Max kolonko zawsze był  krytyczny  do  PiS    jak i PO-PSL  Postawy Angeli  Merkel itd.

Max kolonko  jest  Anty  Unijny   

Dużo  osób  Popierających PiS  mimo  tego go  oglądało bo  Mówił jak  jest.  Teraz  widać  coś  mu   się stało  a jak ,,nie wiadomo o co  chodzi to wiadomo o co  chodzi,, jak mawiał klasyk.

A pod filmem nie widzę  żadnego Hejtu  tylko ludzie mu tłumaczą  w kulturalny sposób że  błądzi.

Ulman nie oglądasz  ich  więc nie wiesz jak jest  ja oglądałem Maxa  od lat  do puki nie zrobił  nowej platformy  Oglądam Cejrowskiego  tez  od  lat i  często  krytykuje  PiS . 

Stonoga  też  podobnie  zrobił  a jak skończył  wszyscy wiedzą  :) 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

chłopie stonoga to zwykły hochsztapler i oszołom ...robił to co robił bo miał problemy z prawem....wiec takie porównania to możesz wciskać ludziom na swoim poziomie czytaj ''szamba i dna '' jak twierdzi ten którego oglądałeś i który was dobrze zna :D

Gość ozzborn
Opublikowano (edytowane)

Michalkiewicz od lat mówi jak jest i jakos ciagle ma widzów a Stonoga to człowiek z niejasnymi powiazaniami

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

Tak jak JKM:D

A może ten Max nadal mówi jak jest i zdał sobie sprawę że elektorat PISu to ..... jak on to malowniczo  nazwał? 9_9 Jestem w stanie zrozumieć  że kto nie z wami ten przeciwko wam i to się może zmienić z minuty na minutę. Co ty sensownego będziesz teraz Marku wklejał?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Czyli ty  przyłączasz  się  teraz  do  Maxowej Rewolucji  ????

Czyli teraz  Max kolonko jest dla ciebie  Cacy  a  przedtem był  beee pisałeś 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Czyli ty  przyłączasz  się  teraz  do  Maxowej Rewolucji  ????

Nie ale uważam ze akurat  powiedział jak jest tylko że nie tak jak PISocy by chcieli. Nade wszystko bawi mnie twoje tłumaczenie że coś mu sie poprzestawiało bo nie mówi tak jak partia każe, a w ogóle to on nigdy tak naprawdę PISu nie popierał itd:D Z partią trzeba się zgadzać we wszystkim a jak ktoś ma inne zdanie to jest wichrzycielem, agentem ruskim, postkomunistą i pewnie z opozycji a tak w ogóle to pewnie Kolonko jest żydem i masonem bo nazwisko ma jakieś takie dziwne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v