Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 17:31, DTaras napisał:

Roman - antykoncepcja obowiązuje parę a nie tylko kobietę. Jak spotka Cię ciąża to przez kobietę? Celowo tak napisałem bo ciąża to wynik postępowania dwojga osób..

dlatego jeśli masz dziewczynę to logiczne zeby się zabezpieczała  bo niebd chyba tylko razem do kościoła chodzić ?

Dnia 12.01.2018 o 22:24, akowicz111 napisał:

A zauważyłeś ilu śledzi ten temat ? A ilu chce z Tobą dyskutować ? To musi być fenomen .:D:D:D Romana to powinieneś od czasu do czasu pochwalić . Bo ma cierpliwość .:P

dobre ..  B|

Opublikowano

ta cierpliwosc to nosi naukowa nazwe promile:D

romus pamietasz jak niedawno pisales ze twoja zona wybrala kariere i nie masz dzieci, nie minelo 3 miesiace i zostales ojcem - dla jasnosci twoja nie zaszla tylko urodzila- jak to wytlumaczysz  ??? sa jakies turbo tabletki na przyspieszenie ciazy:13_upside_down: 

Opublikowano

Żeby średnia wyszła 400 to wystarczy że jeden kupi za 200 a drugi za 600. W tym wypadku średnia powinna być ważona ilością kupowanego gazu w porównaniu do ilości kupowanej przez Polskę i w ten sposób liczona. Druga sprawa to moja prośba aby Pana Antoniego M nie nazywać antkiem. AN2 jest zasłużonym i wdzięcznym samolotem. To nie kest w porządku w stosunku do tej maszyny.

Roman jeśli masz dziewczynę to logiczne aby ustalać tę kwestię wslólnie. Jeżeli faktycznie napisałeś, że Ty nie masz dzieci bo żona wybrała karierę to jak to świadczy o Tobie?

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Skoro jsw osiągnęła taki czysty zysk to dlaczego trzeba dotować zamykanie nierentownych oddziałów. Napisz - tylko proszę Cię nie kopiuj już nic. Dolna Odra w Szczecinie w latach 90 z jakiego węgla korzystała? Co masz na myśli, pisząc że Australia ma pozalewane odkrywki i dlatego europa zaopatruje sie w Polsce używasz jakiegoś skrótu? Czy widzisz różnicę pomiędzy węglem brunatnym a kamiennym i jakiego węgla szukają Niemcy? Jaką moc mają bloki energetycz e na Śląsku wykorzystujące węgiel kamienny do produkcji energii elektrycznej i jaki deficyt ma w produkcji energii elektrycznej Polska? Wreszcie jakie gatunki węgla i w jakich ilościach wydobywa się w Polsce i jak można określić ich przydatność?

wiesz ze bijesz do górnika?? nie chce mi się na te bzdety odp  

jak napisałeś pozamykać kopalnie hmm czyli wzrost o 40 /50% za ogrzewanie  hmm miedzy sylwkiem a świętami kupiłem wegiel na kopalni po 640zł kal 32 zapotrzebowanie na sezon  4/5ton  skład 2 km od zamieszkania wegiel po 860zł kal 26 no i wiadomo jak skład lubią wódę węglu oczywiscie Ukrainki i kazachstański  zapotrzebowanie 9/10ton bo słaba kal spiekanie się w automatycznym piecu i co dzień nie czyszczenie  bo popiołu w trzy d*py    kwk polska koszt 3200zł skład 8600zł dlatego zamilcz co piszesz bo majaczysz jak tusk z gazem dzięki niemu zyski z rolnictwa częściowo odjemy na ruski gaz  nawozy hehe 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

podrostu nie interesuje mnie to nie mam nic spólnego z wojskiem ani żadnych zainteresowań militarnych  daj linka poczytam..

Nie dam, sam se znajdź:D.

Tu nie chodzi o wojsko bo nie wojsko go odwołało a politycy z PIS.. Ale wytłumaczenie ciekawe znalazłeś.

Romek, jak ty masz tylko 76 w ZUS uzbierane to ty taki młody jesteś czy za minimalna fedrujesz ?

2 minuty temu, akowicz111 napisał:

A zauważyłeś ilu śledzi ten temat ? A ilu chce z Tobą dyskutować ? To musi być fenomen .:D:D:D Romana to powinieneś od czasu do czasu pochwalić . Bo ma cierpliwość .:P

Nie wiem ile śledzi ani czy chcą dyskutować  bo traktuje to jako rozrywkę.Ilość osób bioracych na wiarę wiele rzeczy, powtarzających propagandę i nie potrafiący operować cyframi lub ich interpretować jest zdumiewająca. Inteligencje widać po celnych puentach i dziwnym trafem koresponduje ona z  analitycznym i głębszym widzeniem świata niż ten pokazywany przez  TV. A Romana to lubie bo chłop ma wiarę niesamowita a wiara góry przenosi  Jedyny defekt jest taki że wierzy w socjalizm.

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 22:36, DTaras napisał:

Roman jeśli masz dziewczynę to logiczne aby ustalać tę kwestię wslólnie. Jeżeli faktycznie napisałeś, że Ty nie masz dzieci bo żona wybrała karierę to jak to świadczy o Tobie?

tak miałem 8 lat chodziłem zanim się dorobiliśmy a w czerwcu urodziło się nam dziecko  

Dnia 12.01.2018 o 22:46, Ulman napisał:

Romek, jak ty masz tylko 76 w ZUS uzbierane to ty taki młody jesteś czy za minimalna fedrujesz ?

76tyś bez filara w wieku 30lat ??

Opublikowano

jesli gaz z rosji jest taki zly to czemu orban znowu przedluzyl kontrakt na jego dostawy i to akurat w dniu w ktorym trump przemawial w warszawie  ?? jesli ktos ma deko zdrowego rozsadku, to wie ze jeszcze dlugie lata jestesmy skazani na gaz putina.

romus chyba nie wie"z" ysz ze bedziesz mial w wieku 45 lat emeryture  jak twoi starsi koledzy, chyba masz swiadomosc ze bedzie dymal jak czesi do 70 r-pewnie taki niedlugo bedzie wiek emerytalny -zus ma 2 biliony skomasowanego dlugu.

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 22:46, Ulman napisał:

Nie wiem ile śledzi ani czy chcą dyskutować  bo traktuje to jako rozrywkę.Ilość osób bioracych na wiarę wiele rzeczy, powtarzających propagandę i nie potrafiący operować cyframi lub ich interpretować jest zdumiewająca. Inteligencje widać po celnych puentach i dziwnym trafem koresponduje ona z  analitycznym i głębszym widzeniem świata niż ten pokazywany przez  TV. A Romana to lubie bo chłop ma wiarę niesamowita a wiara góry przenosi  Jedyny defekt jest taki że wierzy w socjalizm

ulman zachowuj się jak na twój wiek przestaje mniej obrażania więcej argumentów ja niewierze w socjalizm sam jesteś większy tylko to pomaga wykluczeniom społecznym i spłodzenia z pokolenia na pokolenie biedoty   patologicznej straszną masz obsesje na tym punkcie 

23 godziny temu, jacus napisał:

jesli gaz z rosji jest taki zly to czemu orban znowu przedluzyl kontrakt na jego dostawy i to akurat w dniu w ktorym trump przemawial w warszawie  ?? jesli ktos ma deko zdrowego rozsadku, to wie ze jeszcze dlugie lata jestesmy skazani na gaz putina.

romus chyba nie wie"z" ysz ze bedziesz mial w wieku 45 lat emeryture  jak twoi starsi koledzy, chyba masz swiadomosc ze bedzie dymal jak czesi do 70 r-pewnie taki niedlugo bedzie wiek emerytalny -zus ma 2 biliony skomasowanego dlugu.

oj jacusiu przecież ptunin nie był zły brak spożywkę od nas owoce a my mieliśmy by taki gaz gdyby nie unia sankcje nakładała a tusk jak ten pies do aportów 

jacuś jak już to od 50 lat po na duł nie morze zjeżdżać poniżej 25roku życia ja miałem 23albo 22  po za tym   musisz mieć czystej pracy 25lat każde chorobowe opieki itp do odróbki a i dzięki uni bd pracował 25lat  bo na takich warunkach jak sie przyjmujesz na takich kończysz .. jak policjanci starzy mogą iść na 15 a nowo przyjęci tylko na 25 

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

76tyś bez filara w wieku 30lat ??

Młodyś jeszcze , tak jak pisałem..

Roman, uporządkujmy fakty . Jestes za zwiekszeniem wydatków na socjal ja wprost przeciwnie. Ty twierdzisz ze ja nie popierając zwiększenia socjalu jestem większym socjalistą od ciebie który socjal popierasz? :):DxD No weź to jakoś wytłumaczo.O Może  partia ci nie pozwala być socjalistą?

Opublikowano

mało 76tyś w zus ??  w teori coś jak piszesz ale w praktyce to ty pobierasz 500 i inne swiadczenia a ja nic 

14 godzin temu, Ulman napisał:

Młodyś jeszcze , tak jak pisałem.

we mnie jeszcze nadzieja B|

Opublikowano

romek to stan na dzisiaj a za 20 lat??? - pomysl co bylo 20 lat temu ile bylo kopalni ,ilu gornikow -a co z tego zostalo, janina ma wegla 2 mld ton udokumentowanych, ile za 10 lat kopalni jsw bedzie fedrowac , ile hut jest teraz ile i gdzie zostanie ich za 20 l- na twoim miejscu to bym raczej nie marzyl o gorniczej emeryturze na rybach.....

pamietam z lat 80 jak u nas wegla szukali-nic -procz zwiru nie znalezli-w przeciszowie mieli kanadyjczycy nowa kopalnie budowac i sprawa ucichla-chyba jednak sie nie oplaci i zadna prywatna firma w polsce w to nie pojdzie-jesli niemcy nie kupili zadnej kopalni to o czym to swiadczy ?????????

moj kumpel w tamtym roku szedl na emeryture -2 tyg pil na umor w koncu go erka zabrala i teraz zostal abstynentem, inni zaraz po odejsciu z kopalni zaczeli pracowac na budowach-czy myslisz ze mlode-przed 50 l-zdrowe chlopy na emeryturze to normalne i ile jeszcze to sie utrzyma ????????? 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

mało 76tyś w zus ??  w teori coś jak piszesz ale w praktyce to ty pobierasz 500 i inne swiadczenia a ja nic 

Jak płacę to pobieram bo inaczej to frajerstwo. Państwu powinno sie jak najwięcej pieniędzy odbierać byś zrobił z nich pozytek a nie by jacyś Misiewicze przepierniczyli

Opublikowano

za 10 lat kopalni jsw bedzie fedrowac

oczywiscie bo ktos zawsze bd potrzeby do stali jsw budują nowe szyby a moja kopalnia węgla maja na 70lat  nie marze o emeryturze na rybach tylko pracować na roli 

myslisz ze mlode-przed 50 l-zdrowe chlopy na emeryturze to normalne i ile jeszcze to sie utrzyma ????????? 

to normalne bo dowiedz się ile kopalnia odprowadza składek do zus  u prywaciarza bym za 100lat tyle by ci nie oprowadził   2100 zł, tj. o 100 zł więcej niż w roku 2017. Podstawę wymiaru składek ZUS dla nowych przedsiębiorców stanowi 30% minimalnego wynagrodzenia czyli kwota 630 zł. a ja mam tyle ile zarobie czyli za 10lat 63000tyś a ja mam 76 tyś a pracuje parę lat + szychty przeliczeniowe 

a kiedyś odprowadzali po 200zł i 300zł a kopalnie nie

23 godziny temu, Ulman napisał:

Jak płacę to pobieram bo inaczej to frajerstwo. Państwu powinno sie jak najwięcej pieniędzy odbierać byś zrobił z nich pozytek a nie by jacyś Misiewicze przepierniczyli

WŁASNIE DLATEGO JESTEŚ SOCJALISTĄ BO JA PŁACE NA CIEBIE I NIC Z TEGO NIE MAM I JAKOŚ NIE BOLI MNIE TO ZE IDZIE NA TWOJE DZIECI 

Opublikowano
Kiedy ja napisałem że pozamykać kopalnie? Napisałem, że do tego zmierza całe otoczenie. Do 2018 jest pozwolenie na dotowanie celowe kopalń tymczasem mówi się o środkach zaplanowanych do 2023. Osobiście mając surowiec na 200 lat nie rezygnowałbym z niego tak łatwo a dąży się pod płaszczem smogu do wyeliminowania tzw niskiej emisji. Ci odbiorcy to raptem 20% klientów kopalń ale dają 30% zysków więc może dojść do sytuacji gdy podaż spadnie z powodu wyłączania szybów popyt się zrestrukturyzuje i surowiec podrożeje a wtedy wejdzie w grę import. Tymczasem kotły w 3 klasie mogą spalić to paliwo w sposób czysty biorąc pod uwagę PeeMy pod warunkiem przestrzegania zasad. Gdy zaczniemy drążyć kwestię metali ciężkich sprawa przybierze inny obrót nawet klasę wyżej. Dopiero paliwo kwalifikowane w kotle V kat. da optymalny rezultat. Niestety już jest to maksymalny pułap. Węgiel 5 ton kupić na kopalni? Dla mnie niewykonalne. Rozmawiają powyżej 50 a to już 3 samochody. Zresztą koszt wydobycia jednej tony to jakieś 240 zł - Ty kupujesz po 320 czyli powiedzmy z VAT a gdzie reszta obciążeń? Czyżby niesort, kęsy? Dla mnie nierealne. Podajesz prawdopodobnie kaloryczność niestety bez jednostki. Wartość opałowa czystego pierwiastka to jakieś 33 MJ/Mg to naprawdę niewiem coś Ty kupił - szungit? A może to ciepło spalania? Wtedy wartość opałowa 27MJ/Mg ma sens. Niewiem, nie siedzę w Twojej głowie, pisz jaśniej i dokładniej. Falenta rozprowadzał węgiel podobno ruski. Mało było przy tym miale roboty i czas pracy kotła o 2 godziny dłuższy. Niestety firma już nieistnieje.
Opublikowano

Na siebie to ja sam płacę i jeszcze na niejednego  konsumenta socjalu.  Ty pewnie też skoro nic nie bierzesz. Róznicą jest to że ty to popierasz a ja nie 

Powiedz mi, jak popierasz zwiekszenie socjalu, interwencjonizm państwa  czy wysokie podatki a socjalista nie jesteś to kim ty jeteś?

Opublikowano
Do hut to raczej koks i to dobry, jako topnik. Reszta ostatnio na prąd i gaz zaczęła hulać. Koks również w topieniu bazaltu i gabro ale to niewiele. Zresztą w naszym kraju wydobywa się węgiel 33 w większości zatem kogeneracja, ciepło i elektrownie to zgodnie z tym co pisałem wcześniej może być jedyny odbiorca. W kotłach fluidalnych można wyprodukować dodatkowo gips i teraz Wyżyna Lubelska zaczyna importować węgiel albo wahadło ze Śląska. Dlaczego tak naciskam na produkcję energii elektrycznej? Bo w Polsce po pierwsze bloki mają ponad 35 lat i brak jest nowych a po drugie wskaźnik wzrostu gospodarczego jest ściśle powiązany ze wzrostem zużycie energii elektrycznej.
Opublikowano
22 godziny temu, DTaras napisał:

Kiedy ja napisałem że pozamykać kopalnie? Napisałem, że do tego zmierza całe otoczenie. Do 2018 jest pozwolenie na dotowanie celowe kopalń tymczasem mówi się o środkach zaplanowanych do 2023. Osobiście mając surowiec na 200 lat nie rezygnowałbym z niego tak łatwo a dąży się pod płaszczem smogu do wyeliminowania tzw niskiej emisji. Ci odbiorcy to raptem 20% klientów kopalń ale dają 30% zysków więc może dojść do sytuacji gdy podaż spadnie z powodu wyłączania szybów popyt się zrestrukturyzuje i surowiec podrożeje a wtedy wejdzie w grę import. Tymczasem kotły w 3 klasie mogą spalić to paliwo w sposób czysty biorąc pod uwagę PeeMy pod warunkiem przestrzegania zasad. Gdy zaczniemy drążyć kwestię metali ciężkich sprawa przybierze inny obrót nawet klasę wyżej. Dopiero paliwo kwalifikowane w kotle V kat. da optymalny rezultat. Niestety już jest to maksymalny pułap. Węgiel 5 ton kupić na kopalni? Dla mnie niewykonalne. Rozmawiają powyżej 50 a to już 3 samochody. Zresztą koszt wydobycia jednej tony to jakieś 240 zł -

MOIM ZDANIE SMOGU NIEMA Z  węgla a ludzie co oszczędzają na ogrzewaniu w grę wchodzą śmieci kopalnie, ma 3km od siebie w nic prostszego 

5 ton kupić na kopalni? Dla mnie niewykonalne. Rozmawiają powyżej 50 a to już 3 samochody

ma 3km od siebie w nic prostszego  

Węgiel 5 ton kupić na kopalni? Dla mnie niewykonalne. Rozmawiają powyżej 50 a to już 3 samochody.

kto rozmawia bo kopalnia nawet ci sprzeda 200kg ??

Ty kupujesz po 320 czyli powiedzmy z VAT a gdzie reszta obciążeń? Czyżby niesort, kęsy?

orzech 

Podajesz prawdopodobnie kaloryczność niestety bez jednostki. Wartość opałowa czystego pierwiastka to jakieś 33 MJ/Mg to naprawdę niewiem coś Ty kupił - szungit? A może to ciepło spalania? Wtedy wartość opałowa 27MJ/Mg ma sens.

• typ 31  płomienny — najsłabszy (20–26MJ/kg), ale spala się łatwo i czysto, jasnożółtym płomieniem. Jeśli pozostawia koks, to jest on kruchy i też szybko znika. Najmniej problematyczny, ale też nie bez przyczyny nazywany papierowym, bo sposobem i czasem spalania właśnie papier przypomina.
    Z wyglądu matowy, jasnoczarny, po upuszczeniu na twarde podłoże łatwo się kruszy wzdłuż warstw. Złotawe wtrącenia to także znak rozpoznawczy tego typu węgla z niektórych kopalń.
  • typ 32  gazowo-płomienny — nieco mocniejszy (26–29MJ/kg), spala się pomarańczowym płomieniem z czarnymi końcówkami. Dobrze koksuje, ale też nieco się spieka.
    Z wyglądu ciemnoczarny, błyszczący, twardy (wymaga młotka, pęka na nieregularne kawałki).
  • typ 33  gazowy — mocarny (29–31MJ/kg), ale i trudny w spalaniu. Wydziela mnóstwo smolistych, trudnopalnych gazów, spala się ciemnopomarańczowymi kopcącymi płomieniami. Pozostawia twardy, długo spalający się koks. Mocno spieka, cały zasyp potrafi skleić się w jedną bryłę.
    Z wyglądu jak bryła smoły, czarny i błyszczący, bardzo twardy, o jednolitej strukturze.
  • typ 34 i 35  węgle koksujące — wykorzystywane do produkcji koksu w przemyśle. W cywilnych kotłowniach nie powinno się ich stosować, ale można je czasem spotkać na Śląsku, gdzie w niektórych kopalniach górnicy dostają taki węgiel w ramach deputatu. Węgle koksujące są jeszcze trudniej palne, wydzielane przez nie substancje lotne to ciężkie smoły i gaz koksowniczy (trujące i bardzo trudne do spalenia).

Do hut to raczej koks i to dobry, jako topnik

do pieców viadrus  jedne nałożenie to  2/3dni  bez p[przykładania  ale ciężko dostać na kopalni 

Bo w Polsce po pierwsze bloki mają ponad 35 lat i brak jest nowych

https://inzynieria.com/wpis-branzy/wiadomosci/9/48431,te-bloki-energetyczne-powstana-w-polsce-w-najblizszych-latach

W ramach największych inwestycji powstają obecnie bloki energetyczne o łącznej mocy ponad 6100 MW i wartości ok. 29 mld zł. Znacznie więcej mogłyby pochłonąć kolejne przedsięwzięcia w energetyce konwencjonalnej - zarówno te, których realizacja wydaje się być przesądzona, jak i te, których projekty znajdują na półkach.

https://www.salon24.pl/u/staszekcyceron/625878,niemcy-buduja-26-nowych-elektrowni-weglowych-pani-kopacz

http://ziemianarozdrozu.pl/artykul/2344/europa-zuzywa-wiecej-wegla-–-czy-to-weglowy-renesans

Opublikowano

Poco tę tabelę wkleiłeś? 33 się wydobywa i Katowice mają go w pip i to co wychodzi do

Składów i spala się w niskiej emisji przyjemne nie jest. Poza tym aby uzyskać te 31MJ/Mg (orzecha lepszego niż 30MJ/Mg nie spotkałem i typowo jest to 29MJ/Mg) możesz mieć takiego prostego kotła. Cechą jego charakterystyczną jest właśnie spiekanie i potrzeba dużego nadmiaru powietrza w części zgazowywanej wsadu. Ogólnie najlepszy do domu jest typ 32.

Niemcy pozamykali w panice elektrownie atomowe po fukuszimie stąd to ciśnienie ale pytałem Cię wcześniej czy widzisz różnice pomiędzy węglem brunatnym a kamiennym... To co się buduje w naszym kraju nie zapewnia uzupełnienia po koniecznych wyłączeniach. W Bełchatowie buduje się blok przy nowej odkrywce bo złoże zaczyna się kończyć. Te 6.1 Terawata w obliczu potrzebnych przynajmniej 10 to jednak deficyt.

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

To sa wypociny komucha  Kuźmiuka na podstawie ruskiej rządowej agencji informacyjnej która jak zwykle wprowadza dezinformację. Wierzysz ruskim jak ci pasuje? W Smoleńsk jakoś nie wierzysz:D Daj nasze rodzime rządowe źródło czy tam z PGNiG ew Unijną analizę xen albo coś podobnego. 

Podaj mi jakie są wpływy i wydatki budzetowe z 2017?

Poszukaj sobie

To jak wytłumaczysz  jakim cudem  deficyt  na koniec 2017  to  ok 30mld zł  mimo  takiego  rozdawnictwa (500+)  mimo  przywrócenia  godziwego  wieku  emerytalnego   mimo  rosnącej biurokracji  Mimo  wysokiej pomocy  finansowej dla Rolników  poszkodowanych w klęskach.

Jak to  się  stało    że  PiS  spełnia  swoje obietnice  wyborcze    przy  tak  niskim deficycie   przecież  Guru ekonomi  z  Platformy  mówił ,, Że na obietnice  PiSu pieniędzy w budżecie  NIEMA,,  Skąd  nagle  są  te pieniądze  ????

Opublikowano

A jaki to niegodziwy wiek emerytalny był wcześniej? I jak bardzo był niegodziwy? Co z niższego wieku emerytalnego kiedy środki otrzymywane to nawet bez leków śmieszne kwoty. Co daje obniżenie wieku, jeśli ci co ochoczo skorzystali i tak od razu szukają roboty i ochoczo zasilają szarą strefę. 
Po grzyba wegetować kiedy nie jest połączone z programami zdrowotnymi, lekami . Prawda jest taka że mamy co raz starsze społeczeństwo, co raz bardziej chore. Dajemy 500 na dzieci gwarantując im później pewne nic, albo brak wszystkiego. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 21:09, Ulman napisał:

Może ty wiesz czemu na pysk wyleciał i czy to dobrze czy źle  bo  reszta ma jakieś intelektualne zaparcie 

Ty pewnie tego nie wiesz bo z rolnictwem niewiele masz wspólnego ale np siejesz boże które daje wysokie plony jesteś adowolony ale po 3 latch plony spadają bo są lepsze odmiany podobnie z Maciarewiczem stwrdzono że lepiej go zastąpić lepszym pamiętaj lepsze jest wrogiem dobrego ;)

14 godzin temu, mirro napisał:

A jaki to niegodziwy wiek emerytalny był wcześniej? I jak bardzo był niegodziwy? Co z niższego wieku emerytalnego kiedy środki otrzymywane to nawet bez leków śmieszne kwoty. Co daje obniżenie wieku, jeśli ci co ochoczo skorzystali i tak od razu szukają roboty i ochoczo zasilają szarą strefę. 
Po grzyba wegetować kiedy nie jest połączone z programami zdrowotnymi, lekami . Prawda jest taka że mamy co raz starsze społeczeństwo, co raz bardziej chore. Dajemy 500 na dzieci gwarantując im później pewne nic, albo brak wszystkiego. 

Aod czego mamy to Chore stare społeczeństwo ? Od 25 lat rządów postkomuny

Opublikowano

Pewne procesy w przyrodzie przebiegają nie oglądając się na poglądy rządzących. W ciągu życia człowieka linia polityczna może się zmienić sporo razy. Ponieważ te procesy są nieuniknione i nie do powstrzymania możemy na nie tylko reagować w miarę rozwoju technologi i wiedzy. Akurat starzenie się jest wpisane w naturalny cykl naszego życia i trudno o to obarczać komunistów, postkomunistów i innych. Schorzenia też występują w większym natężeniu w pewnym wieku. Państwu na rękę jest aby część populacji zakończyła żywot na początku tego procesu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Poszukaj sobie

To jak wytłumaczysz  jakim cudem  deficyt  na koniec 2017  to  ok 30mld zł  mimo  takiego  rozdawnictwa (500+)  mimo  przywrócenia  godziwego  wieku  emerytalnego   mimo  rosnącej biurokracji  Mimo  wysokiej pomocy  finansowej dla Rolników  poszkodowanych w klęskach.

Jak to  się  stało    że  PiS  spełnia  swoje obietnice  wyborcze    przy  tak  niskim deficycie   przecież  Guru ekonomi  z  Platformy  mówił ,, Że na obietnice  PiSu pieniędzy w budżecie  NIEMA,,  Skąd  nagle  są  te pieniądze  ????

A wiesz, że jest taka pozycja w kosztach budżetu jak INWESTYCJE. Porównaj ich poziom do lat poprzednich. Ich efekt odczujemy już wkrótce, gdy przychody budżetowe zmaleją.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v