Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwilą, krab1976 napisał:

o czym wy gadacie. A wiecie że 5 listopada pan Krzysztof czabanski przy okazji nagonki na fermy futerkowe chciał zablokować ubój rytualne? a tu jakiś głupek pisze o gazie. chlopie obudź się. asf za Wisła chcą likwidować ubój rytualne a ty o gazie dla mieszkańców? gdzie minister który pozwala na takie rozporządzenia w komisji rolnictwa????

Oj tam sie awanturujesz. Zaraz ktoś napisze że minister jest dobry bo robi dobrze a nawet jeśli nie to tak chciał zroboć a jak mu nie wyszło to wina Tuska i układu. W PIS są sami najlepsi ale właśnie od 2 dnie nikt nie potrafi jasno odpowiedzieć czemu tych najlepszych wylali co nie zmienia faktu że nikt tych dymisji nie krytykuje bo i pewnie nie rozumie.

Przed chwilą, Roman176 napisał:

ale zabłysłeś ja pier**le word pozna czy ja mam na myśli może czy morze bałtyckie 

A metodą skojarzeń - jak myślisz o morzu (akwenie) który ma zawsze drugą  część nazwy np bałtyckie śródziemne jońskie czarne itp Czy nie jesteś w stanie zapamiętać że jak morze jest w nazwie (podwójne) to i  "ż" jest to podwójne czyli "rz"?

Romek, jak już ten św. Antonii patron zamachów został szefem podkomisji to  dojdzie do tej prawdy czy nie?  Może na śledczego Misiewicza powoła? 

Opublikowano

Niemcy nie są płatnikiem netto w UE, ale faktycznie największym beneficjentem integracji europejskiej - mówił w poniedziałek szef MSW tego kraju Sigmar Gabriel na konferencji w Brukseli o przyszłym wieloletnim budżecie UE.

Niemiecki polityk podkreślał, że konieczne jest stworzenie "dobrej narracji" wokół dyskusji o nowych wieloletnich ramach finansowych. Jak przypominał, dotychczas osią sporów w tej sprawie było to, kto dopłaca więcej do budżetu UE niż z niego wyciąga (czyli jest płatnikiem netto), a kto więcej wyciąga niż dopłaca (jest beneficjentem netto).

Jego zdaniem kalkulowanie, ile dochodów podatkowych idzie z jednego kraju do budżetu UE, a potem dalej do innego państwa członkowskiego, to najgorsza narracja tego, czym jest UE.

"Ta narracja jest fałszywa. Nie jesteśmy płatnikiem netto. Tak naprawdę jesteśmy największym beneficjentem integracji europejskiej, zarówno gospodarczo jak i finansowo, z całą pewnością politycznie" - powiedział odnosząc się do sytuacji Niemiec.

Gabriel przypomniał, że jego ojczyzna nie eksportuje swoich towarów głównie do Chin czy Stanów Zjednoczonych, ale w 60 proc. do UE. Zauważył, że jest to możliwe tylko dzięki temu, że kraje wokół Niemiec dobrze sobie radzą. "Nikt nie jest uzależniony od dobrobytu innych krajów członkowskich w takim stopniu jak Niemcy - oświadczył. - Z tego powodu twierdzę, że nie jesteśmy płatnikiem netto".

już któryś z kolei niemiecki polityk potwierdza to co myśli większość rozumnych ludzi, ale są jeszcze w Polsce ludzie naiwni/głupi, którzy uważają, że ue to dobra ciocia, która daje nam pieniądze bo jesteśmy fajni i nic w zamian nie oczekuje

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ulman No na ogół tak jest . Nie koniecznie my , ale jak nie to kto ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

A metodą skojarzeń - jak myślisz o morzu (akwenie) który ma zawsze drugą  część nazwy np bałtyckie śródziemne jońskie czarne itp Czy nie jesteś w stanie zapamiętać że jak morze jest w nazwie (podwójne) to i  "ż" jest to podwójne czyli "rz"?

Dyslektyków chroni prawo. Ale nadal niektórzy uważają, że dysleksja to nowomodny wykręt przed wkuwaniem

Ponieważ mylą mu się kształty i dźwięki – podobne litery i podobne brzmieniowo głoski. Nie pamięta wyglądu zapisanych słów, nie może więc poprawić błędów. Ten sam wyraz pisze w różny sposób.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ulman No na ogół tak jest . Nie koniecznie my , ale jak nie to kto ?

No tez ciekawy jestem. Ktoś traci więc  ktos zyskuje  i jesli to my tracimy to co / ile ?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Żeby sobie samoocenę poprawić

No to KOD powinien wyjść na ulicę w obronie wykluczonych posłów. Przecież w konstytucji, na którą i PO i NowoCzerska tak chętnie się powołują, zapisana jest wolność sumienia.

• Like 1
Opublikowano

A ja nie wiem , tylko się zastanawiam jak to właściwie jest . No bo niby skądś ktoś bierze , żeby komuś dać , a zyskuje ten , który dostanie na końcu .

Opublikowano
Dnia 10.01.2018 o 16:55, marko-kolo napisał:

Toc to suweren atakuje ...ludzie chyba maja prawo wyrazac niezadowolenie jak nie dawno tlumaczyl sasin czy inni ?

dzis rano w drodze do biura natknalem sie na PeOwca. nedzne to takie, liche i jedzie z geby. jak zwykle zasunalem mu z banki bez ostrzezenia. przewrocil sie i mamrotal cos o konstytucji, to mu poprawilem z liscia. czemu wy PeOwce takie slabe jestescie? nie jecie warzyw?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Szukałeś głupszego od siebie by pokazać że tacy  w ogóle są

po twojej wypowiedzi pojechałem ci po ambicjach?  zapomniałem wy dmuchacie sobie w pupy taka radość lewaków ten mu layka ja mu layka;)

Opublikowano (edytowane)

jak tam hehe jak ciebie 22godziny temu ,  Zaraz, zaraz czegoś tutaj nie rozumiem. To wy ubeckie POśmiewisko i wasze Nowośmieszne zaplecze w końcu walczycie o demokrację? Czy z demokracją? Jak to się ma do waszego kwiku o wolność? ZakłamanePrzygłupy.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

dzis rano w drodze do biura natknalem sie na PeOwca. nedzne to takie, liche i jedzie z geby. jak zwykle zasunalem mu z banki bez ostrzezenia. przewrocil sie i mamrotal cos o konstytucji, to mu poprawilem z liscia. czemu wy PeOwce takie slabe jestescie? nie jecie warzyw?

No i nie dziwie się że szukasz głupszych bo widac że to nie łatwe

Przed chwilą, Roman176 napisał:

po twojej wypowiedzi pojechałem ci po ambicjach?  zapomniałem wy dmuchacie sobie w pupy taka radość lewaków ten mu layka ja mu layka;)

Pupy? Dmuchacie? co ty się z Misiewiczem widziałeś? To ty nigdy nikomu lajka nigdy nie dałeś? Chyba właśnie najczęściej ortodoksom różnej maści i prawicowo lewicowej orientacji dajesz i mnie to nie interesuje więc co ci do tego komu ja daje? Dać ci parę żebyś się doceniony poczuł? :D

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Pupy? Dmuchacie? co ty się z Misiewiczem widziałeś? To ty nigdy nikomu lajka nigdy nie dałeś? Chyba właśnie najczęściej ortodoksom różnej maści i prawicowo lewicowej orientacji dajesz i mnie to nie interesuje więc co ci do tego komu ja daje? Dać ci parę żebyś się doceniony poczuł? 

tylko pisałem niedawno kto jednych założycieli słów lewactwa  m.i. jkm   ale jak wy sobie lakujecie to mam cie za zakamuflowanego nie przyznającego się peowca  

o dziwo wczoraj świętowałeś z nimi  przypadek chyba nie..

Opublikowano
6 godzin temu, karo99 napisał:

ja myślę, że Gadowski powinien kandydować na prezydenta Krakowa:x

gdyby wybory odbywaly sie tylko w komisji specjalnej przy ul. babinskiego to wybor mialby w pierwszej turze gwarantowany.....

romus nie pij wiecej bo cie odwiedzi gosc z chrzanowa-jak go zwolnia z aresztu........

zdrajca,zdrajca,po trzykroc zdrajca

https://wpolityce.pl/polityka/376028-piesniarz-zwrocil-order-prezydentowi-piekarczyk-panska-postawa-wobec-ministra-macierewicza-miala-silny-motyw-osobisty

w budzecie na 2018 zaplanowano 600 mln mniej na rolnictwo.

jeszcze poczucie humoru ludowego nie zniklo- w czasie spotkania hodowcow trzody w wielkopolsce zaapelowano o wykrycie mutacji wirusa asf,ktora atakuje koty. wtedy problem pomoru zostanie szybko zalatwiony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v