Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Ta  jasne  bo  którykolwiek szpital by  zerwał  zaraz  by  sprzęt  stracił   ale co tam ,,ciemnogród ,, zawsze znajdzie  wytłumaczenie

xDxDxD

Sprawy grube, czyli np tomograf to też spore wydatki ze strony samej placówki na przygotowanie miejsca pod część nuklearną. Czasem są to koszta na tyle duże że opłaca się korzystać z istniejących w pobliżu, choć czasem niechęć do inwestowania wynika z niestabilności finansowania placówek ochrony zdrowia.

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Marek takie zakupy jak te w linkach to nie zadanie dla WOŚP. Szczególnie wtedy gdy wymaga to dostosowania pomieszczeń, do wymagań sprzętu, czy choćby przebudowy zasilania. 

Ale  Zetorki  twierdzi  najwyraźniej co  innego.

Ja nie kwestionuje tego że  WOŚP nie kupuje sprzętu 

Tylko to że  bez  WOŚP  było bym czym leczyć  ludzi

Zetorki wstawił zdjęcie  Sali oprecyjnej z lat  60-tych   i najwyraźniej myśli że  bez  WOŚP  nadal by  się  leczył u  ,,szeptuchy,, czy  innych tam znachorów

Gość marekfarmer
Opublikowano

To jesteś  w błędzie  wstawiłem ci  przykłady  i to ze wschodu  że  bez  Owsika  są  tam Nowoczesne  Sale operacyjne i sprzęt

Opublikowano (edytowane)

Pozytywne jest także to, że działanie WOŚP wymusza  zakupy sprzętu nowszej generacji. Trochę na zasadzie, przecież nie kupimy gorszego niż Owsiak.:D

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Bo Owsiak ich odciążył i mogą co nieco zrobić dzięki temu .

Gość marekfarmer
Opublikowano

To co owsik  kupuje za pieniądze  od ludzi  to  jest  ułamek  promila  bez  większego  znaczenia

Opublikowano

Jeżeli wziąć pod uwagę że WOŚP konsultuje zakupy i działa w zawężonym zakresie to, może powodować wykreślanie pewnych pozycji z listy zakupów placówek.

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

To co owsik  kupuje za pieniądze  od ludzi  to  jest  ułamek  promila  bez  większego  znaczenia

Podaj przykład , która pozarządowa instytucja kupuje więcej .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Podaj  przykład  instytucji  pozarządowej która  zbiera  na ten cel  ????

https://wiadomosci.wp.pl/warszawski-szpital-odmawia-sprzetu-od-wosp-6032745499783809a

Rzeczniczka szpitala Magdalena Kojder tłumaczyła m.in., że placówka nie ma oddziału onkologii, a warunkiem przyjęcia sprzętu było świadczenie profilaktyki onkologicznej.  "Szpital nie odmówił przyjęcia bezpłatnie nowoczesnego sprzętu USG, natomiast stał i stoi na stanowisku, że nieracjonalne jest przypisywanie tego typu urządzenia jedynie jednemu zakresowi działań. Tym bardziej, że odsetek pacjentów leczonych w naszym szpitalu, z podejrzeniem chorób nowotworowych, jest niewielki. Nasuwają się zatem wątpliwości czy uczciwe byłoby przyjęcie sprzętu, który nie byłby w pełni wykorzystywany?"

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
9 minut temu, marekfarmer napisał:

Powiedz to tym diabetykom którzy korzystają  z pomp, albo dzieciakom które dzięki przesiewowemu badaniu słuchu uchronione zostały od głuchoty. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Daj namiary na takowych to im to powiem Problemu  nie widze :) 

Opublikowano

Co właściwie Ci przeszkadza że szpitale dostają jakiś sprzęt od WOŚP ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

A gdzie ja napisałem że mi to  przeszkadza ???

Przeszkadza mi opowiadanie głupot że  bez  WOŚP nie było by czym leczyć  w szpitalach

0+marsz+niepodleg%C5%82o%C5%9Bci.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie pisz głupot  tylko daj namiary

Zadzwonię  i powiem jednemu czy  drugiem że  to co zbiera  owsiak  to  ułamek promila  tego co idzie na Służbę zdrowi w Polsce

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, agromatik napisał:

Zgubiłeś końcówkę, a to ma znaczenie.

I kończę ten jałowy dyskurs, bo widać wyraźnie, że zaczynasz sprowadzać dyskusje do swojego poziomu i pokonać mnie doświadczeniem.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Na służbę może i tak , ale na sprzęt to już by były spore procenty .

Opublikowano
7 minut temu, marekfarmer napisał:

A gdzie ja napisałem że mi to  przeszkadza ???

Przeszkadza mi opowiadanie głupot że  bez  WOŚP nie było by czym leczyć  w szpitalach

0+marsz+niepodleg%C5%82o%C5%9Bci.jpg

Naklej to na swoj glupi leb albo komus z rodziny  jak teafia do szpitala ..:D 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Na służbę może i tak , ale na sprzęt to już by były spore procenty .

Może  1-2%  bo  cała suma z WOSP nie idzie na sprzęt 

marko-kolo

A ty sobie  przyklej  ,, Daje  owsiakowi,, Może  cie  bez  kolejki przyjmą  jak to zobaczą 

xDxDxD

Opublikowano

Zawsze coś . Lepiej niż nic . Wolę dać na leczenie , niż na wycieczkę dla Dżesiki i Brajanka , na które zbiera Caritas .B|

Opublikowano

No widzisz , nareszcie pojąłeś . Ludzie widzą , oceniają , a czasami groszem wesprą .B|

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zetorki12 napisał:

No widzisz , nareszcie pojąłeś . Ludzie widzą , oceniają , a czasami groszem wesprą .B|

A czy jak pisałem że nie masz płacić  owsiakowi ???

Nie zgadzam się z tezami że bez WOŚP  nie było by czym leczyć  i tyle.

Nie  neguje tego że WOSP kupuje sprzęt 

Jak ktoś chce  niech mu daje   nie mój problem  sam kiedyś  dawałem  teraz  już nie dam mu azni 1zł  wole  wpłacić  na ,,Szlachetna Paczka,,  Czy  Caritas

marko-kolo

Twoją  inteligencje  wszyscy poznali  najpierw pod nikiem Kozulek2   A teraz  pod nowym  popis ostatnio dałeś  pod jednym ze zdjęciem na AF

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v