Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

CIT stanowi marny przychód dla budzetu bo tylko 10%  Najważniejsze jest że  markety odprowadzają vat, akcyzę a pracownicy PIT bo to jest istotne. CIT i tak obejdą bo jest wolny przepływ kapitału i tranferowanie zysków jest dla takich firm łatwe. Nagonka na markety to igrzyska dla elektoratu. Wojenka musi być ku uciesze gawiedzi. 

czyli Kukiz chciał się zajądz jak wygra tym a pis to zrobił ale nie dorobił i zrezygnował ?

Opublikowano

Nie wiem o co dokładnie pytasz O.o

W największym uproszczeniu - pełen wymiar CIT od marketów jest mało istotny i nie ściągalny a krzyk wokół tego to igrzyska dla ciemnoty.  

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

To nie mem  tylko  film ,,Dokumentalny,,.  xDxDxDxDxDxD

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Zastanawia mnie ten lament o zdradzie i kapusiach. Na logikę ,  jeśli PIS mówi że żadne sankcje nam nie grożą, że funduszy nam nie mogą zabrać , że  wszystko jest w porządku i praworządność jest przestrzegana. Generalnie rzecz biorąc to UE może nam naskoczyć więc po jaką cholerę histeryzować że nas zdradza paru jełopów?  Prawdziwa cnota krytyki się nie boi więc jak jesteśmy w porządku to niech sobie gadają co chcą  bo to i tak bez znaczenia.  Czy paru głupków wioskowych jest w stanie zaszkodzić porządnemu gospodarzowi który jest bez zarzutu ? Pogadają poplują a i tak mu nie zaszkodzą więc nie ma  co na nich zwracać uwagi.

Ciekawe info  https://finanse.wp.pl/antysmogowa-taryfa-czyli-drozyzna-ekspert-obnizka-rachunkow-to-manipulacja-rzadu-6206139558983297a

Opublikowano

dzisiaj caly dzien siedze w domu- po okolicy beda grasowac bandy brazowych a jeden to nawet czarny terrorystow dla zmylki nazwanych jakimis krolami czy medrcami, w mojej parafii   2 beda krazyc, jak by tak policzyl  -6 krolow razy 2 ,w polsce jest ponad 10 tys parafii,  o kurna -kopacz chciala 9 tys przyjac a tu ,jak licze to mi sie zera myla, plaszczak ratuj wymorduja pol polski-jak zaczna tymi berlami machac, kadzidlem gazowac, mirrra wysadzac, wielbladami taranowac, to z kraju kamien na kamieniu nie zostanie......

pamietacie tego narodowca co chcial do komorowskiego krzeslem rzucac- zostal prawomocnie uniewinniony wiec dostal od dobrej zmiany nagrode-posade w spolce skarbu panstwa- no nie do konca,kluczowe jest slowo dostal-od krakowskiej policji palami, zostal rzucony na ziemi i skuty a potem skopany, inni policjanci pobili i zwyzywali jego zone.potem w "bialym domku" dostal premie od innych funkcjonariuszy-lista obrazen ma sporo punktow. wersja policji jest oczywiscie inna.

w sumie dobrze mu zrobili-nie podobala mu sie ciepla woda w kranie wiec bedzie mial zimna w celi:P

Opublikowano

Ja bym dał ochronę policji dla tych orszaków albo w ogóle zabronił takich praktyk. Przecież może się okazać że jak wezmą czarnego za króla to on jest od wielu lat zakonspirowanym dzihadystą ,  ma pod płaszczem pas szahida a potem tylko krzyknie Allah akbar!!! i narobi bałaganu.   Oj nasza władza igra z ogniem:D

Marek , w tytule jest 

"Gdyby Niemcy były silniejsze, to Polska nie miałaby granicy tam, gdzie ma"

Ale w treści jest 

"Gdyby Niemcy były silniejsze, to Polska miałaby granice bardziej na zachodzie, a gdyby Rosja, to na wschodzie

jUważasz że obydwie wypowiedzi mają ten sam sens. Nie jest to manipulacja?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Marek , w tytule jest 

"Gdyby Niemcy były silniejsze, to Polska nie miałaby granicy tam, gdzie ma"

Ale w treści jest 

"Gdyby Niemcy były silniejsze, to Polska miałaby granice bardziej na zachodzie, a gdyby Rosja, to na wschodzie

jUważasz że obydwie wypowiedzi mają ten sam sens. Nie jest to manipulacja?

Tu nie chodzi  i  Tytuł  tylko  o  butę  Timermansa  i  UE

https://wpolityce.pl/polityka/375097-pierwszy-sondaz-w-2018-r-nie-pozostawia-zludzen-pollster-prawo-i-sprawiedliwosc-bezdyskusyjnym-liderem

https://wpolityce.pl/polityka/375188-co-za-perfidia-lis-wykorzystuje-atak-na-14-latke-aby-pouczac-premiera-prosze-odwiedzic-te-dziewczynke-prosze-ja-przeprosic

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Generalnie stwierdzenie Timermansa to nie buta, to sama prawda historyczna. Granice Polski po IIWŚ to tylko kwestia kaprysu mocarstw dzielących Europę na nowo.  Ani nasz Rząd Emigracyjny, ani Wanda Wasilewska wpływu dużego nie mieli. Dzięki Bogu że Rosjanie nie zatrzymali się na Wiśle, tylko chcieli zawiesić sztandar w Berlinie. Wtedy dopiero mieli byśmy się z pyszna. Kurna, nie długo trzeba będzie tłumaczyć najprostsze prawdy.

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak  a Unia  swoimi  Idiotyzmami  Tworzy  u nas  Suwerenność 

xDxDxD

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Generalnie stwierdzenie Timermansa to nie buta, to sama prawda historyczna. Granice Polski po IIWŚ to tylko kwestia kaprysu mocarstw dzielących Europę na nowo.  Ani nasz Rząd Emigracyjny, ani Wanda Wasilewska wpływu dużego nie mieli. Dzięki Bogu że Rosjanie nie zatrzymali się na Wiśle, tylko chcieli zawiesić sztandar w Berlinie. Wtedy dopiero mieli byśmy się z pyszna. Kurna, nie długo trzeba będzie tłumaczyć najprostsze prawdy.

Taki był pierwotny zamysł Stalina, wyperswadowany mu w Teheranie.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Czyli w sumie zgadzasz się z tym co powiedział ? Właściwie to Polacy powinni innych po rękach całować za to że istnieją i robić co im się każe ?

Opublikowano

Nie odbieram tego jako atak na suwerenność Polski i pokazywanie gdzie nasze miejsce. Jestem świadom tego jak rodziły się nasze obecne granice. Po wojnie jakieś 20mln obywateli tego kraju stwierdziło że należy jakoś urządzić się na danym nam terenie. Wzięli się do roboty i żyli tu oraz funkcjonowali, a niektórzy nawet dorabiali się. Bez oglądania na Partię, komunistów i cały ich bajzel.  Nasza podmiotowość to też poczucie że nikomu nic nie musimy udowadniać, ale należy też pamiętać w jakiej rzeczywistości przyszło nam funkcjonować. Obecna przynależność do Unii i NATO powoduje że mamy tylko jedną "gorącą" granicę. Sytuacja nie spotykana od wieków. Idąc dalej, można powiedzieć że o pozostałych granicach nawet nie pamiętamy bo za plecami mamy  nacje powiązane z nami gospodarczo a nie głodne i rządne ekspansji na nowe terytoria. Przestań myśleć że ktoś każe być Ci za coś wdzięczny. Ale też przestań czepiać się pierdół. 

• Like 1
Opublikowano

To może sięgnij trochę głębiej i zastanów się dlaczego wcześniej znaleźliśmy się w takiej sytuacji ? Sądzisz że tylko tobie wolno komentować i się czepiać ?

Opublikowano

Nie mam monopolu na komentowanie, jednak odbieranie tego jako atak na suwerenność trąci trochę paranoją. 
Za ostatnie zdanie poprzedniego wpisu przepraszam, wycieczka osobista była nie na miejscu. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

To może sięgnij trochę głębiej i zastanów się dlaczego wcześniej znaleźliśmy się w takiej sytuacji ? 

Niejako na własne życzenie, paru kolesiom żal było przywilejów które odbierała im konstytucja 3 Maja. Zaprosili niejaką Kasie, niemrę z pochodzenia osiadłą na ruskim tronie, ta zaprosiła kumpli i się potoczyło. Jojczymy już prawie dwa wieki i szukamy winnych wszędzie tylko nie u siebie. Ot taka cecha narodowa.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Zależy kto czego szuka i co chce znaleźć . Ja wolę szukać powodów do dumy , a nie służalczości .

Opublikowano

Włazić w tyłek komisarzom to też nie każdemu może pasować .O.o

Opublikowano

lec kamil lec:1302_clap_tone3:

buk tak chcial i temu polska upadla:D.

a czy myslicie ze wiekszosc mieszkancow panstwa polskiego jakos to odczula ??? czy chlopom pansczyznianym sie pogorszylo czy moze polepszylo ???? przeciez etniczni polacy w przedrozbiorowej polsce stanowili mniejszosc-ba trudno mowic nawet o polakach, narod uksztaltowal sie ok.100 lat pozniej , to byli katolicy ,w sporej czesci wschodniej polski jesli dziedzic -dla kariery zostal katolikiem to i jego poddani nimi zostawali, stad sie wlasnie wzieli polacy na wschodzie rzeczypospolitej.

znacie takie przyslowie-pokorne ciele dwie krowy ssie ????;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v