Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość marekfarmer
Opublikowano

Raczej  teraz  nie ma dzieci  już  na utrzymaniu  :) 

Bo za  Czasów  PO-PSL  były jeszcze większe  nagrody  i Premie

Opublikowano

Taaa myślisz . Chwalisz idiotę który się cieszy że w obecnym rządzie ma pełniejsze koryto . No bravo Ty . :D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ty jeszcze  nie w lesie 

Leć   bo dziki  czekają  jak będziesz siedział  to wszystkich dzików się nie pozbędziesz

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Taaa myślisz . Chwalisz idiotę który się cieszy że w obecnym rządzie ma pełniejsze koryto . No bravo Ty . :D

Ale to jest własny idiota, pro pisowski idiota , patriotyczny na własnej krwawicy wychowany idiota i nikt im nie wmówi  ze białe jest białe a czarne jest czarne

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Raczej  POwski 

I ta  POwskość  z niego  wyszła   Jarek zrobił  błąd  przyjmując go do zjednoczonej opozycji

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

No nie gadaj . Prezes robi błędy ? Jak możesz ? O.o

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak  robi  jak zwykły  człowiek

Ja wiem że ty przyzwyczajony do  ,,profesura,, Tuska   który błędów  nie popełniał  xD  bo jak to mawiał  ,, Polskość  to nienormalność,,

Opublikowano

To prezes jest zwykłym człowiekiem według Ciebie ? O.o Oj stąpasz po cienkim lodzie .:ph34r:

Gość marekfarmer
Opublikowano

-18  od 2 dni  także  lód  gruby   xDxDxD

Opublikowano
17 minut temu, marekfarmer napisał:

-18  od 2 dni  także  lód  gruby   xDxDxD

Sie wpieprzysz na oparzelisko , to nie będzie Ci do śmiechu :ph34r: .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, rolnik34 napisał:

pis biednym zabiera a sobie daje premie ostatnia ich kadencja

Ta  jasne

A Donald  Tusk  z PSLem  rozdawał  biednym a zabierał bogatym 

xDxDxDxD

Sorry   to już  było 

Ale tego chyba  nie było

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Aaa , czyli skoro inni kradli , to i oni też mają prawo . No pogratulować takiej logiki . :D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wymień te  podwyżki  jakie zafundował Rząd Rolnikom ???

Bo ja znam tylko podwyższenie dotacji do ubezpieczeń  do 65%

Zwiększenie  zwrotu  za akcyzę  do 1zł 

Opublikowano (edytowane)

O bioasekuracji poczytaj na przykład .

Zaraz , zaraz . O ile procent podnieśli i o ile gr do litra ?

Edytowane przez zetorki12
Gość marekfarmer
Opublikowano

Biosekuracja  to Dyrektywa  UE 

Podziękuj twojej kochanej UE  xDxDxD

Ale chyba  ona się jednak Rolnikom podoba skoro  sami rolnicy chcieli  rozszerzenia tego na zachodnią część.  chyba że tam na wschodzie niektórzy  po prostu   nie rozumieją  co to ASF  i są   jeszcze  zacofani intelektualnie ale  nato poradzić  się  nic nie da.  Gomółka próbował  ale widać   nie wyszło mu :(    

Opublikowano

Rozumieją świetnie , bo bioasekuracja u nas obowiązuje od dawna . Ty chłopczyku jak zwykle nie masz pojęcia o czym piszesz .

Gumółka to z tego co pamiętam to Twój guru . może zacznij się do niego modlić , skoro go tak uwielbiasz .:16_relieved:

Gość marekfarmer
Opublikowano

Mam  pojęcie  w przeciwieństwie  do ciebie że biosekuracja to  dyrektywa Unijna   i to z czerwca  2002roku. xD 

Ale chyba  nie jest  taka zała skoro Rolnicy  gdzie  produkcja  Trzody  jest na wysokim poziomie  chcą  tego u siebie .

,,Zwracamy się z prośbą do ministra Jurgiela o rozszerzenie bioasekuracji na zachodnią część kraju, co pozwoli dofinansować budowę ogrodzeń, które zwiększą bezpieczeństwo naszych stad. Dla województw kujawsko-pomorskiego i wielkopolskiego kierunek produkcji, jakim jest chów trzody chlewnej, ma znaczenie strategiczne. Załamanie się rynku mięsa wieprzowego doprowadzi  w krótkim czasie do degradacji ekonomicznej wielu tysięcy gospodarstw, zwłaszcza tych wysokotowarowych, które specjalizują się w produkcji świń – mówił Tadeusz Mądry. ,,

,,Już po spotkaniu w Żninie ministerstwo rolnictwa poinformowało o przygotowaniu projektu rozporządzenia wprowadzającego w całym kraju obowiązek dostosowania gospodarstw do przestrzegania zasad programu bioasekuracji.,,

http://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/hodowla-zwierzat/gdy-asf-sie-rozprzestrzeni-zbankrutuja-rolnicy-nie-panstwo/

Opublikowano (edytowane)

Jest świetna . Wystarczy ładny płot i mata i po problemie . Że też w innych krajach na to nie wpadli . -_-

Normalnie powinien ktoś premię przyznać całemu ministerstwu .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

oczytajcie o zmaganiach z olx:26_nerd:.

pinokio- wedlug projektu nowego naboru na mlodego rolnika 2018 musisz sie ubezpieczyc w krus, na stronach armir  sprawdzilem nabor 2017 i tam nie ma tego warunku....

widzice teraz jakie jest ciezkie zycie w wioskach pod krakowem, jesli minster gowin ledwo wiaze koniec z koncem[mieszka w sasiedniej gminie], to co dopiero ja, skromny rolnik, oglaszam zbiorke -prywatna[na publiczna nie mam zezwolenia] na rzecz mojej skromnej osoby- tylko bez wyglupow- zadne 20 gr -bo dam w morde- i wy nie jestescie politykami i godnosc macie .  mam honor krakowskiego centusia i nizej 50 zl sie nie schyle, najmilej bylo by widziane nowe pincet zlotych-tylko raz mialem je w rekach.

prokuratura w krakowie zakonczyla sledztwo-co za sukces, ledwie rok- w sprawie wypadku szydlo, teraz czas na akt oskarzenia,to nieprawda co podaj w tv o warunkowym umorzeniu, teraz zaczelo sie sledztwo w sprawie ataku separatora na adriana.

Kto pracuje przy czyszczeniu kanałów, musi się przyzwyczaić do smrodu.Kto robi w debacie publicznej – do hejtu.Nie jest on przyjemny, ale na swój sposób pożyteczny,hejterzy pracują w końcu na twoją popularność.Jeśli chodzi o mnie widzę to prosto:walczysz z różnymi, powiedzmy delikatnie, draniami, więc i oni starają się ciebie zniszczyć.Jeśli od czasu do czasu czynią to z większą niż zwykle furią i wściekłością,to znaczy, że trafiłeś wyjątkowo celnie. 

• Like 4
Gość marekfarmer
Opublikowano
16 minut temu, zetorki12 napisał:

Jest świetna . Wystarczy ładny płot i mata i po problemie . Że też w innych krajach na to nie wpadli . -_-

Normalnie powinien ktoś premię przyznać całemu ministerstwu .

Rolnicy  zapelowali do Ministra  Reakcja  bardzo  szybka  a podobno  śpi 

Do  Ministra  ,, sowieckiego,,   apelowali że ASF się zbliża do  Polski  a  on spał  :ph34r:

Tu masz Dyrektywę  Unijną poczytaj  sobię  a nie brednie  piszesz 

Poszukaj odnośniki do  odpowiednich dyrektyw  i się dowiesz co nieco 

https://publications.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/8a4d70ec-c198-4eca-a412-284dd8a06179/language-pl

Gość marekfarmer
Opublikowano

Ciekawe  czy w  Foktach  o tym wspomną   aż  się dzisiaj poświecę  i  obejrzę

Opublikowano (edytowane)

E tam, małe piwo. Antonii rozpędza się przed szarżą na okoliczność 10 kwietnia.
"Były szef MON zauważa, że rosyjska załoga nie chciała lądować na lotnisku w Smoleńsku. Lot miał mieć zadania rozpoznawcze, tak aby "wieża mogła sprawdzić jak wprowadzić w błąd załogę Tu-154M"
https://wiadomosci.wp.pl/macierewicz-z-kolejna-teoria-rosjanie-mieli-probowac-katastrofe-samolotu-prezydenckiego-6225535745615489a
Przyjmując że Antonii jest w stałej łączności ze służbami rosyjskimi, to nie powinno być jakimś porażającym odkryciem. W każdym innym przypadku to urojenia.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v