Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Po pierwsze- należy uczyć ludzi tego czego ty się nie nauczyłeś czyli że wszystko się z czegoś bierze.  Jak mówi stare przysłowie - jak się pościelesz tak się wyśpisz,  i jest to najnormalniejsza z normalnych rzeczy na świecie. Tak więc  ile zarobisz/ odłożysz,  tyle będziesz miał.  Niestety lewicowe zindoktrynowanie i ociężałość intelektualna  - zapewne z powodu późnej pory , nie pozwala ci nawet  pomyśleć jak może być. Mi wystarczy że będę mógł sobie wybrać u kogo bedę oszczędzać na emeryturę, bedę miał wybór jaką stawkę chce odkładać  i na co mogę liczyć. Podobnie ze zdrowiem - chce mieć wybór co do ubezpieczenia  by sobie tam płacić gdzie bedę miał najlepsze warunki albo gdzie bedę miał kaprys. ZUS/KRUS czy NFZ nie robią niczego czego nie mogły by zrobić prywatne firmy. 

to akurat mi się podoba ale nierealne moje kasa nie szła by na utrzymanie armie urzędników 

9 godzin temu, Ulman napisał:

Zaraz napiszesz że tak sie nie da , że byłoby drogo i tego typu wymysły, więc tłumacze.  Jest coś Takiego jak EnelMed. Można tam wykupić pakiet podstawowej opieki zdrowotnej który nie kosztuje wiele a masz wszystko dla dolegliwości które nie wymagają leczenia szpitalnego. Jakiś szpital teź mają ale  tu szczegółów nie znam. Jest miło, czysto, bez kolejek bez pierdzielenia że nie maja limitów albo żeby przyjść za  pół roku bo taka jest kolejka. Można? Można!

u mnie podobnie tylko med haus ale przyjmują na nfz i jest bez kolejek a u lekarza nigdy nie stałem kolejce bo jestem zasłużony honorowy dawca kwi i nigdy nie miałem z tym problemu 

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

A propos "taśm" bo słowo prawda to już nadużycie kampanijne. Tak samo na PIS można powiedzieć: Ziobro i dobro. Jaki konkretnie zarzut macie do informacji w nich zawartych? Informacj w GUS na stat.gov.pl nikt nie szuka tylko spieracie się na podstawie informacji z artykułów. Każda publikacja jest już wstępnie zinterpretowana zatem stajecie się przedstawicielami pewnych obozów. Niczego oprócz kłótni to nie przyniesie.

Słowo  ,,Taśmy  Prawdy,,  jest  w 100%  trafione 

Bo  dzięki  nim  dowiedzieliśmy  się  prawdy  jak  POlitycy  Platformy   myśleli  tak naprawdę  o  Polsce  i  Polakach.

Dowiedzieliśmy  się  z nich  że  ,,Profesor,, Tusk  jest  mściwym  człowiekiem

Że  za 6 tyś  to frajerzy  pracują.

Albo  że  Minister  Swienkiewicz  Kazał  spalić  Budkę  Ruską 

I  wiele  wiele  innych  ciekawych  rzeczy.

Dlatego  wszystkie  Taśmy  powinny ujrzeć  światło  dzienne.

A tutaj  taka ciekawostka

http://wdolnymslasku.com/2018/01/27/polska-zaplaci-za-blad-rzadu-po-psl-komisja-europejska-rozpoczela-dochodzenie-w-sprawie-przetargu-obronnego-rozpisanego-w-2014-roku/

,,Komisja zarzuca rządowi POPSL, że naruszył dyrektywę z 2009 roku o zamówieniach publicznych, wybierając dostawcę krajowego. ,,

Bo  przecież  powinni wybrać  jakiegoś  z zachodu   tak aby  tak  kasa  z powrotem  do nich trafiła

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, marekfarmer napisał:

,Komisja zarzuca rządowi POPSL, że naruszył dyrektywę z 2009 roku o zamówieniach publicznych, wybierając dostawcę krajowego. ,,

Bo  przecież  powinni wybrać  jakiegoś  z zachodu   tak aby  tak  kasa  z powrotem  do nich trafiła

tak jak prywatyzacja majątku nikt nic nie wiedział nagle tylko Niemiec brał  gdyby tak ogłosić licytacje zakładu to nie  bo mógł by dać ktoś więcej i afery po którym nie rozumie tu co 4 osoba jak ktoś miał iść siedzieć skoro ukradł 40 milionów  a wyszedł za poręczeniem majątkowym 2 milionów czysty zysk 38 w kapsie  

Ja natomiast zamiast hymnu pochwalnego dedykuję panu byłemu komisarzowi Januszowi Lewandowskiemu, tak do poduszki, fragmenty wiersza Czesława Miłosza (nieco krótszy fragment pan były komisarz znaleźć może na tablicy jednego z większych polskich pomników. Warto czasem się pod ten pomnik przespacerować, choćby dla refleksji):

„Który skrzywdziłeś człowieka prostego
Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając, …

…Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta
Możesz go zabić – narodzi się nowy. …

…Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta”

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

1.to akurat mi się podoba ale nierealne moje kasa nie szła by na utrzymanie armie urzędników 

2,\. u mnie podobnie tylko med haus ale przyjmują na nfz i jest bez kolejek a u lekarza nigdy nie stałem kolejce bo jestem zasłużony honorowy dawca kwi i nigdy nie miałem z tym problemu 

1. Czemu nierealne?

2. Nawet na NFZ  jak jest prywatna przychodnie to zobacz jak działa. Miło elegancko, bez kolejek i jakoś im się to opłaca. A na państwowym wiecznie źle i to się nie zmieni.  

56 minut temu, marekfarmer napisał:

Słowo  ,,Taśmy  Prawdy,,  jest  w 100%  trafione 

Bo  dzięki  nim  dowiedzieliśmy  się  prawdy  jak  POlitycy  Platformy   myśleli  tak naprawdę  o  Polsce  i  Polakach.

Dowiedzieliśmy  się  z nich  że  ,,Profesor,, Tusk  jest  mściwym  człowiekiem

Że  za 6 tyś  to frajerzy  pracują.

Albo  że  Minister  Swienkiewicz  Kazał  spalić  Budkę  Ruską 

I  wiele  wiele  innych  ciekawych  rzeczy.

Dlatego  wszystkie  Taśmy  powinny ujrzeć  światło  dzienne.

http://wdolnymslasku.com/2018/01/27/polska-zaplaci-za-blad-rzadu-po-psl-komisja-europejska-rozpoczela-dochodzenie-w-sprawie-przetargu-obronnego-rozpisanego-w-2014-roku/

,,Komisja zarzuca rządowi POPSL, że naruszył dyrektywę z 2009 roku o zamówieniach publicznych, wybierając dostawcę krajowego. ,,

A ty się łudzisz że teraz inaczej myślą o nas?  Prawdą jest że większość to ciemnota i potrzebna jedynie do tego żeby co 4 lata głosowała na partie która nałoży im do głów najwięcej propagandy i obietnic. Dlatego tak istotne jest kto obsadza TVP.

Prawdą jest że Tusk jest mściwy tak samo jak Kaczyński co jest  widoczne np na przykładzie Ziobry co chciał być szefem PIS. Polityka to syf , wielu jest mściwych i znowu jest to prawda.

Prawdą jest że jak ktoś ma cokolwiek oleju w głowie i przyzwoite wykształcenie i doświadczenie to za 6 tys nie będzie robił bo to obciach.  

Prawdą jest że i poprzednia i obecna władza jest idiotycznie i histerycznie antyrosyjska i jedni palili budki  drudzy oskarżaja o Smoleńsk i co tydzień straszą agresją.

Czyli poprzedni rząd też dbał o rodzimych dostawców sprzętu wojskowego ?  Jak mogła kasa do nich wrócić? Budzet obronny UE dotuje?O.o

Roman - jak za poręczeniem majątkowym wyszedł to jest kaucja na okres procesu a nie wykupienie się od pierdla

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
51 minut temu, marekfarmer napisał:

Tym razem nie powinieneś szukać winnych za naszą zachodnią granicą.:D Spójrz na południe. Historia tego przetargu jest ściśle powiązana z uwalonym kontraktem na sprzedaż KTO Rosomak. Kontrakt nie doszedł do skutku bo potencjalni odbiorcy chcieli zamówień na remonty BWP i DAN w ich zakładach. Swoją drogą remontowane wcześniej i modernizowane BWP-1 do standardu Svetawa, u nas nazywane BWR bo rozpoznawczy były całkiem, całkiem. Natomiast to co robiły Siemianowice Śląskie i WZT Poznań miałem okazję odbierać po remontach. Pozwolę sobie nie komentować. Było minęło.

Opublikowano

Fajne jest że USA sa przeciw Nord stream 2 ze wzgledu na bezpieczeństwo energetyczne Europy:D Ciekawe czemu ich to w ogóle obchodzi?

Tak mnie zastanawia że kto by od Trumpa nie przyjechał to zawsze wali jak w dym pod pomniki ofiar holokaustu czy do muzeum żydów polskich? Co ich tam tak ciągnieO.o

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

tak jak prywatyzacja majątku nikt nic nie wiedział nagle tylko Niemiec brał  gdyby tak ogłosić licytacje zakładu to nie  bo mógł by dać ktoś więcej i afery po którym nie rozumie tu co 4 osoba jak ktoś miał iść siedzieć skoro ukradł 40 milionów  a wyszedł za poręczeniem majątkowym 2 milionów czysty zysk 38 w kapsie  

Tak mnie naszło, pod wpływem postu Romana.:Dx 500
Roman jest interes do zrobienia. WZŁ łykną za kontrakt na Honkera ładną kasę. Przypuszczalnie starczy na kupno całego zakładu i jeszcze wyprodukowanie zamówionych pojazdów. 
http://dztfs.pl/ogloszenie-przetargu-pisemnego-nieograniczonego-sprzedaz-wolnej-reki-zorganizowanej-czesci-przedsiebiorstwa/

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

szukam ludzi popierających nowoczesną  pisać 

22 godziny temu, mirro napisał:

Tak mnie naszło, pod wpływem postu Romana.:Dx 500
Roman jest interes do zrobienia. WZŁ łykną za kontrakt na Honkera ładną kasę. Przypuszczalnie starczy na kupno całego zakładu i jeszcze wyprodukowanie zamówionych pojazdów. 
http://dztfs.pl/ogloszenie-przetargu-pisemnego-nieograniczonego-sprzedaz-wolnej-reki-zorganizowanej-czesci-przedsiebiorstwa/

miruś w czym senk ? pewnie chcą uratować zakłady ??

Opublikowano (edytowane)

Fajnie nasz rząd się żydkom tłumaczy. Oni nie przyjmą do wiadomości  że Polacy nie są współwinni bo odpada jeden powód do roszczeń o zwroty majątków które USA wspiera. http://wprawo.pl/2017/12/15/kongres-usa-przyjal-ustawe-wspierajaca-gigantyczne-zydowskie-roszczenia-finansowe-wobec-polski/

Obstawiam że będą się teraz kajać zarówno przed żydami izraelskimi jak i tymi z otoczenia Trumpa a może nawet znowelizują znowelizowaną przed chwilą ustawę

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Roman - jak za poręczeniem majątkowym wyszedł to jest kaucja na okres procesu a nie wykupienie się od pierdla

tak i później nagle mataczą w sprawach jak Lewandowski później gdy dochodzą do władzy  uniewinniają go  dziwnym przypadkiem gdy po dostaje się do władzy nagle wszyscy zostają uniewinnieni  sprawy toczą się od lat 90 a tu po i nie wini  najwięksi krętacze 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

miruś w czym senk ? pewnie chcą uratować zakłady ??

Uratować rentowne zakłady poprzez ich sprzedaż ? To jakiś nowy sposób PIS?  Jak to niby ma działać i co na tym państwo zyskaO.o

Jeśli nie skazali ludzi to znaczy że są nie winni. Pis twierdzi że wszyscy sa winni tylko ich skażać nie można:D

Opublikowano (edytowane)

a wiesz co to syndyk ?? Jeśli nie skazali ludzi to znaczy że są nie winni to nie pis twierdzi nawet są publikacje , korwin gdzieś się wypowiada o tym i o kolesiostwo które sprzedaje zakład za 5 milionów  a w kasie zakładu jest 5 milionów jak krowin gada ?? dziwnym przypadkiem ciech tak był sprzedany 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Fajnie nasz rząd się żydkom tłumaczy. Oni nie przyjmą do wiadomości  że Polacy nie są współwinni bo odpada jeden powód do roszczeń o zwroty majątków które USA wspiera. http://wprawo.pl/2017/12/15/kongres-usa-przyjal-ustawe-wspierajaca-gigantyczne-zydowskie-roszczenia-finansowe-wobec-polski/

Obstawiam że będą się teraz kajać zarówno przed żydami izraelskimi jak i tymi z otoczenia Trumpa a może nawet znowelizują znowelizowaną przed chwilą ustawę

a co sądisz o akcji ratunkowej naszych górołaów? Francuzkę uratowali za nasze pieniądze a Polaka ostawili czy nie powinniśmy się domagać wrotu kosztów za akcję ratunkową?

Opublikowano

Kolejny ku**a materialista pies ganiał ludzkie życie aby tylko kasa się zgadzała. 

Opublikowano

Wizerunkowo we Francji na pewno zyskaliśmy. Szkoda że w takich okolicznościach. Dwu dzielnych ludzi potrafi więcej niż cała dyplomacja. Szacunek dla tych co poszli. Szacunek dla konsula. Ktoś powiedział że kiedy już nie da się zrobić nic innego mężczyzna powinien zrobić to co należy.  

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Kolejny ku**a materialista pies ganiał ludzkie życie aby tylko kasa się zgadzała. 

nie j**any materialista tylko w czechach Słowacji Austrii i francji za sam start helikoptera płaci się 50 tyś tylko Polacy za free nie byłeś nigdzie na nartach płacisz od tego ubezpieczenie  a on tylko zapytał ...

Opublikowano

A od kiedy to w Polsce są Himalaje O.o 

Tylko materialista przelicza ludzkie życie na hajs ¬¬

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

jak-git-idzie-to-tak_2017-10-08_11-54-16

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

widzisz jak ładnie tylko Polacy są w porządku  i nikt nam niebd mówił co mamy robić 

45 minut temu, PRIMO napisał:

A od kiedy to w Polsce są Himalaje

a w Polsce niema gór i wspinaczek ??

Opublikowano
49 minut temu, PRIMO napisał:

Tylko materialista przelicza ludzkie życie na hajs ¬¬

3 minuty temu, Roman176 napisał:

widzisz jak ładnie tylko Polacy są w porządku  i nikt nam niebd mówił co mamy robić 

4 minuty temu, mirro napisał:

W Polsce wojsko nie lata po turystów w górach.

tylko w Polsce za darmo i ochotnicy 

Opublikowano

Taa dalej porównuj loty po baby w szpilkach nad Morskie Oko z lotami na granicy zasięgu wysokościowego śmigłowca. I to w kraju gdzie jedynie wojsko może w miarę szybko zapewnić taki transport.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v