Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A umiesz coś konkretnie odpowiedzieć czy tylko sPISkowe teorie i domysły a argumentów i realnych faktów tyle co nic? No chocby pkt 1.  Pytam co kolega ma na myśli pisząc że PIS zrobił w 2 lata więcej jak przez ostatnie 20 lat. Ty odpowiadasz "jeśli się siedzi w domu to dla ciebie nic " Nie sądzisz że to durna odpowiedź? 

Czemu Frasyniuka ciągają za szarpanie się z policjantem a nie za te 200 000 000 marek? Może nie wiedzą?  Na twoim miejscu bym im doniósł chyba że wiedzą i go kryjąO.o

500+ popierasz boś socjalista i do tego nieświadomy własnych poglądów . Pisałem kiedyś że mam jeszcze inną działalność by się nie zanudzić na moim areale więc nie mów mi o podatkach , przepisach , księgowości zusie jpk  i innych takich rzeczach. Podatków płacę tyle że na nie jedno 500+ wystarczy. 

Od państwa czy tez UE będę brał ile wlezie bo frajerem jest ten kto daje i nic z tego nie ma. Po prostu klasyczny naiwny dawca.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
38 minut temu, Ulman napisał:

A umiesz coś konkretnie odpowiedzieć czy tylko sPISkowe teorie i domysły a argumentów i realnych faktów tyle co nic? No chocby pkt 1.  Pytam co kolega ma na myśli pisząc że PIS zrobił w 2 lata więcej jak przez ostatnie 20 lat. Ty odpowiadasz "jeśli się siedzi w domu to dla ciebie nic " Nie sądzisz że to durna odpowiedź? 

zadałeś głupie pytanie prowadzisz biznes i nie wiesz ? cały czas prowadzisz burze tu to chyba wiesz co robi czy dostajesz instrukcje od naczelnego wodza i ci płaci ??

Opublikowano

Nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi.:D Napiszę drukowanymi to może dotrze

KOLEGA NAPISAŁ ŻE PIS ZROBIŁ PRZEZ 2 LATA WIĘCEJ JAK PRZEZ OSTATNIE 20.

JA ZAPYTUJE CO TO KONKRETNIE BYŁO .

W ODPOWIEDZI MAM JAKIEŚ TWOJE "jeśli się siedzi w domu to dla ciebie nic" O.o

A TERAZ DODAJESZ ENIGMATYCZNIE I BEZ KONKRETÓW "zadałeś głupie pytanie prowadzisz biznes i nie wiesz ? cały czas prowadzisz burze tu to chyba wiesz co robi" O.o

JAK NIE UMIESZ ODPOWIEDZIEĆ TO NIE PISZ WCALE. JA NIE WIDZĘ BY PIS ZROBIŁ WIECEJ JAK PRZEZ OSTATNIE 20 LAT WIĘC PYTAM CO KOLEGA MIAŁ NA MYSLI. NIESTETY ANI TY ANI ON NIE UMIE NORMALNIE ODPOWIEDZIEĆ

Opublikowano

Stasiu daj już spokój z tą propagandą . Zmieniasz fora i przede wszystkim nienawiść do PISu  na nich prezentujesz .   Te buźki Cię zdradzają Stanie , czy tu Ulman akurat 

• Like 1
Opublikowano

nie tylko mnie osłabisz poczytaj sobie forum 200 stron wstecz co piszesz co krytykujesz to dowiesz się co zrobili chyba ze podkładasz gotowce z centrali a pro po można dobrze zarobić ??  

• Like 1
Opublikowano

Dziwne że sam nie potrafisz nic na ten temat powiedzieć. Z Marka na ciebie przeszło? On się tak samo zachowuje jak nie ma argumentów. 

Ostatnie 200 stron to próba zaklinania rzeczywistości że PIS czymkolwiek różni sie od PO ale jak widać nie umiesz tego samodzielnie wykazać

Opublikowano

Jakbym wiedział co takiego ten PIS zrobił to bym nie pytał. Pocieszam się tym że ty też nie wiesz:S A może to jest tajne i partia zakazała o tym pisać by zdrajcy narodu i wywrotowcy jakiejś dywersji nie zrobili

Opublikowano

Na tym drugim forum nawet był zablokowany i masę własnych postów  gość  usunął . Od dzieciaków wszystkich wyzywa i to forum też krytykował , że tu niby cenzura panuje . 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

kasta sadownictwo , socjal komorników, prywatyzacja pierdolnięte gimnazja itp    ustawa ipn wystarcza ci czy dalej bd głupa palił  a no i bym zapomniał twoja zapomoga 500+ 

Dla ciebie to sukcesy  a zwolennicy opzycji powiedzą że to gówno warte bo inwestycje byle jakie podatki rosną i biurokracja proporcjonalnie do tego.

Inni powiedzą że za pierwszego PISu przynajmniej zmniejszali koszty pracy i PIT z 40% na 32% na czym zyskali najbogatsi. Teraz byłoby to nie do pomyslenia bo jak na socjalistów przystało bogatym trzeba wyłącznie zabierać bo to oni gnębią proletariat. (to zreszą dziś bodajże pisałeś) Jeszcze inni powiedzą słusznie że SLD najbardziej przysłużyło się przedsiębiorcom obniżając CIT. Obecnie polityka fiskalna jest taka sama w PO i w PIS. Wzajemnie się opluwają ale to jeden syf pod dwoma szyldami. Kasta sądownictwo? Co ty myślisz że oni wymienią sedziów? Na kogo? Bedą sadzić ci sami i żaden Ziobro ich nie upilnuje. Socjal komorników? Nie wiem o co chodzi bo to jakieś abstrakcyjne pojęcie. Pier...te gimnazja? Jak masz 30 lat to sam kończyłeś gimnazjum wiec może i ty jesteś pie.....ty. Ustawa IPN? Chcieli dobrze ale jest to nie egzekwowalne w  kwestii Polskich obozów. Na poziomie krajowym to coś da ale tu chodzi o poziom światowy i tam moga sie cmoknąć. Egzekwowalny jest za to zakaz kultywowania banderyzmu i tu dobrze zrobili.

500+? Trzeba brać od tych krwiopijców cokolwiek da się wyciągnąć bo inaczej zmarnują na głupoty. 

42 minuty temu, gienio007 napisał:

Na tym drugim forum nawet był zablokowany i masę własnych postów  gość  usunął . Od dzieciaków wszystkich wyzywa i to forum też krytykował , że tu niby cenzura panuje . 

Jeśli piszesz o mnie to musze stwierdzić że przyjmuje to rozmiar epidemii. Marek przeszukuje forum szukając moich postów a ty idziesz o poziom dalej i mnie na innych forach. Naprawdę aż tak brakuje argumentów że musisz w ten sposób?:S. Proponuje wskazać to inne forum i nick użytkownika którym niby jestem. Zalety będą dwie. Ja się dowiem co tam napisałem a koledzy bedą mogli sami ocenić czy to ja tam piszę .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Kasta sądownictwo? Co ty myślisz że oni wymienią sedziów? Na kogo? Bedą sadzić ci sami i żaden Ziobro ich nie upilnuje.

najważniejsze ze ty wiesz jak bd 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Pier...te gimnazja? Jak masz 30 lat to sam kończyłeś gimnazjum wiec może i ty jesteś pie.....ty.

jak nie chodziłeś to się nie odzywaj .. gimnazja w wielkich miastach tworzyła patologia  bo nie wiedzieli kogo przyjmowali  zdarzała się klasa samych patoli których niemożna było sobie poradzić  no ale jak ty wszystko wiesz piszesz o biurokracji a niby po co gimnazjum brawo ty 

7 minut temu, Ulman napisał:

Ustawa IPN? Chcieli dobrze ale jest to nie egzekwowalne w  kwestii Polskich obozów. Na poziomie krajowym to coś da ale tu chodzi o poziom światowy i tam moga sie cmoknąć. Egzekwowalny jest za to zakaz kultywowania banderyzmu i tu dobrze zrobili.

prawo bardzo dobre tylko żadna ustawa nie działa miedzy narodowa  gw tvn lisweke niebd przestawiać polaka w niemieckim mundurze   i pisać o polskich obozach sam widzisz brakuje ci samodzielnego myślenia  

10 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli piszesz o mnie to musze stwierdzić że przyjmuje to rozmiar epidemii. Marek przeszukuje forum szukając moich postów a ty idziesz o poziom dalej i mnie na innych forach. Naprawdę aż tak brakuje argumentów że musisz w ten sposób?:S. Proponuje wskazać to inne forum i nick użytkownika którym niby jestem. Zalety będą dwie. Ja się dowiem co tam napisałem a koledzy bedą mogli sami ocenić czy to ja tam piszę .

a dziwi cie to sam wklejasz dziwne artykuły gdy pis ktoś zachwalał się pkp  ty szukałeś dziury ze doliczyli sobie parę milionów  bo wycenili sobie złom i tak są na plusie bez złomu

no ale ty widać ze jesteś jedno stronniczy i piszesz bełkot i  z igły widły robisz... 

Opublikowano
30 minut temu, Roman176 napisał:

1.najważniejsze ze ty wiesz jak bd 

2. jak nie chodziłeś to się nie odzywaj .. gimnazja w wielkich miastach tworzyła patologia  bo nie wiedzieli kogo przyjmowali  zdarzała się klasa samych patoli których niemożna było sobie poradzić  no ale jak ty wszystko wiesz piszesz o biurokracji a niby po co gimnazjum brawo ty 

3. prawo bardzo dobre tylko żadna ustawa nie działa miedzy narodowa  gw tvn lisweke niebd przestawiać polaka w niemieckim mundurze   i pisać o polskich obozach sam widzisz brakuje ci samodzielnego myślenia  

4. a dziwi cie to sam wklejasz dziwne artykuły gdy pis ktoś zachwalał się pkp  ty szukałeś dziury ze doliczyli sobie parę milionów  bo wycenili sobie złom i tak są na plusie bez złomu

1. Nie bądż naiwny. Sedziowie będą ci sami , prawo takie samo a mają orzekać inaczej bo  tak Zbyszek im nakaże?

2. Przecież gimnazja były obowiązkowe i teraz ci sami uczniowie pójdą do podstawówki zamiast do gimnazjum. Czy to automatycznie spowoduje że bedą grzeczni i potulni? Zmiana szyldu nic nie zmienia.

3 Jak chcemy na całym swiecie walczyć o dobre imie to co ci to daję? To tak jakbyś walczył z asf w jednej gminie na całe województwo i spodziewał sie pozytywnych efektów. W skali europy czy świata nic ta ustawa nie daje oprócz rozgłosu o Polskich obozach i ustawowym kształtowaniu historii. 

4. To tylko przykład do zastanowienia jak gołe liczby niewiele znaczą. Sposobów żeby wygenerować papierowe zyski jest bardzo wiele . Ludzie najczęściej nie mają potencjału analitycznego i wierzą w to co chcą wierzyć. Do tego TV jest potęzna bronią propagandową i jak mówi ludziom ze jest dobrze to w końcu uwierzą że tak jest. Dr Goebbels dawno to sprawdził 

Gienek- dzieki zaraz zaczne lekturę. Nie pamiętam bym miał jakiekolwiek zwierzaki poza psem i akwarium ale może coś mnie ominełoMusiałem się dobrze maskować bo na tym forum nie zabrałem głosu ani raz w tematach o zwierzakach. 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

1. Nie bądż naiwny. Sedziowie będą ci sami , prawo takie samo a mają orzekać inaczej bo  tak Zbyszek im nakaże?

bd mógł się odwołać i losowanie sędziów  tego adwokat Frasyniuka się przestraszył bo się nie dogada...

9 minut temu, Ulman napisał:

2. Przecież gimnazja były obowiązkowe i teraz ci sami uczniowie pójdą do podstawówki zamiast do gimnazjum. Czy to automatycznie spowoduje że bedą grzeczni i potulni? Zmiana szyldu nic nie zmienia.

myślisz co ja pisze jeśli podstawówka jest gdzieś idzie a gimnazjum pośrodku  2 podstawówek szkoły sportowe  skont mają wiedzieć kogo przyjmują ? to nie twoja wieś jedna sp.

i jedne gimnazjum dużo klas powstawało patologicznych    

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/gimnazja-psuja-nasze-dzieci/j3hl5jw

https://nauka.trojmiasto.pl/Kuratorium-skontrolowalo-gdanskie-gimnazja-po-brutalnym-pobiciu-nastolatki-Powstrzymajmy-fale-hejtu-n112951.html

21 minut temu, Ulman napisał:

3 Jak chcemy na całym swiecie walczyć o dobre imie to co ci to daję? To tak jakbyś walczył z asf w jednej gminie na całe województwo i spodziewał sie pozytywnych efektów. W skali europy czy świata nic ta ustawa nie daje oprócz rozgłosu o Polskich obozach i ustawowym kształtowaniu historii. 

pierwszy milowy krok najważniejszy ale i tak  jak w świat pójdzie polskie obozy to publicznie się ktoś z polityków

23 minuty temu, Ulman napisał:

4. To tylko przykład do zastanowienia jak gołe liczby niewiele znaczą. Sposobów żeby wygenerować papierowe zyski jest bardzo wiele . Ludzie najczęściej nie mają potencjału analitycznego i wierzą w to co chcą wierzyć. Do tego TV jest potęzna bronią propagandową i jak mówi ludziom ze jest dobrze to w końcu uwierzą że tak jest. Dr Goebbels dawno to sprawdził 

własnie ty czytasz dojce vele i się zachwycasz jak głupi po co Czechy Rumunia i inni wyrzucili axel Springer   ??

24 minuty temu, Ulman napisał:

Gienek- dzieki zaraz zaczne lekturę. Nie pamiętam bym miał jakiekolwiek zwierzaki poza psem i akwarium ale może coś mnie ominełoMusiałem się dobrze maskować bo na tym forum nie zabrałem głosu ani raz w tematach o zwierzakach.

a najważniejszy wypowiada się o asf xD  albo zapomniałeś się prze logować? 

10 minut temu, mirro napisał:

Się może wyluzujcie z lekka, bo szukając spisku między forami w paranoję popadniecie.
A tu coś w tej materii.

58c26e564e939_p.jpg?1489385564

d788396216_tusk_smierdzi_zydem.jpg

2020-rok-donald-tusk-leci-na-marsa_2017-

Opublikowano

A to ciekawe z tymi klasami patologicznymi. To tak jakby mówić że długopisy robią błędy, albo że broń jest winna zabójstwom. To chyba jednak trzeba bardziej powiązać z rodzinnym gniazdem i z tym co się z niego wyniosło, albo i nie. Ktoś wmówił dzieciakom że są już dorosłe, czyli mogą więcej i nikt niczego nie będzie od nich wymagał. Ktoś też mógł spisać je na straty twierdząc że nic dobrego z nich nie wyrośnie a one przyjęły to za dobrą monetę, czyli że nic nie muszą. Tak czy inaczej wina leży po stronie dorosłych a nie gimnazjum jako takiego. 

Opublikowano

Dlaczego byli tam najgorsi? Dlaczego mieli najgorsze stopnie. Dlaczego mieli złą frekwencję? Jeżeli rodzice zrzucają proces wychowawczy w 100% na szkołę to chyba nie można liczyć na zrozumienie ze strony wychowywanych? Nikt nie wskazał im granicy, więc lezą co raz dalej i śmielej.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Roman176 napisał:

1.bd mógł się odwołać i losowanie sędziów  tego adwokat Frasyniuka się przestraszył bo się nie dogada...

2.myślisz co ja pisze jeśli podstawówka jest gdzieś idzie a gimnazjum pośrodku  2 podstawówek szkoły sportowe  skont mają wiedzieć kogo przyjmują ? to nie twoja wieś jedna sp. i jedne gimnazjum dużo klas powstawało patologicznych    

3.własnie ty czytasz dojce vele i się zachwycasz jak głupi po co Czechy Rumunia i inni wyrzucili axel Springer   ??

1.Losowanie sedziów napewno wszystko zmieni:D Ci sami sędziowie bedąc losowanymi bedą orzekać sprawiedliwie? Nie badź naiwnyO.o. Przecież partia ci mówi cały czas że to jest jeden wielki układ i kasta. Jak nie wylosują kogo trzeba to i tak w wiekszości przypadków wszyscy sie znają w danym rejonie i pan sedzia przez pana adwokata za pośrednictwem pana prokuratora zrobi jak potrzeba. 

2. Jeszcze raz piszę - do podstawówek idą ci sami co do gimnazjów. Tak samo jak losowo zdarzało się że była kumulacja  nygusów tak i bedzie się to zdarzać w podstawówce. Nie ma innej możliwości. 

3. Co do gołych liczb ma axel sprimger?   Tu piszą że w Rumuni działa w najlepsze https://www.forbes.pl/technologie/noizz-w-rumunii-noizz-w-rumunii-nowy-projekt-ringier-romania-i-ringier-axel-springer/b0b3p6b

A np urzednik obecnej władzy takie herezje wygaduje http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/wiceminister-rozwoju-polska-gospodarka-w-latach-2004-2015-urosla-o-prawie-59-proc/0nnhhq   Chyba wie co mówi czy to taż manipulacja?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Pisałem tutaj, że dobrze, że wymienili Szydło na Morawieckiego bo ten chociaż po angielsku mówi i będzie umiał tłumaczyć wpadki rządu. On tym czasem jest jak widać niezłym fajtłapą i sam robi niezłe wpadki. Ledwie pisowskim mediom i prokuraturze udało się przykryć zamieszanie z żydami nagonka na biznesy Kulczyka. A tu Morawiecki nie wytrzymał i rozkręcił zadymę na nowo. Zadyma obliczona na pokazanie jak to wstajemy z kolan kończy się wielką kompromitacją. chcieliśmy się bronić przed polskimi obozami śmierci a tym czasem cały świat wyliczać zaczął ilu to żydów zginęło dzięki Polakom.

A tu taka ciekawostka jak propaganda pis robi wodę z mózgów pisiorom.

http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/newsweek-gigantyczna-dotacja-dla-szkoly-meza-szydlo_865161.html

Jak wiadomo szkoła męża Szydło Edwarda dostawała z UE olbrzymie dotacje. Ok mogli. Niestety nie składali sprawozdań do KRS i nie wiadomo na co ta kasa szła.

https://www.wprost.pl/kraj/10103968/szydlo-pomogla-szkole-meza-przyznala-24-mln-zlotych-dotacji.html

Teraz wyszła nowa afera. Bo Szydło przed odejściem postanowiła zrobić jeszcze mały skok na kasę. I pamiętając o haśle wystarczy nie kraść zrobiła podarunek szkole swego męża. W której jak donosiły media jest dyrektorem.

https://wpolityce.pl/polityka/381345-tania-manipulacja-po-beata-szydlo-zalatwila-dotacje-dla-osrodka-gdzie-pracuje-jej-maz-bzdura-pieniadze-trafialy-tam-przez-10-lat

A tak przedstawia to pisowska propaganda. Łącząc ze sobą dwie dotacje i pisząc, że tak było od lat.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v